»

HP vohunil za vodilnimi

Wired News - Iz podjetja Hewlett Packard je v začetku tega leta nekajkrat pobegnila kopica informacij bolj zaupne narave, ki so bile znane samo osebju na višjih položajih, kar je povzročilo manjši preplah. Za začetek so s povsem konvencionalnimi metodami malce izprašali vsakega od osumljencev in jih opozorili na to, da je njihova dolžnost čuvati tajne podatke, ker pa rezultatov očitno ni bilo, so ubrali drugo pot. Najeli so zasebne detektive in namenili svojim delavcem malce več pozornosti, kar pa je bilo že na meji zakona, zato jim sedaj grozi tožba. Podroben opis celotne afere lahko najdete na Wired News, novico pa je objavil tudi rumeni Inquirer.

HP-jeve zasebne detektive je s svojo digitalno lupo odkril naš privatni preiskovalec Stepni Volk.

2 komentarja

HP PCji z Netscape-om

Neowin - Na Neowin.net lahko preberete novico o HPjevi najavi uporabe novega Netscape brskalnika na svojih osebnih računalnikih.

Že v preteklosti sta HP in AOL dobro sodelovala, včerajšnja najava pa je le potrditev tega zavezništva. HP je prvi po približno 15ih letih, ki se je odločil uporabnikom ponuditi alternativne brskalnike, saj se to od leta 1990 ne dogaja, v tem obdobju pa je bila vojna brskalnikov na višku.

Z uporabe Netscape 8 HP upa, da bodo uporabniki brskali po internetu bolj brezskrbno, saj Netscape 8 npr. že vsebuje zaščito proti spyware-u, zgrajen pa je na temeljih Firefoxa, podpira pa tudi Internet Explorerjev pogon. Dandanes je namreč veliko strani optimiziranih predvsem za Internet Explorer zaradi njegove množičnosti.

Mogoče pa bo HPjeva odločitev še bolj prevesila tehtnico v prid alternativnim brskalnikm.

15 komentarjev

Netscape se vrača

OSNews - Po beta testiranju je prišel ven Netscape 8. Avtorji obljubljajo, da zna vsako stran na internetu prikazati povsem pravilno. To so omogočili z z graditvijo programa na spletnem brskalniku Firefox 1.0.3, ki pa so mu dodali jedro Internet explorerja.

Avtorji so poleg tega dodali tudi:

Deskanje z zavihki
Kontrolo strani
MultiBar
Form Fill/Passcard
Live Content

Novi Netscape 8 si lahko prenesete z uradne strani

Pred prenosom pa se prepičajte, če Netscape 8 podpira vaš sistem.

34 komentarjev

Prihaja Netscape 8 Beta

Mozillazine - Netscape pripravlja novo različico svojega paradnega konja. 17. februarja naj bi dočakali različico beta že osmega Netscapa, ki bo prinesel precej novosti (o nekaterih smo že poročali). Temeljil bo na Firefoxu, omogočal bo zamenjavo izrisovalnika strani (Gecko in IE), podpiral bo RSS, največ pozornosti pa bo posvečene varnosti.

Razvijalci Netscapa naj bi bili v stiku s podjetji, ki skrbijo za varnost na internetu, in naj bi pridobil seznam strani, ki širijo spyware, "infokradejo" in se poslužujejo podobnih prevar. Ob obisku teh strani bo Netscape prikazoval opozorila in onemogočal piškote, skripte in seveda komponente ActiveX. Po drugi strani pa bodo strani na "belem" seznamu dobile zeleno luč za prikaz. Dobesedno.

13 komentarjev

Netscape vstal od mrtvih

Mozillazine - Pred dobrim letom je AOL razpustil svoj oddelek za razvoj zbirke programov Netscape in njegovo nalogo naložil novi organizaciji Mozilla Foundation. V začetku letošnjega leta so spremenili svojo napoved in napovedali novo različico Netscapa. In Netscape 7.2 je zdaj zares izšel. Temelji na Mozilli 1.7, novi stabilni veji priljubljene programske zbirke, in prinaša precej novosti, saj je Netscape 7.1 za osnovo uporabljal Mozillo 1.4.
Izboljšana je podpora standardom, algoritem za zavračanje neželene pošte in nezahtevanih oken, odpravljenih je veliko hroščev, prav tako pa naj bi bil Netscape 7.2 tudi hitrejši od predhodnikov. Pomembna novost je še orodna vrstica Netscape Toolbar, ki ga je razvil Mozdev Group, Inc..

6 komentarjev

Neznosni telefoni

Slashdot - Andrew Monk se je s kolegi z University of York lotil raziskave, v kateri primerja stopnjo neodobravanja pri ljudeh, ki poslušajo pogovor dveh oseb v živo in po mobilnem telefonu. Obdelali so stališča ljudi, ki so se peljali z vlakom ali pa so čakali na avtobus, a za opravljanje raziskave niso vedeli.

Kljub temu da se večini ljudi zvonjenje mobilnika ni zdelo pretirano nadležno, so skupni rezultati pokazali, da je pogovor preko mobilnika bolj moteč. Razlogov za to je več, med drugim glasnost govorjenja in nepoznavanje drugega dela pogovora. Avtorji izdelovalcem prenosnih telefonov tudi predlagajo nekaj rešitev, kako prevesiti tehtnico na svojo stran. Klik!

4 komentarji

Bo Googlu zmanjkalo prostora?

Neowin - Članek na Neowin.net predstavlja zanimivo omejitev največjega spletnega iskalnika - Googla, ki naj bi v svojo bazo zaradi njene strukture lahko sprejel le 4.294.967.296 strani. Število strani se vztrajno povečuje, zato se pojavljajo črnoglede napovedi, da se bo internet naprej širil mimo Googla ...

Pa kaj še!? Najverjetneje bodo omejitev odpravili še preden bo številka dosegla 4 milijarde.

16 komentarjev