»

Obvestilo in napoved izpada

Slo-Tech - V današnji noči smo na Slo-Techu zamenjali spletni strežnik. Od sedaj naprej stran teče na strežniku Apache 2.0. Za morebitne neprijetnosti v času menjave se opravičujemo. V primeru, da opazite kakšno napako nas o tem obvestite.

Hkrati tudi napovedujemo daljši izpad konec naslednjega tedna (točen čas bo še sporočen) zaradi nadgraditve podatkovne baze (tako programskega kot tudi strojnega dela). Izpad bo predvidoma trajal 3-12 ur. Hvala za razumevanje.

75 komentarjev

Opravičilo

Slo-Tech - Zaradi velikega (nepričakovanega) povečanja obiska na strani so trenutno izklopljene nekatere požrešne funkcije. To ni napaka. Takoj ko bo obisk padel pod 150% povprečne vrednosti se bo stran spet vrnila v znano obliko.

Hvala za razumevanje.

82 komentarjev

Test prenosnika z Geforce Go

Adrian's Rojak Pot - Zaradi mojega stanja zaspanosti v tesni kombinaciji s kronično boleznijo Lenoritis Magnus Montenegris je to moja današnja zadnja novica. Kastracija dotičnega osebka (mene namreč) bo potekala jutri ob 20:00 na #slo-tech. Bes me plentaj. No, karkoli. Na Adrian's Rojak Pot so vzeli pod drobnogled beštijalni notebook, tiktakajoč pri 900 MHz s 256 MB pomnilnika ter 20GB diskovja, ki je za nameček imel v sebi vgrajen še grafični pospeševalnik nVidia Geforce Go. Naj povzamem: Geforce Go je odgovor na Atijevo absolutno dominacijo na trgu grafičnih procesorjev za prenosnike. Kot je razvidno, je nVidia naredila dobro delo, saj je hitrostna razlika v primerjavi z namiznim računalom enakih zmogljivosti samo 25%. Klik za ogled, a pozor: stran se nalaga obupno počasi... Ne vem, zakaj.

4 komentarji