»

Uradna stran monera delila viruse, ki so kradli kriptovalute

Slo-Tech - Neznani napadalci so vdrli v uradno spletno stran za kriptovaluo monero, a tega niso izkoristili za izmaličenje ali onesposobitev spletne strani. Namesto tega so zgolj zamenjali prevedeno programsko kodo (binaries) na spletni strani z okuženo verzijo, ki je vsebovala zlonamerno kodo, ki je kradla kriptovalute. Vdor so odkrili uporabniki, ki so opazili, da se na strani zapisane zgoščene vrednosti datotek ne ujemajo z dejanskimi. Po preiskavi je tudi ekipa Monera potrdila, da so bili tarče vdora. Okužene programske datoteke so bile na strani v ponedeljek med 15.30 in 17.30 po slovenskem času.

Ni še znano, kako so napadalci pridobili dostop do spletne strani getmonero.com. Prav tako ni jasno, koliko ljudi je zaradi namestitve virusa tudi izgubilo kaj kriptovalut. Na redditu najdemo različne zgodbe, med njimi tudi uporabnika, ki je domnevno izgubil 7000 dolarjev. V program so namreč napadalci vgradili funkcijo, ki je prebrala in na nadzorne strežnike poslala seme za tvorbo digitalne...

96 komentarjev

Pretrgan podmorski komunikacijski kabel odrezal Zahodno Afriko

Shema poti kabla

vir: BBC
BBC - Po poročanju BBC, je pretrganje podmorskega kabla, ki poteka od Portugalske v Južno Afriko preko Zahodne Afrike, povzročilo sedemdeset odstotno zmanjšanje pasovne širine, ki je sicer na razpolago Zahodni Afriki, nekatere države – Togo in Niger, pa so povsem odrezane od medmrežja.



Družba, ki upravlja ta komunikacijski del, je ob tem povedala, da lahko traja tudi do dva tedna, preden bodo našli in odpravili napako.

Si predstavljate, da ste dva tedna povsem odrezani od medmrežja? In ste od njega, zaradi intenzivnega koriščenja storitev oblaka, povsem odvisni?

19 komentarjev

Tudi Britanci brezžično

BBC - BT, ponudnik komunikacijskih storitev v Veliki Britaniji, začenja projekt, s katerim bodo dvanajst britanskih mest opremili z brezžičnim dostopom do interneta. Pogodbe imajo trenutno podpisane z mesti: Birmingham, Edinburgh, Leeds, Liverpool, Cardiff in Westminster v centralnem Londonu, za ostalih šest pa pravijo, da bodo kmalu (ne izdajajo pa, katera naj bi to bila).

Prve teste, ki so jih izvajali v Cardiffu in Westminstru, so že uspešno zaključili zato predvidevajo, da bo v zgoraj navedenih šestih mestih storitev na voljo v začetku leta 2007. V kolikor bo projekt pozitivno sprejet (če bo prinašal dovolj dobička), se ne bodo omejili "le" na dvanajst mest in bodo širitev postopoma nadaljevali tudi na druga mesta v Veliki Britaniji.

Uporaba omrežja seveda ne bo brezplačna, "deskanje" si boste lahko zagotovili s predplačniškimi karticami ali pa s fiksno mesečno naročnino. Operater pa uporabnosti takega wi-fi omrežja ne omejuje le na internetne storitve, ampak bo le-to lahko...

15 komentarjev

Uradni sistem obveščanja o virusih v VB

BBC - Britanska vlada napoveduje storitev IT Safe, ki bi opozarjala na nove viruse in hrošče v programih. Opozorilo naj bi povedalo, kako virus deluje in kako se mu izogniti. Storitev naj bi bila namenjena tako domačim uporabnikom kot tudi manjšim podjetjem. Brezplačna storitev bo ščitila telefone in računalnike, opozorila pa vas bo vsak drugi mesec ali pogosteje. BBC.

1 komentar