»

Velikost je pomembna

Legion Hardware - Torej, če imate radi velike stvari, si lahko na Legion Hardware ogledate, kako lahko izprijen človeški um pride do zamisli, da iz svoje ozke grafične kartice naredi debelo zverino, samo da bi pridobil kakih 10 sličic v sekundi pri igranju Q3A. Človek je za predelavo svojega GF4 uporabil kar 3 hladilnike! Slike pa ne bom priložil - zaradi mentalnega zdravja. Klik!

5 komentarjev

Pomnilniški izrazi

PC Stats - Na trgu je kar nekaj vrst pomnilnika in skoraj vsaka vrsta ima po dve ali več imen. Te teme so se lotili pri PC STATS. Opisali so poimenovanja po "podnožjih", ali za pomnilnik bolje rečeno načinu priklopa. V tem delu članka so razloženi pojmi SIMM, RIMM in najbolj poznani in uporabljani DIMM. Drug del članka pa razlaga pojme kot so SDRAM, DDR RAM, in razne predpone kot sta EDO in FPM pred pojmom DRAM. Tole tukaj je le povzetek tega člančiča, katerega vam priporočam, da si ga preberete... konec koncev ga je le 2 strani .

0 komentarjev

Hladilniki za pomnilnik

Club Overclocker - Na ClubOC so se spravili testirat hladilne površine za pomnilnik. Stvar niti ni tako zanimiva, ker so razlike v temperaturi, navkljub Arctic Siver termalni pasti, minimalne. Raje poglejmo, kaj pripomorejo ti hladilniki k stabilnosti. Najbrž že veste, da pomnilnik pri 150 MHz s svojim EMI delovanjem kar pošteno moti ostale pomnilniške enote, kot tudi ostale komponente, ter lahko v najhujšem primeru povzroči zmrzal vašega kavnega mlinčka. Če pa na pomnilnik prilepimo izmenjevalno površino, ki je iz kovine, s tem drastično zmanjšamo količino EMI, kar zna biti še en korak do še hitrejšega procesorja . Ane ane?

3 komentarji

VIA v španoviji z Micronom

EBN - Prejšnji teden ste lahko brali o pobudah VIAe za znižanje cen DDR pomnilnika. To dosegajo v sodelovanju z največjimi proizvajalci te vrste pomnilnika in sicer tako, da ponujajo nekakšne kombote po nižjih cenah. No, sedaj je VIAi uspelo prepričati tudi velikana Microna. Podjetje bo tako skupaj z VIAinim DDR čipovjem svoje module ponujalo po $50, kar je precej manj, kot trenutnih $100-$120, kolikor je tržna cena za 128MB DDR DRAMa. VIA je vsekakor na pravi poti in to je tudi edini način, da se DDR hitro razširi kot pomnilnik prihodnosti. Več tukaj.

0 komentarjev

GeForce2 Pro vs GeForce2 Ultra

Legion Hardware - Nvidio bi res lahko oznašili za hiperproduktivno podjetje: samo poglejte koliko različnih modelov so iztisnili iz svojega zadnjega procesorja. Dva zadnja, Pro in Ultra sta si med seboj v bistvu zelo podobna in zato se postavlja vprašanje kakšne so dejanske razlike ter ali se izplača vložiti tistih dodatnih $100 v Ultro. Na to vprašanje so poskušali odgovoriti na Legion Hardware s svojim primerjalnim testom. Meni osebno bi še MX čisto zadostoval .

0 komentarjev