»

Shakire piratiziranje ne moti

Shakira

vir: Wikipedia
Daily Mail - Shakira, uspešna kolumbijska pevka, ki je po celem svetu prodala prek 50 milijonov svojih albumov, je pred kratkim izrazila svojo podporo nedovoljenemu kopiranju glasbe. To si seveda lahko privošči z milijoni dolarjev, ki jih ima na bančnih računih, a je vseeno pomembna pridobitev za zagovornike piratiziranja. Shakiri je piratiziranje všeč, ker s tem na nek način bližje svojim oboževalcem in poslušalcem svoje glasbe. Obenem naj bi bila to tudi demokratizacija glasbe, ki je darilo in naj bi bila tako brezplačna. Na...

156 komentarjev

Predvajanje glasbenih CDjev privilegij?

Slashdot - Tommi Kyyrã, zaposlen pri finskem IFPI (predstavnica svetovne glasbene industrije), je izjavil, da je predvajanje glasbenih CDjev na računalnikih z alternativnimi operacijskimi sistemi (Linux, Mac OS X in podobni) privilegij in ne pravica. Nekaterim glasbeni CDji na prej omenjenih sistemih, ali pa celo na najbolj razširjenih Windowsih ne delujejo zaradi zaščite. Tommi pravi, naj si takšni nesrečneži, ki so za CD plačali, kupijo CD predvajalnik, če želijo poslušati glasbo.

Torej lahko gremo v imenu preprečevanja piratiziranja tako daleč, da dejansko onemogočimo legalno uporabo? Več na Slashdotu.

32 komentarjev

Winamp 2.90 Beta

Slo-Tech - Vsi poznamo programček Winamp za predvajanje glasbenih datotek mp3. V lanskem letu je izšla njegova tretja reinkarnacija, ki pa je bila žal razdelila ljubitelje Winampa na dva tabora, eni so uporabljali verzijo 2, drugi pa trojko. Pri Nullsofu so očitno opazili, da imata hitrost in enostavnost stare izdaje veliko privržencev, tako da niso prenehali z razvojem. Tokrat nam ponujajo različico 2.90, ki pa je še v fazi testiranj (beta). Download tukaj.

13 komentarjev

RIAA ter IFPI sta udarila na CDCovers.cc

CD Covers - Vzemimo hipotetično situacijo: recimo, da bi danes hoteli s priljubljene strani z naslovnicami oziroma ovitki raznih CDjev in DVDjev www.cdcovers.cc potegniti naslovnico novega albuma Pearl Jamov Riot Act, bi presenečeni ugotovili, da se je Audio sekcija naslovnic dobesedno ugreznila v zemljo. Hudiča, pomislite, ali se meni blede ali pa je nekdo zbrisal ovitke glasbenih CDjev. Ker do tega seveda nikoli ne bi prišlo iz ljubega miru, bi takoj pomislil na vpletenost RIE in se odpravili na naslovno stran cdcovers.cc, kjer bi lahko z solzami v očeh ugotovili, da ste imeli prav. RIAA je namreč po svoji že dobro uveljavljeni taktiki groženj dosegla, da so bili prisiljeni odstraniti vse glasbene ovitke, sicer, no, saj razumete.

V kolikor se želite prepričati na lastne oči pojdite sem.

10 komentarjev

Zastonjski nateg

Microsoft - Microsoft je že pred časom izdal Plus! XP paket, o katerem sem že pisal ter smo se skupaj navduševali nad 3D temami . Sedaj pa so izdali 18 MB velik 'Windows Media Bonus Pack', ki se pravzaprav izkaže za zelo zelo omejen 'Plus! demo'.

Stvar je resda zastonjska (in podarjeni kobili ne pregledujemo stegen), vendar dvomim, da se bo pretok z neta splačal (niti broadbandašem!). Kaj dobimo? Med drugim...
  • Plus! MP3 Audio Converter LE
    pretvorba glasbenih CDjev v wma format
  • Windows Media Player for Windows XP PowerToys
    nove vizualizacije, skini, možnost izvoza playliste v Excel, orodje za nadzor iz opravilne vrstice
  • Windows Movie Maker Creativity Kit
    dodatki v obliki glasbe, zvočnih efektov, slikic...
Več podatkov dobite tukaj, polno inštalacijo pa tu.

4 komentarji