»

Apple Computers Inc. z novimi reklamnimi potezami

Slo-Tech - Šušlja se, da je brazilska manekenka Gisele Bundchen posnela nekaj reklamnega materiala za Apple]. Zelo verjetno to ni v povezavi z zadnjo medijsko kampanjo, kjer so se pri Apple Computers Inc. odločili, da brezplačno poskrbijo za vaše odsluženo računalo. Garantirano ne bodo prejeli veliko Macov, saj so njihovi uporabniki že sedaj zelo ekološko usmerjeni in jih reciklirajo po svoje.

Če se ne morete odločiti za prestop iz PC tabora, navkljub Apple Boot Campu, vas bo morda prepričal novi "Divx suite 6.5" za Mace. Prvič je v ta paket vključen tudi uraden Divx predvajalnik, skupaj z možnostjo konvertiranja iz različnih formatov. Polna verzija stane cent manj od 20 U$, okleščena je seveda brezplačna.

0 komentarjev

Vista (x64) bo zahtevala digitalno podpisane gonilnike

Microsoft - Ali pa, žal, pa ne bo mogoče uporabiti vaše nove naprave. Sploh. Kot nam je vsem znano, je bilo mogoče v Windows XP še naložiti nepodpisane gonilnike na računalnik, ob tem pa smo bili le opozorjeni. V Microsoftovem najnovejšem operacijskem sistemu pa naj bi temu naredili konec v prid večje varnosti, saj naj bi tako preprečili zaganjanje ZlobneKode v jedro operacijskega sistema.

Kakor je to razvidno na Microsoftovi strani, to pomeni, da mora avtor gonilnika zaprositi Microsoft, da mu dodeli certifikat za gonilnik. Čeprav MS izda certifikat zastonj, pa je predpogoj zanj VeriSignov certifikat (VeriSign Class 3 Commercial Software Publisher Certificate), katerega pa je potrebno plačati.

Zagovorniki pravic uporabnika že komentirajo potezo Microsofta kot še en korak k uresničevanju koncepta " trusted computing", polega tega pa se postavlja tudi vprašanje, kako se bodo izdelovalci strojne opreme na to odzvali. Vaše mnenje?

94 komentarjev

Varnostna luknja v večini brskalnikov

Neowin - Pred nekaj dnevi je skupina Shmoo odkrila varnostno luknjo v večini spletnih brskalnikov, vendar na začudenje javnosti ne v Internet Explorerju. Tako so v nevarnosti vsi uporabniki, ki uporabljajo brskalnike, temelječe na motorju Gecko (Mozilla, Firefox, Camingo), Safari ali Opero. Luknja omogoča napadalcem prikriti katerokoli domeno. Vzrok za luknjo je podpora IDN (IDN med drugim omogoča nelatinske znake v URL-naslovu -- naprimer arabske), katero imajo vsi zgoraj našteti brskalniki, razen Internet Explorerja, za katerega pa obstaja vložek oziroma "plug-in", s katerim postanejo ogroženi tudi njegovi uporabniki.

Dokaz varnostne luknje.

Trenutno ni bilo uradno še nobenega odgovora s strani razvijalcev spletnih brskalnikov, je pa zelo verjetno, da bodo popravki izšli v roku enega tedna.

101 komentar

Nevarno deskanje z lynxom

Slashdot - Neki Londončan je izkusil, da je dobrota lahko tudi sirota. Ko so ga pretresle novice o nedavnem cunamiju v Indijskem oceanu, se je odločil, da bo tudi sam primaknil nekaj funtov za pomoč žrtvam. Na svojem Solarisu je pognal Lynx in se odpravil do ene izmed strani, kjer zbirajo prispevke. Sistemski upravljalec je ob pregledu dnevniške datoteke opazil nenavaden "podpis" brskalnika in "ugotovil", da gre za poskus vdora. Policija je nemudoma izsledila IP in aretirala "hekerja", ga kasneje proti plačilu varščine izpustila in mu do konca preiskave zasegla računalniško opremo. Še novica na /. in Boing Boing.

30 komentarjev

Satelitski posnetki tsunamija

Slashdot - Na DigitalGlobe so objavili serijo satelitskih slik, ki prikazujejo področja, ki jih je prizadel uničujoč tsunami pred vdorom vode in po njem.

Na Wikipediji pa so pripravili animirano sliko tsunamija, ki prikazuje širjenje morskih valov.

Morda ob številnih novoletnih zapravljanjih ne bi bilo odveč nakazati kakšnega tolarja tudi za žrtve tega dogodka. V Sloveniji pomoč zbirata tako Karitas kot Rdeči križ, tehnično usmerjeno bralstvo Slo-Techa pa se lahko posluži tudi humanitarnega nakazila s pomočjo SMS sporočila. Kako zadevo izvesti verjetno že veste, sicer pa si preberite na Mobitelovi domači strani.

17 komentarjev

Oracle 'ma gonade

Geek - Oracle je pred nekaj meseci naredil zelo pogumno potezo ter v vse svoje oglase napisal, da se v njihov sistem Oracle 9i ne da vdreti. Do danes so administratorji res imeli razlog za skrb, saj so se poskusi vdora kar podeseterili - sedaj jih je 30.000 na teden. Za zdaj hekerjem izgleda še ni uspelo, a je to, če vprašate mene, le še vprašanje časa. Kako bi pa živeli, če bi celo obstajal popolnoma varen sistem? Uh, kar zmrazi me . Klik!

0 komentarjev