»

Serial ATA vse bliže

GamePC - Videli smo jih na CeBitu, ko so jih (že pregovorno stereotipni) mali poševnooki ljudje molili obiskovalcem pod nos. Nekako nam je že znano, da bo "navadni" ATA standard šel v pozabo. Ne bomo več gledali širokih 40 do 80 žilnih kablov ter preklinjali ob ponovni ponastavitvi mostičev na zadnjem delu diska. Potreben bo je ozek sedemžilni kabel ter priključek za elektriko in disk bo zaznan. Highpoint je svojo SATA zverino na PCI vodilu že izdal. Nanjo lahko priključimo dva diska, podpira RAID, hot-plug ter hot-swap ter teoretično največjo hitrost prenosa 150 MB v sekundi. Klik! Počakajmo še na razširitev prodaje diskov ter začetek spajkanja SATA kontrolerjev na osnovne plošče. Moje osebno mnenje - dobro...

6 komentarjev

Celeron 566 @ 1202 MHz

OcShoot - Še en zelo dober overclock! Za dosežek tega rezultata je bil uporabljen zelo dober Celeron 566 (1.1 GHz z Alpho PAL6035), vodno hlajen 172 vatni peltierov element in 12×25 centimeterski hladilnik. Pri testih s SiSoft Sandro je zanimivo, da v multimedijskem testu prehiti 1.5 GHz Pentiuma 4, a ne pozabite, da je SiSoftova Sandra sintetični test!. Slike hlajenja ter testov si lahko ogledate tukaj.

6 komentarjev

Cena Intel Pentium4 procesorjev bo padla

X-Bit Labs - Okoli 15. aprila naj bi cena Intel Pentium4 drastično padla. Pa poglejmo številke:
  • Cena Intel Pentium 4 1.5GHz bo z $637 padla na $519. To je 19% pocenitev.
  • Cena Intel Pentium 4 1.4GHz bo z $423 padla na $375. To je 12% pocenitev.
  • Ob objavi bo cena Intel Pentium 4 1.7GHz okoli $701.
Te pocenitve sploh niso tako šokantne. So pa spodnje, ki naj bi se zgodile okoli 23. aprila.
  • Cena Intel Pentium 4 1.7GHz bo padla na $361. To je 49% pocenitev.
  • Cena Intel Pentium 4 1.5GHz bo padla na $256. To je 51% pocenitev.
  • Cena Pentium 4 1.4GHz bo padla na $193. To je 49% pocenitev.
Številke govoriji zase. Intel se očitno zelo trudi približati svoje Pentium4 procesorje navadnim uporabnikom. Mu bo uspelo?

17 komentarjev

AMD pošilja 1.5GHz čipe v škatlah od 1GHz procesorjev?

The Register - Očitno so Athloni (Thunderbirdi), ki so sposobni doseganja hitrosti 1.5GHz in več, že v prodaji!
Vendar se še ne prodajajo kot 1.5GHz modeli, temveč kot navadni "stari" 1GHz in 1.33GHz verziji. Takšni procesorji nosijo oznako AXIA in so glavni razlog, zakaj so nekateri overclockerji uspeli spraviti svoje Athlone na tako visoke frekvence.
Nek angleški overclocker je povedal, da so takšni procesorji na voljo že nekaj tednov, vendar so to samo tisti procesorji, ki nosijo oznako AXIA!
Procesorji s to oznako naj bi bili sposobni doseči hitrosti 1.5GHz že z normalnim hlajenjem (ne mislim na neko ultra voda+peltier kombinacijo, ampak samo malce boljše zračno hlajenje)!
No, če kupujete nov procesor (Athlona), poskusite dobiti takšnega, ki ima oznako AXIA!

P.S.: Menja kdo Athlona z oznako AXIA za navadnega 800MHz?

10 komentarjev

1.5 GHz Athlon

HardOCP - Uf uf... Na forumu malih [T]rdih Amerikancev so se pojavile prve slike 1.5 GHz Palamino procesorja (znano kodno ime? ). Potil se bo na podnožju s 462 pini ter imel 5 L1 mostičev, ki bodo po vsej verjetnosti namenjeni navijanju. Predstavljen naj bi bil na CeBitu, na prodajnih polical pa julija. Utra slin ali mega slin? Nekaj od tega že... . Klik!

1 komentar