»

Modem? Tajvanski. WLAN-kartica? Tajvanska.

DigiTimes -

Evropejci in Američani se imamo za tehnološki velesili, ki združujeta najbolj izobražene ljudi in najboljšo tehnologijo. Recimo, da to do neke mere res drži, a je po drugi strani zanimivo pogledati statistiko, od kod naša oprema izvira.

Na DigiTimes pravijo, da naprimer kar 70 odstotkov xDSL-modemov izvira s Tajvana (18 od 26 milijonov). Največji proizvajalci so Ambit Microsystems, Askey Computer in Zyxel Communications. Klik!

Pri opremi za WLAN je ta številka še višja in se približa osemdesetim odstotkom, s čimer so tajvanski proizvajalci zaslužili okrog 164 milijonov dolarjev v drugem četrtletju letos. Celotni prihodki od prodaje omrežnih komponent (vključujoč ne brezžične) pa je znašal 400 milijonov dolarjev, kar je za slabih 30 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Klik!

4 komentarji

Dodatni davki na Hynixove proizvode

The Register - Če se še spomnite, smo pred natanko mesecem dni poročali o nedovoljenem sodelovanju med južnokorejsko vlado in Hynixom, s katerim je Hynix pridobil ustrezna sredstva, da je lahko v Evropi prodajal pomnilnik pod proizvodno ceno. Takšno ravnanje je po pravilih Svetovne trgovinske organizacije prepovedano, zato je Evropska komisija takrat zavoljo teh pripetljajev naložila dodatnih 33 % davščin na Hynixove izdelke v Evropi. Odločitev je sedaj tudi uradno stopila v veljavo, poroča Dow Jones. Več o tem.

0 komentarjev

Predor pod Zidom

News.com - Kitajska komunistična oblast je zelo ponosna na Veliki kitajski požarni zid (firewall). Z njim naj bi obdržala (za ljudstvo) nezaželjene informacije zunaj. Tako naj bi Kitajci deskali po okleščenem Internetu, da se ne bi kdo preveč pohujšal. Sedaj pa so jim Američani v ta zid izvrtali luknjo. Klik!

35 komentarjev

Spametovanje

2CPU - Lepo je, da je Slo-Tech pustil vsaj malo vtisa na ameriški strani za računalništvo 2cpu. Pred časom (upam, da se spomnite), smo na 2cpu imeli zelo mučno debato, saj je človek napisal, da procesorska moč pri strežniških sistemih sploh ni važna, tako da je bolje vtakniti 2 single-processor VIA računalnika v veliki server case, saj bi se tako strežnik manj grel. Pustimo veliko luknjo v hitrosti... Pustimo tudi to, da se je debata na koncu sprevrgla v ozkomiselnost Američanov v slogu "what the fuck do you need Slovenian OC pages, you have American" ter v slogu "There are no Chinese OC pages because all Chinese speak American, you fucking a-hole". Ampak lepo je, da so se spametovali ter popljuvali idejo o dual Cyrix mamaplatkah, ki so jih predstavili na CeBitu.

7 komentarjev