»

Voltmod novejših nVidiinih kartic

AOA - Za vse, ki se ukvarjate z umetnostjo ekstremnega overclockinga, so na Alliance of Overclocking Arts objavili obširen in izčrpen članek o modificiranju grafičnih kartic. Natančneje -- gre za izvedbo voltmoda na karticah iz serij 6 in 7, ki so izvedeni popolnoma programsko, kar je precej ugodno, saj je ponavadi treba za podobne rezultate opraviti nekaj večjih posegov v kartico. Več vam o članku ne morem povedati, tako da bo najbolje, da ga vsi, ki se bojite spajkalnikov, kar sami preberete.

13 komentarjev

Brezplačen Windows z reklamami?

Google News - Kot smo že poročali, se Microsoft intenzivno pripravlja na splavitev storitev Live. Michael Gartenberg iz raziskovalnega centra JupiterResearch pravi, da v Redmondu razmišljajo o izdaji brezplačnih različic orodij Works in Money, govori pa se celo o brezplačni različici Oken, vendar Microsoft tega zaenkrat še ni potrdil.

Glede na statistike (v povprečju prinese Windows Microsoftu le 9 dolarjev dobička na uporabnika letno) naj bi bilo dosti bolj učinkovito operacijski sistem ponujati zastonj, vanj pa vgraditi programsko opremo za prikazovanje oglasov, kar je v zadnjem času zelo popularno in nenazadnje tudi dobičkonosno (spomnimo se Googla). Zaenkrat so vse skupaj zgolj špekulacije, odgovore pa bo, kot vedno, prinesel čas.

52 komentarjev

Microsoft investira v raziskovalni center

Slo-Tech - Microsoft se je odločil, da bo svojim dosedanjim štirim raziskovalnim centrom, ki so postavljeni v Združenih Državah, na Irskem, v Indiji in na Kitajskem, dodal še petega. Seveda je to dobrodošlo za nadaljni razvoj Microsofta, a še bolj pomembno in lepo je videti, da bo nov center stal nedaleč od nas, v Beogradu v Srbiji.

Sama investicija je vredna 17 MIO €, prav tako pa v Srbiji pričakujejo nadaljne investicije v naslednjih letih. V samem centru se bodo ukvarjali predvsem z razvojem tehnologij za Tablet PC, natančneje gre za prepoznavanje pisave, ki jo omogočajo naprave z zaslonom, občutljivim na dotik.

Novica

7 komentarjev

Touchscreen BomboxPC

Slashdot - Slashdot poroča o projektu združevanja prenosnega radia in zaslona, občutljivega na dotik.

Avtor se je odločil modificirati Hitachi TRK-8200HR in sicer tako, da je vgradil Fujitsu Stylistic 1200 Color TabletPC. Za ta poseg je moral odstraniti kasetofon, VU Meter in kasetofonski števec. Sedaj je v radiu 2 Gigabajta diskovnega prostora, avtor pa v bljižnji prihodnosti načrtuje prehod na 20 Gb. Radio vsebuje tudi pcmcia LAN kartico. Za delovanje moramo vklopiti le en kabel, saj je zaslon vezan kar na radio, ima pa tudi svojo baterijo za popolno mobilnost. Za stikala za vklop, reset in stand-by je bilo potrebno odstraniti izhode za izboljšan zvok. Določena so tudi mesta za USB 2.0, toda...

12 komentarjev