»

AMD z optimizacijami za Linux?

Hartware.net - Hartware poroča, da je AMD objavil, da bo v Dresdnu ustanovil nov razvojni center, ki se bo imenoval OSRC ali Operating System Research Center. Njegova naloga bo optimizacija prihodnjih generacij procesorjev za zahteve modernih sistemov. Zanimivo je, da bo njegov vodja Chris Schläger, ki je bil še do pred kratkim razvojni šef pri Suse Linuxu. Kaj vse to točno pomeni, še ni znano, a po AMD-jevih navedbah bodo tam "razvijali nove referenčne implementacije, temelječe na Linuxu, ki bodo potem na razpolago skupnosti Open Source in izdelovalcem operacijskih sistemov". Prav tako bo OSRC pomagal pri raziskavah na področjih večjedrnosti, procesorske varnosti in porabe električne energije.

15 komentarjev

Peltier na grafični kartici

Radid Hardware - Peltier je že dokaj star izum, a je zelo učinkovit način hlajenja procesorjev. Njegova naloga je ta, da "izsrkava" toploto stran od procesorja in jo prenaša stran od njega. Ima pa tudi slabost - potrebuje veliko elektrike za učinkovito delovanje in dobro odvajanje toplote z njegove vroče strani. Ponavadi se zato uporablja v kombinaciji z vodnim hlajenjem, tokrat pa so ga uporabili kar z zračnim in vse skupaj namontirali kar na grafično kartico. Torej, če vas zanima kako izgleda tako hlajenje na GeForce3 Ti200 si ga obvezno preberite.

4 komentarji

Optimizacija računala

Tweak Town - Ko računalo kupimo nam popolnoma zadošča, a že po nekaj mesecih uporabe ugotovimo, da računalo ne zmore več poganjati najnovejših igric in vedno bolj zahtevnih grafičnih programov. O tem, kako računalnik pripravite k čimboljšemu delovanju so se razgovorili na Tweak Town-u. Omenili so večini Slo-Techerjev poznano navijanje procesorja ter optimizacijo BIOSa. Poleg tega pa je v članku kar precej govora o optimizaciji operacisjkega sistema in namestitvi gonilnikov. V besedilo je vpleteno kar nekaj zanimivih povezav, ki vam bodo morda zelo koristile. Če vaš računalnik ni to, kar ste mislili, da bo, si članek oglejte.

1 komentar

Humvee z laserjem

New Scientist - Ne, naslov novice ni hec. Na Humveeja so ameriški znanstveniki namestili močan laser, njegova naloga pa bo uničevanje min na bojnem polju. Testirati naj bi ga začeli kmalu, malo daljši tekst pa si lahko preberete tukaj.
Hehe, me zanima, kdaj se bodo naši politiki odločili, da če so že naročili Humveeje, lahko zraven naročijo še 'en par' takihle laserčkov[>:D].

0 komentarjev