»

Cray že ponuja dvojedrne Opterone

Cray XD1

AnandTech - Te dni se vse novice vrtijo okoli AMD-jeve predstavitve dvojedrnih procesorjev. Kot poroča Anandtech, so strežniški Opteroni iz serije 800 dobavljivi že danes, vašo denarnico pa najcenejši stanjša za 1.512$. Če ne potrebujete štiri procesorskega sistema, bodo po napovedih 21. maja na voljo dvojedrni Opteroni serije 200, namenjeni dvoprocesorskim sistemom. Najcenejši iz te družine, ki bije pri 1.8 GHz, bo stal 851$.

Tudi Cray, širnemu občinstvu poznan kot izdelovalec super računalnikov, je včeraj na svojih spletnih straneh sporočil, da bo z junijem mogoče naročiti izvedenke njihovih sistemov z novimi procesorji.

Sistemi, zgrajeni okrog Opteronov, so bili načrtovani tako,...

58 komentarjev

Prve informacije o cenah dvojedrnih Opteronov

Slo-Tech - V javnost so prišle informacije o cenah novih AMDjevih dvojedrnih procesorjev Opteron. Različice serij 800 in 200 bodo namreč na voljo kupcem že konec tega tedna, medtem ko bo treba na serijo 100 počakat na drugo polovico letošnjega leta.

Vstopni modeli dvojedrnih procesorjev naj bi se tako prodajali po približno enakih cenah kot njihovi enoprocesorski bratci višjeha hitrostnega razreda. Tako bo treba za dvojedrni procesor Opteron 865 odšteti 1,514 ameriških zelencev, kar je enako kot za enojedrnega Opterona 852, medtem ko se bosta dvojedrna procesorja z oznakama 870 in 875 prodajala po ceni 2,149, oziroma 2,649 ameriških zelencev za slednjega.

Znane cene pa so zaenkrat le smernice za AMDjeve OEM partnerje, ki bodo imeli precej proste roke pri postavljanju cen z novimi procesorji. Prav tako bo AMD s prihodom dvojedrnih Opteronov oznanil sklenjena nova partnerstva s podjetji, ki bodo v svojih sistemih uporabljala nove Opteron procesorje.

6 komentarjev

Demonstracija delovanja dvojedrnih Opteronov

Arhitektura dvojedernih Opteronov

vir: X-Bit Labs
več strani - Pred včerajšnjim smo poročali, da se Intel pripravlja na predstavitev dvojedrnih procesorjev, AMD pa je to pot korak pred njim in je to že storil. Čeprav bomo morali nanje počakati še kakšno leto, je prvi vtis zelo pozitiven. AMD-ju se zelo obrestuje dejstvo, da so imeli dvojedrnost procesorjev v mislih že od začetka izdelave serije AMD64. Danes so v HP-jevem strežniku ProLiant DL535 enostavno zamenjali Opterone z novimi dvojedrnimi Opteroni in stvar je, po nalaganju novega BIOS-a, delovala. X-Bit...

28 komentarjev

Novi Opteroni

X-Bit Labs -

AMD je danes predstavil nove različice Opteronov, ki tečejo pri 2,4 GHz, s čimer so najhitrejši predstavniki svoje družine. Na voljo je več predstavnikov družine x50, ki so si poleg hitrosti sorodni še v podpori eno-, dvo- in večprocesorskim strežnikom in delovnim postajam ter podpori pomnilniku DDR SDRAM ECC PC3200 in PC2700. Vsebujejo megabajt drugonivojskega predpomnilnika in 128 kB prvonivojskega. Vgrajen dvokanalni pomnilniški krmilnik lahko naslovi do terabajt pomnilnika. Opteroni 150, 250 in 850 so združljivi z obstoječimi platformami za linijo AMD64.

Novi Opteroni so najverjetneje zadnji, osnovani na 0,13-mikronski tehnologiji, saj s koncem letošnjega leta AMD načrtuje prehod na 0,09-mikronsko. Še cene v pošiljak po tisoč kosov: Opteron 150 bo stal 637, Opteron 250 851, medtem ko najmočnejši kar 1514 dolarjev. Opteroni 250 so na voljo že zdaj, ostala dva predstavnika pa bosta v roku enega meseca, so še zatrdili pri AMD. Več o tem.

4 komentarji

AMD pocenil Opterone

X-Bit Labs - AMD je včeraj javno najavil znižanje cen svojih Opteronov, s katerim se je pocenila večina modelov. Znižanje je od nič do 43-odstotno, odvisno od modela. Opteroni serije 24x so se pocenili za kar tretjino, razen najmočnejšega modela, ki se je za nekoliko manj, in najšibkejšega, katerega cena ostaja enaka. Klasični Athloni MP so cenejši za slabih petnajst odstotkov, izvzemši najšibkejšega, nekateri Opteroni 84x za četrtino, nekateri Opteroni 14x pa za celih 43 odstotkov. Več o tem.

9 komentarjev

Spremenite videz svojih Oken

Slo-Tech - Obstaja ogromno programov, ki so namenjeni spreminjanju videza starih Oken. Eden izmed njih je tudi Talisman, le da te program lahko popolnoma spremeni tudi videz Windows-ov XP oziroma 2000. Program nam da precej proste roke pri izdelovanju svojega uporabniškega vmesnika, saj omogoča ogromno različnih možnosti ter funkcij. Tako lahko na primer za ikone uporabimo katerekoli slike (po končnici oziroma po velikosti), izbiramo teme in podobno. Na žalost je program plačljiv, toda 30 dnevna preizkusna doba je vseeno tu. Lighttek Software. Hvala V.i.p.!

8 komentarjev