»

Prihaja nova razširitev za Age of Empires 2

Slo-Tech - Četrt stoletja po izidu prve verzije je kultna strategija Age of Empires II še vedno poskočna, njena priljubljenost pa je še zrasla po izidu osvežene (remastered) verzije Age of Empires 2: Definitive Edition pred petimi leti. Ni malo igralcev, ki jo označujejo kot najboljšo realnočasno strategijo vseh časov, in prav ti bodo prišli na svoj račun prihodnji mesec. Nova razširitev Victors and Vanquished bo izšla 14. marca.

V njej bo 19 novih scenarijev, med njimi tudi Oda Nobunaga in Karel Veliki. V razširitvi je poleg novih vsebin, ki obsegajo nove dogodke - selitve narodov, politične umore in podobno - tudi vrsta popravkov in odpravljenih hroščev. To je že šesta razširitev za prenovljeni Age of Empires 2: Definitive Edition, ki redno izhajajo vsako leto. Založnik večinoma upošteva predloge iz skupnosti in številne neuradne predelave so kasneje podlaga za novosti v uradni verziji. V najnovejši razširitvi je kar 14 novih scenarijev nastalo po idejah skupnosti, kjer ima levji delež Filthydelphia. Vsi imajo profesionalno glasbeno podlago, glasovne igralce in ostale potrebne sestavine.

Nova razširitev v predprodaji stane 11 dolarjev, na dan izida pa bo stala 13 dolarjev.

4 komentarji

Ustvarjalci Flight Simulatorja ustanovili svoj studio

Izkušnje članov novega studia

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Recesija je povzročila masovna odpuščanja v vseh panogah in ne le v računalniški industriji. Med 1400 delavci, ki so izgubili službo pri Microsoftu, so tudi bivši člani Ensemble Studios (Age of Empires, Age of Mythology, Halo Wars) ter ACES Game Studios. Le-ta je bil Microsoftov simulacijski oddelek, kjer je bila izdelana verjetno ena najbolj znanih letalščin, Flight Simulator. Ko so razvijalci izgubili službo, so bili v procesu razvijanja Train Simulator 2.

Člani studia ACES se vračajo s svojim studiem, ki se imenuje Cascade Game Foundry. Gonilni sili za novim studiem sta Rick Selby in Kathie Flood, ki sta povedala, da se zavedata, da so letalske simulacije njihova baza. A vseeno...

30 komentarjev

Age of Empires III demo že nared?

The inquirer - The Inquirer poroča, da je po navedbah na Age of Empires III Heaven forumu demo te težko pričakovane strategije nared, a je problem v marketinškem oddelku, ki se še ni odločil, kdaj demo tudi izdati.

Sam demo je kar zajeten (kar 375 MB), vsebuje pa le enoigralski način igranja, mrežnega načina zaenkrat še ne podpira. Sicer obstaja možnost, da se bo kasneje pojavil tudi multiplayer demo, a je to glede na bližnji izid celotne verzije igre malo verjetno. Demo bo vseboval dve civilizaciji, dve naključni mapi ter dva scenarija.

Dejstvo, da je demo pripravljen, kaže na izid same igre ob napovedanem času, kar je trenutno nekje v oktobru.

26 komentarjev

Služba - igranje računalniških igric

BBC - BBCjeva novinarka se je pogovorila s "cyber atleti", da bi ugotovila, koliko lahko zaslužijo z igranjem iger. Po svetu so nastale lige v igranju računalniških iger na katerih lahko zaslužiš tudi do 40.000 dolarjev na noč (9.150.000 SIT). Za dobro pripravljenost ni potrebna samo vaja, temveč tudi prepoznavanje nasprotnikovih slabosti in taktike. Letos bo v Koreji tekmovanje imenovano "World cyber games" (svetovne računalniške igre), na katerem se bodo tekmovalci iz 49 držav pomerili v igrah Counter Strike, Age Of Empires in Fifi 2001 -- igre so verjetno starejše zato, da so originali cenejši. V Koreji so ustvarili 3 milijone vredno "olimpijsko vas" za potrebe tekmovanja. Takih tekmovanj je zmeraj več, nagrade pa so vedno višje in višje, saj se dvigajo od 150 000$ do 300 000$, na Microsoftovem turnirju v računalnišlem golfu pa je nagrada znašala celo milijon dolarjev.

V Sloveniji pa tako visokih nagrad na žalost še ni, čeprav bi si jih verjetno vsi želeli. Jaz bi bil profesionalni...

6 komentarjev

Intelove težave s PCI ter UATA

The inquirer - Medtem ko smo vedno mislili, da je VIA tista s težavami z čipovji ter raznimi hrošči v le-njem, se je za pridnopridnega proizvajalca "najzanesljivejših čipovij na svetu" izkazalo, da tudi oni niso brezmadežni. The Inquirer poroča, da je Intel na svojih straneh objavil, da i850 ter i860 ne dosegajo nominalnih ter zagotovljenih prenosov. Tako je najvišja hitrost PCI vodila tam okoli 90 MB/s namesto 133 MB/s, najvišja hitrost, ki jo lahko doseže uATA100 kontroler, pa posledično tudi 80 MB/s namesto nominalnih stotih. Tudi velikim se kdaj zalomi...

3 komentarji