»

Izšel Python 3.0

The Register - Če ste morebiti zamudili, v sredo je izšel Python 3.0, katerega nova verzija ni več popolnoma združljiva z družino 2.x. Guido van Rossum, oče projekta, je dejal, da je jezik večinoma enak, so pa spremenili vrsto detajlov, popravili nekaj nadležnosti in pobrisali nekaj zastarele kode ter reorganizirali standardno knjižnico. Priznava, da verzija 3.0 teče deset odstotkov počasneje od predhodne in pravi, da se bodo tej težavi posvetili pozneje. Seznam vseh novosti je na voljo na uradni spletni strani.

60 komentarjev

Notepad++ v3.0

Source Forge - Izšla je nova različica enega zelo dobrih urejevalnikov izvorne kode - notepad++ (v3.0). Odprtokodni program, ki domuje na Sourceforgu (in trenutno deluje samo v okolju Windows), ima nekaj samoumevnih lastnosti, kot so na primer zavihki, robustnost in preprostost za uporabo. Omogoča tudi nekaj naprednejših funkcij -- barvanje sintakse, podvojen pogled in princip "kot na zaslonu, tako na papirju" (WYSIWYG). Np++ pa gre še korak dlje. Poleg teh funkcij omogoča tudi samodejno izpolnjevanje kode. Uporaben program, primeren tako za manj zahtevne, kot tudi za naprednejše pisce kode.

33 komentarjev

Click here to begin

Slo-Tech - Žiga did it again :

Zanimivo, na kako stare varnostne luknje se spravljajo pisci 'kode zlobe'. Novi trojanec Trojan.Offensive izkorišča 10 mesecev staro varnostno luknjo v Navideznem stroju (virtual machine? - slycer), prisotne v Internet Explorer verzijah 3.0 - 5.5sp1. Programček se pošilja kot html e-pošta z besedilom 'Star'. Ob kliku na povezavo se izvede javascript programček, izkoristi varnostno luknjo ter s spremembo skoraj 50 postavk v registru onemogoči izvajanje vseh programov in zaustavitve sistema, skrije ikone namizja ter izvrže skrajno neokusno sporočilo ("If you have any trouble, please email findlu@21cn.com." ter "Note: Not for Japanese & dog & pig.").
Naslov novičke je mišljen kot ironija - taisto besedilo se prikaže ob 1. zagonu Oken oz. kot tooltip gumba Start...

1 komentar