»

Catalyst Control Center popolnoma prenovljen

Catalyst Control Center iz različice 10.12 v naprednem pogledu

vir: AnandTech
AnandTech - Za grafične kartice kanadskega podjetja ATI se je pogosto govorilo, da so kot (angleški dvonadstropni) avtobusi - so velike, rdeče in imajo slabe šoferje (gonilnike). V daljnem letu 2004 je ATI za upravljanje z grafično kartico oz. gonilnikom splavil Catalyst Control Center (CCC), ki je z leti doživel obilico prenov, nazadnje pred letom in pol. Zdaj je pred nami še ena, očitno ena izmed večjih v zgodovini tega kosa programske opreme. Obenem bo AMD s tem izbrisal še zadnje sledi znamke ATI, saj je bil stari nadzorni center še popolnoma ATI-jev izdelek.

Gonilniki 10.12 so tik pred izidom serije Radeon HD 6900...

24 komentarjev

Ati OmegaDrivers 3.8.252

Slo-Tech - Po daljšem premoru, med katerim naj bi avtor teh priljubljenih gonilnikov reševal težave v resničnem življenju, je spet na voljo nova verzija Omega gonilnikov. Temeljijo na Catalyst 6.5 gonilnikih, ker se je avtor odločil Catalyst 6.4 enostavno preskočiti. To ni edini primer, ko je avtor sklenil izpustiti kakšno verzijo. Pogosto je šlo za nestabilne gonilnike, velikokrat pa tudi za časovno stisko. Upamo lahko le, da bo takih situacij čimmanj.

Dobite jih lahko na Omegadrivers, spremembe pa ogledate na tej strani.

Marsikdo se je verjetno zamislil nad prihodnostjo gonilnikov in se spomnil na novico pred časom, ko je avtor skoraj prenehal z izdelavo le-teh. Kakšna je prihodnost Omega gonilnikov?

12 komentarjev

Novi Omega gonilniki

Slo-Tech - Izšli so novi Omega gonilniki, ki temeljijo na Atijevih uradnih Catalyst 5.10a beta gonilnikih, ki med drugim vključujejo tudi podporo novi tehnologiji Crossfire in so posebej optimizirani za Quake 4 na novih grafičnih karticah X1000. Vse posodobitve in novosti v uradnih 5.10 gonilnikih lahko najdete na tej strani.

Kljub temu, da je avtor naznanil, da bo v to verzijo gonilnikov vključen CCC (Catalyst Control Center) in ne več standardna nadzorna plošča, se to ni zgodilo. Gonilnike lahko snamete z domače strani.

Res sreča, da v novi verziji ni CCC, saj bi se velikost downloada krepko povečala

5 komentarjev

Novi Omega gonilniki so tu

Slo-Tech - Izšli so novi Omega gonilniki, ki temeljijo na uradnih Catalyst 5.6 gonilnikih. Vsebujejo kar precej sprememb in med drugim boste v paketu namesto Radlinkerja našli Ati tray tools, ker se je namreč ChrisW odločil, da Radlinkerja ne bo več razvijal.
Seznam novosti in sprememb najdete tukaj, snamete si jih pa lahko seveda z http://www.omegadrivers.net/

Upam, da bodo spremenjeni Ati Tray Tools dovolj dobra zamenjava za Radlinker, ki je bil res odličen dodatek h gonilnikom

13 komentarjev

OmegaDrivers ne bodo zamrli

Slashdot - V torek, 22.3.2005, je bilo v novicah objavljeno, da bo ustavljen razvoj omega-gonilnikov. Vendar se je ustvarjalec po prejetju mnogih e-mailov v podporo nadaljnem razvoju gonilnikov, odločil, da bo nadaljeval razvoj le-teh.

I'm still crying of happiness, the support has been overwhelming, so much, that I can't possibly answer all the 1000+ emails I have received...


Novico lahko preberete na strani omegadrivers.net!

2 komentarja

Strateška navezava

The inquirer - AMD, naš ljubljeni, in Steinberg, glasbeno podjetje, sta podpisala pogodbo o sodelovanju. Naredila naj bi namreč audio softwere, ki bi bil posebej optimiziran za Athlon procesorje. Po dogovoru naj bi imel Steinberg's Cubase VST 5.0R5 posebne procesorske ukaze, ki bi jih znal izvesti (in izkoristiti) le Athlon. Tudi prihodnji izdelki Steinberga, ki bodo izšli kasneje letos naj bi imeli te ukaze. Predvsem ciljajo na profesionalne Athlon MP (več procesorske) sisteme, ki bi imeli Steinberg programsko opremo in AMD trdoto.
Kaj o tem pravi Intel še ni znano. Verjetno ne bo najbolj zadovoljen .

3 komentarji

Detonatorji 12.20

Slo-Tech - Avstrijski igričarji so na svoj strežnik naložili novo razlilčico Detonator gonilnikov za Nvidiine grafične kartice, 12.20. Po njihovih besedah gre za gonilnike, ki so posebej optimizirani za GeForce3 in DirectX8. Seveda gre za neuradno različico, tako da jo uporabite na lastno odgovornost, na voljo so tako za Win9x, kot Win2k sisteme. Thnx Matej.

3 komentarji