»

Govorice o novih iPodih

ThinkSecret - Apple sicer ni še ničesar potrdil, a po različnih kotičkih interneta krožijo (po nekaterih navedbah dokaj preverjene) napovedi o novih glasbenih predvajalnikih. Prenovljena bi naj bila predvsem iPod Mini in iPod Shuffle.

Prvi bo namesto trdega diska opremljen s flash spominom, krasil pa ga bo tudi barvni zaslon z manjšo diagonalo in višjo resolucijo. Cene bodo ostale bolj ali manj enake, dimenzije bodo kakšnih 20-25% manjše, pojavil pa se bo tudi 8 GB model.

Najmanjši pripadnik iPod serije, Shuffle, bo v prihodnosti morda na voljo s kapaciteto dveh gigabajtov, kar bo po besedah ThinkSecreta povzročilo tudi znižanje manjših verzij (70 dolarjev za 512 MB in 100 dolarjev za 1 GB).

Govori se tudi o video iPodu, a je vse še zavito v meglo, tako da raje počakajmo na prihodnji teden, ko namerava Apple v navezi z Motorolo predstaviti nove mobilne telefone s podporo za iTunes. Omenjeni modeli takrat najbrž še ne bodo predstavljeni, a gotovo bodo opisane govorice vsaj delno potrjene...

7 komentarjev

Bo Apple izdal video predvajalnike?

X-Bit Labs - Če upoštevamo dejstvo, da je Apple s svojimi iPodi zavzel kar 90% delež vseh predvajalnikov glasbe z vgrajenimi trdimi diski, kar pomeni, da se skoraj ne more več širiti, in govorice, da naj bi se vodilni dogovarjali z založbami o prodaji glasbenim videov, je očitno sledeče.

Apple ima, kot kaže, namen preko iTunes prodajati glasbene video posnetke, in posledično izdati iPod z vgrajeno podporo video posnetkom, iPodom pa naj bi povečali tudi zaslon, trdi disk in izboljšali avtonomijo baterije. Korak ni nepričakovan, saj naj bi čedalje več ljudi želelo na poti pogledati tudi kakšen video.

Pri Applu, kot ponavadi, ne komentirajo izjav, o novostih pa vas bomo obvestili na Slo-techu.

13 komentarjev

iPod in Mac mini članek na Jabuk.net

jabuk.net - iPod je postal svetovni fenomen in ikona glasbenih predvajalnikov. Uporabnike z belimi slušalkami v tujini srečamo na vsakem koraku, v Sloveniji pa ta trend napreduje nekoliko počasneje. Da bi to glasbeno čudo nekoliko bolj spoznali smo na Jabuku objavili članek o iPodu 4. generacije, ki ga je pisec dodobra pretestiral ter izpostavil vse njegove pomembneješe prednosti in slabosti.



Poleg tega smo stestirali tudi Applov najnovejši računalnik imenovan Mac mini o katerem ste na Slo-Techu imeli možnost že veliko prebrati. Kljub dokaj nizki ceni se je Mac mini dobro odrezal , pri tem pa ostal zelo tih.

Nenazadnje je tu tudi članek o slovenskem paketu 4.0, ki vam omogoča, da na Macu...

60 komentarjev

iPod. V barvah.

Slo-Tech - Apple je ravnokar poslal na prodajne police novi iPod Photo.

In kaj novega prinaša to malo čudo? Glavna novost je gotovo opremljenost z 220x176 točk velikim zaslončkom, ki je sposoben prikazati 65.536 barv. In čemu je to dobro se gotovo vprašate. Hja, ta stvarca zna po novem prikazovati tudi slike, ki so shranjene v notranjem trdem disku. Le-ta zdaj prihaja v dveh okusih: 40 GB in 60 GB.

Za vse borce takih in drugačnih razsežnosti bo pa najbrž zanimiva posebna izdaja starega click-wheel iPoda v drugačni barvni kombinaciji in podpisana s člani skupine U2. Skupaj s tem pa je bil tudi izdani nov iTunes 4.7, ki zna zdaj po novem prav tako prenašati in sihronizirati slike z malim gizmojem.

Na žalost pa nov iPod ne bo poceni, saj bo 60 GB verzija stala 600$, 40 GB pa 500$

Kaj si želite ogledati ali predvajati danes?

18 komentarjev

Longhorn ne bo maral iPoda

Google News - Če smo pred dnevi poročali, da si je Microsoft sprva zadal previsoke cilje za naslednja Okna in zato osiromašil razvojni načrt, tokrat predstavljamo morebitno novost Longhorna, ki doslej še ni bila omenjana. V Redmondu namreč razvijajo tehnologijo, s katero bodo podjetja lahko svojim uslužbencem onemogočila uporabo naprav za izmenjavo podatkov.

Ko so na trg prodrli USB-ključi, predvajalniki digitalne glasbe in podobne prenosne naprave, je začela sive lase povzročati možnost kraje podatkov in okužbe računalnikov z virusi. Tovrstne naprave se lahko pohvalijo s čedalje večjo kapaciteto nosilcev in hitrostjo prenosa podatkov, zato Microsoft zagotavlja, da bo uporaba teh naprav v prihodnje manj liberalna. Še ostali viri.

22 komentarjev

iPod štiriinšestdesetič

Slo-Tech - Kritiki ne skoparijo s pohvalnimi besedami o Applovem predvajalniku kodirane glasbe, iPodu. Vendar pa lična škatlica ni samo uspešen predvajalnik glasbe, saj ga lahko uporabimo še za kaj. In ne mislim na "šminkiranje". V slogu Unixove dokumentacije so namreč vrli uporabniki poimenovali spis HOW-TO, ki opisuje postopek priprave iPoda, da ga lahko uporabimo kot zagonsko napravo, s katero npr. poganjamo dodatne operacijske sisteme.

Pa sem že mislil, da bo govora o znižanju cene ...

4 komentarji

Napster - [x]; Povečanje prodaje

Slo-Tech - Žiga nas opozarja, da se prodaja glasbenih CD-jev kljub smrti Napsterja še vedno noče povečati, ampak celo pada:

Kljub "izjemnemu uspehu" v zadevi Napster, RIAA beleži padec prodaje glasbenih izdelkov na "pravi" fronti. Na primer, v Los Angelesu je prodaja v zadnji polovici dvatisočprvega padla za 4.4 % (5.9 MIO USD proti 6.2 MIO USD v prvi polovici leta 2000). Splošna prodaja v trgovinah je v celem letu upadla za dobrih 9 %, vzpodbudna pa je rast (119 %) prodaje DVDjev, vendar slednji, roko na srce, še vedno predstavljajo vražje majhen delež v primerjavi s CDji ter celo kasetami. Zanimivo, RIAA "ugotavlja", da si ljudje želijo do glasbe preko interneta ter svoje članice opogumlja, naj svoje izdelke ponudijo kot recimo "naročnino". Torej nekaj takega, v kar naj bi se sprelevil Napster.

2 komentarja