»

Kaj Linuxu zavira zavzetje namizja?

DesktopLinux.com - Vprašanje iz naslova so avtorji strani desktoplinux.com postavili svojim uporabnikom in prišli do zanimivih odgovorov. Ovira številka 1 je nič drugega kot preslab odjemalec za elektronsko pošto, razen tega uporabniki pogrešajo še dodatne vtičnike (plugine) za brskalnik, nekateri pa bi želeli videti celo polno podporo MS Office. V raziskavi so ugotovili tudi, kaj je pri namiznih distribucijah Linuxa pozitivno - večina uporabnikov je omenila znižanje stroškov licenčnine, nato varnost, nekje pri repu pa odprtokodnost. Če preberete poročilo o rezultatih, boste izvedeli tudi, katere distribucije so trenutno najbolj popularne.

307 komentarjev

Opera 8 Beta je tu

Slashdot - DesktopLinux.com poroča, da je prva beta nove Opere 8 na voljo za brezplačni dolpoteg.

Z novo različico se je Opera naučila naglas brati vsebino strani, prav tako pa zna poslušati vaše ukaze preko mikrofona in reagirati v skladu z njimi. Med dodelave spada še izboljšana podpora za RSS in vrstica za hiter dostop do vseh najbolj uporabljanih funkcij.

Beta različica je zaenkrat na voljo še samo za operacijski sistem Windows, končna različica za vse sisteme pa bi naj izšla v začetku leta 2005.

16 komentarjev

Opera, spletni brskalnik, ki je več kot to

Slo-Tech - Tukaj na kratko predstavljam spletni brskalnik, o katerem se na Slo-techu malokdaj piše in ga zato marsikateri obiskovalec še ne pozna.

Jon Tetzchner in Geir Ivarsøy sta pred desetletjem začela razvijati spletni brskalnik, ki je čez dve leti ugledal luč sveta z uradno verzijo 2.1. Podjetje Opera se je tako začelo profesionalno ukvarjati z razvojem brskalnika Opera. Do današnje uradne verzije 7.54 (oziroma še vroča Opera 7.60 P3) smo bili priča ogromnemu napredku, ki se najbolje odraža v konfigurabilnosti in funcionalnosti samega brskalnika, kjer Opera, po mnenju mnogih, pomete s konkurenco.

Profesionalnost Opere se kaže tudi v tem, da so na voljo različice za sedem operacijskih sistemov, za Linux kar v 15 distribucijah. Celo za naprednejše mobilne telefone si je moč prenesti prirejeno verzijo tega brskalnika.

Najbolj seveda prepričajo unikatne lastnosti Opere, ki iz nje naredijo več kot le spletni brskalnik. Po besedah avtorjev z vsem naštetim postane simply the best...

43 komentarjev

Izšla Opera 7.5

Slo-Tech - Izšla je različica 7.5 spetnega brskalnika Opera, ki ima vgrajeno podporo tudi za elektronsko pošto in klepetanje. Zanimive so tudi možnosti kot je ukazovanje z miško in vgrajena podpora za brskalnik Google. Kakor vedno je tudi tokrat na voljo za celo množico operacijskih sistemov.

Če pri brskanju ne želite gledati še dodatne reklame pa vam je še vedno na voljo bolj prijazna različica za $39.

In naj se vojne brskalnikov ponovno začno...

21 komentarjev

VMware Workstation 3.0 Beta

VMware - Nova verzija (beta) priljubljenega navideznega stroja za okolji Windows (sedaj tudi XP Home in XP Pro) ter Linux, je na voljo za download. Seznam novosti je ZELO obsežen, iz spiska pa mi je potegniti le nekaj pomembnejših (no, kakor za koga, seveda):

  • podpora za Okna XP (kot gostujoči ter gostiteljski OS),
  • podpora za USB,
  • lažje nastavljanje omrežja,
  • nov grafični vmesnik za Okna,
  • izboljšana podpora za prenosnike.


  • Drznil bi si še postaviti vprašanje bralcem: Koliko vas 'redno' uporablja 2 ali več operacijskih sistemov na enkrat? Hvala

    12 komentarjev