»

MadOnion spremenil ime

HardOCP - Na [H]ard|OCP poročajo, da se je vsem dobro poznano podjetje "Noračebula" oziroma MadOnion, preimenovalo in se sedaj imenuje Futuremark Corporation. Podjetje - poznano predvsem po vsem dobro znanem programu 3DMark, ki analizira zmožnosti vašega računala pri grafičnem prikazu ter PCMark, ki izmeri splošno zmogljivost sistema. No, tako bo tudi ostalo v prihodnosti, le ime in spletna stran sta se spremenili. Nova spletna stran pa se glasi: www.futuremark.com.

3 komentarji

MadOnion preseneča

Futuremark - Avtorji izjemno priljubljenega programa za merjenje hitrosti ter zmogljivosti grafične kartice, 3D Marka 2002, podjetje MadOnion, so na svojo stran postavili odštevalni števec. Nov program, ki naj bi ga dodali na vunpotegovalne strežnike čez nekaj ur, se bo imenoval PCMark2002. Več ni znanega, problem pa tiči tudi v tem, da je zaradi šokantne novice spletna stran madonion.com tako obremenjena, da se sploh ne odziva. Bo PCMark2002 konkuriral SiSoftovi Sandri?

5 komentarjev

3D Mark 2001 SE

Futuremark - Po izidu operacijskega sistema Windows 2000 so na MadOnion začele deževati pritožbe zadevajoč 3D Mark 2000, češ da se program na veliko sesuva v sceni s helikopterjem, točno takrat ko raketa zadane truplo zrakomlata. Hitro so se zmigali ter izdali popravek ter ga imenovali 3D Mark 2000 v1.1. Tudi 3D Mark 2001 bo, kot kaže, deležen prenove. Po njihovih besedah bodo dodali popolno podporo operacijskemu sistemu Windows XP, podporo Pixel Shaderju 1.4, podporo za najnovejše Intelove ter AMDjeve umotvore ter malo utilizirali kompresijo tekstur. Aja, pa še Kyro družina bo dobila zasluženo število točk. Hkrati pa tudi navajajo, da bodo rezultati primerljivi. Dvomim, saj bi, če mislijo res narediti obljubljeno, na primer, Radeon dobiti več točk (Pixel Shader 1.4), Athlon XP bi se moral bolje obnesti (podpora SSE pri AMD procesorjih), Kyro bi moral dobiti kako tretjino točk več, pa še s kompresijo tekstur bo šlo hitreje. Kakorkoli - datum izdaje programa še ni določen, prepričan sem pa, da...

1 komentar

Patch za 3D Mark 2001 ter Kyro/Kyro 2

Slo-Tech - Pred meseci je MadOnion obljubil patch za 3D Mark 2001 ter Kyro/Kyro 2 grafične kartice, tako da bi jih vsi lastniki končno lahko primerjali z ostalimi grafičnimi karticami. Glede na to da tega patch-a ni in ni, so se na strani Petition Online odločili napisat peticijo. Peticija je startala danes (6.1.2002). Vsi zainteresirani ki bi radi končno vidli rezultat v primerjavi z ostalimi grafičnimi, dodajte svoj podpis. Vzelo vam bo le minuto časa!!

Za novico se zahvaljujem Kristjanu.

16 komentarjev

Test stabilnosti grafičnih kartic

Dangerous Dog - 3D Mark 200x vam pove, kako zmogljiva je vaša grafična kartica in konfiguracija (procesor, RAM...), ki jo poganja. Pove vam tudi, za koliko bolj je grafična kartica zmogljiva, ko jo navijete. Ne pove pa vam (vsaj neposredno ne), kako je stabilna. Če želite ugotoviti to, morati ali igrati Quake nekaj časa (prijetno a dolgotrajno) ali pa download-ati ta programček. Programček bo na vašem računalniku zagnal serijo kratkih testov, ki bodo preverili stabilnost grafične kartice. Gre pa za enostaven program, ki ne bo delal znanosti iz svojih testov, katerega osnova je zdrava človeška pamet/logika.

5 komentarjev

Nature Scene @ 3D Mark 2001

Broken Pixel - Vsi, ki ste si že vunpovlekli novi program za testiranje grafičnih kartic, 3D Mark 2001 imenovan, ste najbrž se opazili, da vam Nature ne dela, ker vaša grafična kartica pač "nima hardverske podpore za operacijo". Hkrati pa ste v demotu taistega programa videli drevesa, travnike, listje, pač izrezano sceno iz Naturea. To lahko pomeni le dvoje: Ali je bil demo renderiran že prej in mi v bistvu gledamo samo posnetek, ali pa MadOnion poganja Nature demo samo na karticah s PPL brez razloga. Prvo možnost lahko takoj ovržemo, saj lahko demo gledamo na večih ločljivostih, pri slabših karticah se pa zatika. Ostane nam samo še druga opcija, ki pa tudi ni resnična. Uraden odgovor MadOniona se glasi, da so v demo dali tisti odsek Nature scene, ki ni imel v sebi uporabljene nobene "tehnologije prihodnosti". Torej, tista scena, nad katero smo najbolj orgazmirali, je v resnici le grd približek pravemu Nature demu. Uf, mater, GF3 moram dobiti na test kmalu! ...

4 komentarji

Ko Sergio dobi Geforca

Jaz - Ja... Pred nekaj dnevi sem kupil Hercules Geforce PRO. Ker mi pa overclockerska žilica ne da miru, sem se spravil iz 3D Marka iztisniti največ. Tako sem zadnje dva dneva bolj ali manj (poleg učenja za test iz zgodovine, se ve ) tuhtal, kako bi dobil še tisto točko več. Po formatiranju diska, namestitvi Windows 98, nastavitvi pomnilnika na CAS2, nastavitvi frekvence procesorja iz 550 na 733 (FSB=133) ter navitju grafične iz 200/400 na 240/450, namestitvi najbolj posrečenih (beri hitrih) gonilnikov (začuda so to Detonatorji 6.47), sem prišel do rezultata 6862 3D Marks. Nič kaj posebnega, porečem. Nato pa grem na MadOnion preverjat rezultate, ki so jih dosegli ostali s 733 MHz procesorjem ter Geforceom II PRO. In - me je fršlok. V svoji kategoriji (Intel PIII 733, Geforce II PRO) sem s svojimi 6862 3D Marki zmagovalec. Drugi za mano ima (trenutno) 6771 točk. Za dokaz - obiščite to stran. Pošteno, fantje. Torej, izzivam vas. Premagajte me. V tej kategoriji, seveda .
Dodatek k novici,...

22 komentarjev

Demo scena

Jaz - Ne vem, koliko in kdo od vas pozna Demo sceno, toda če je ne, res veliko zamujate. Gre za tradicionalna tekmovanja/shode mladih glasbenikov, programerjev in oblikovalcev, ki se vrstijo še iz časov prvih hišnih mlinčkov. Cilj je narediti čimbolj optimizirano vizualno/zvočno izkušnjo in jo spraviti v čim manjšo datoteko. Nekatera dela so res vrhunec programerske in umetniške nadarjenosti, o sposobnosti mladih programerjev pa priča tudi dejstvo, da je marsikateri potem končal v kakem velikem igričarskem/oblikovalskem podjetju (MadOnion, Final Reality...). No, več o Demo sceni lahko izveste na strani http://www.scene.org/, kjer boste našli tudi pravo zakladnico introtov in demotov vseh velikosti (4kb, 64kb in veliki demoti). Za vas pa sem na naš strežnik uploadal meni enega izmed najboljših introtov, 64KB veliki Exceedov Heaven. Ko boste videli, kaj vse se da stlačiti v tako majhno datoteko, se boste zamislili nad silnimi megabajti današnjih igric in OSjev....

7 komentarjev