»

Mobilne turbo novosti pri Operi

Opera Mobile 9.7

vir: Opera software
Opera software - Opera je danes naznanila prihod beta različice nove verzije priljubljenega brskalnika za mobilne naprave Opera Mobile.

Najpomembnejši novosti sta hitrejši in zmogljivejši pogon za izrisovanje Presto 2.2, ki je enak tistemu v namizni različici in tehnologija Opera Turbo, ki so jo uporabniki Opera Mini že vajeni in ki z uporabo kompresije na strežnikih občutno pohitri nalaganje strani na počasnejših povezavah.



Če prištejemo še podporo za widgete in že znano brskanje s tabi, je Opera Mobile nedvomno postal postal najnaprednejši brskalnik za mobilne naprave.

Opera...

16 komentarjev

Microsoftov primerjalnik brskalnikov

Slashdot - Pred kratkim je Microsoft napovedal nov izdelek z imenom Expression Web SuperPreview, ki naj bi razvijalcem spletnih strani prihranil marsikakšen siv las. Ti morajo pri pisanju spletne strani paziti, da bo ta prikazana neporušeno v vseh popularnejših brskalnikih, kar vzame kar dosti časa. Z novim orodje pa jim želi Microsoft priti naproti, saj bo z njim moč hkrati pogledati izgled strani v vseh nameščenih brskalnikih na računalniku in v več različicah IE-ja (in rezultate celo položite drug na drugega). Trenutna beta verzija, ki je na voljo za prenos, sicer podpira le IE6 z IE7 ali IE8, medtem ko...

71 komentarjev

Opera Mini 4 beta

Opera software - Vsi verjetno poznate internetni brskalnik Opera, le manjšina pa ve, da je norveško podjetje Opera Software ASA poleg namizne različice med drugim razvilo tudi brskalnik za igralno konzolo Nintendo Wii in najbolj razširjeno java aplikacijo za mobilne telefone – Opera Mini.

Za vse tiste, ki še ne veste, kaj Opera Mini je, naj omenim le, da gre za brezplačni mobilni internetni brskalnik, ki omogoča prikaz klasičnih strani na mobilnem telefonu. Pri tem pretok podatkov poteka preko...

28 komentarjev

Opera 9 Preview 1

Opera software - Opera je danes izdala prvo javno predogledno verzijo bodočega spletnega brskalnika Opera 9 (kodno ime Merlin), ki je namenjena predvsem prikazu novih tehnologij in (boljši) podpori standardov, čemur so razvijalci posvetili veliko pozornosti.

Med mnogimi spremembami so tudi spremenjene bližnjice, ki po novem ne bodo več motile uporabnikov, ki so k Operi migrirali iz katerega od drugih brskalnikov.

Pred preizkusom si preberite zvrhan spisek novosti, na voljo pa sta tudi različici za operacijske sisteme Unix in Mac.

40 komentarjev

Opera po novem brez oglasov

Opera software - Norveško podjetje Opera Software je objavilo novo različico priljubljenega alternativnega brskalnika . Opera 8.50 načeloma ne bi bila deležna naše posebne pozornosti saj ne prinaša večjih sprememb funkcionalnosti in odpravlja le varnostne napake in manjše hrošče.

Glavna novost je popolna odstranitev reklam in nasploh možnosti registracije. Avtorji so se popolnoma odrekli tako imenovanemu ad-ware modelu in naredili brskalnik freeware. Seveda je prva stvar, ki se jo vsi sprašujemo, kje bodo razvijalci dobili sredstva za nadaljni razvoj. Tu pa pride na plan njihov nov poslovni model, ki se zanaša na plačljivo tehnično pomoč, ki smo jo bili deleženi že prej, kot registrirani uporabniki. Za 30 dolarjev na leto tako dobimo profesionalno pomoč in topel občutek v sebi, da pomagamo pri financiranju razvoja brskalnika. Poteza je najverjetneje tudi...

76 komentarjev

BitTorrent klient v Operi

Opera Web Browser - Danes je Opera izdala testno verzijo spletnega brskalnika Opera 8.02 Technical Preview 1, ki je le namenjena prikazu nekaterih novih funkcij, ki bodo v končni verziji produkta.

Načeloma takšne verzije niso nič posebnega, pri tej verziji pa je posebej zanimivo to, da vsebuje odjemalec za protokol BitTorrent, ki v zadnjem času postaja zelo popularen. Zaenkrat ga sicer ni moč konfigurirati, a se bo to spremenilo v naslednji verziji.
Te funkcionalnosti v ostalih brskalnikih (tudi z vtičniki) trenutno ni mogoče doseči, naj pa le še omenim, da je kljub temu dodatku velikost namestitvenega paketa Opere ostala praktično enaka.

Na voljo za pre(do)gled so verzije za Windows, Mac OS in Linux, dobite pa jih lahko tukaj

(Spet) je čas za kopiranje.

51 komentarjev