»

Konec PSP Go

vir: engadget
engadget - Sony je glede na uradno izjavo končal s proizvodnjo in s prodajo svoje prenosne igralne konzole PSP Go. Ta je bila predstavljena junija 2009 in je v trgovine prišla 1. oktobra v istem letu, a nikoli ni doživela pretirane uspešnosti. V primerjavi z običajnim PSP-jem je imela manjši zaslon, ni podpirala medijev UMD (igre so se shranjevale na 16 GB internega pomnilnika, ki ga je bilo mogoče podvojiti z uporabo pomnilniške kartice), a je imela nekoliko bolj kompaktno zasnovo z drsnim zaslonom, pod katerim so se skrivali gumbi za upravljanje s konzolo. Zanimivo je, da je bila konzola znatno dražja od običajnega PSP, saj je cena do nedavnega v ZDA znašala 200 dolarjev, medtem ko je Sony večji in bolj priljubljen PSP prodajal za 130 dolarjev.

Običajni...

3 komentarji

Nintendo 3DS izšel na Japonskem

Ars Technica - Nintendova nova prenosna konzola 3DS je že izšla na Japonskem, medtem ko v Evropi izid pričakujemo danes teden. V prvih dveh dneh so razprodali vseh 400.000 enot, ki so bile v prvi pošiljki na voljo. Do konca meseca bo na Japonskem naprodaj še poldrugi milijon naprav, tako da se pomanjkanja ni bati. Za primerjavo povejmo, da so za prodajo 400.000 enot konzole DS po izidu na Japonskem potrebovali štiri dni.

Za konzolo so bile ob izidu na voljo sledeče igre: Winning Eleven 3DS Soccer, Super Street Fighter IV 3D Edition, Samurai Warriors: Chronicle, Tobidasu! Puzzle Bobble 3D, Nintendogs + Cats, Ridge Racer 3D, Combat of Giants: Dinosaurs 3D in Professor Layton and the Mask of Miracle. Nadebudni hekerji so medtem že ugotovili kako napravo pretentati v branje in...

7 komentarjev

Sony pocenil PSP

engadget - Sony se je odločil, da bo kupce, ki zaradi napovedi o prihajajočem NGP omahujejo z nakupom prenosne konzole PSP, nekoliko vzpodbudil z znižanjem cene. Medtem ko je doslej Sony PSP stal 170 dolarjev v ZDA oziroma 170 evrov pri nas, bo od nedelje dalje nova cena znašala 130 dolarjev. Prav tako so razširili svojo zbirko iger v dvajsetdolarskem paketu Greatest Hits, ki bo odslej vključeval trinajst novih iger, med njimi tudi Assassin's Creed: Bloodlines, Metal Gear Solid: Peace Walker in LittleBigPlanet PSP.

Od izida konec leta 2004 na Japonskem in naslednje leto po vsem svetu so prodali 67,8 milijona primerkov konzole PlayStation Portable. PSP Go je znižanje doživel oktobra, ko mu je Sony ceno spustil z 250 na 200 dolarjev. Tam bo tudi ostala, saj v novi pocenitvi ni vključen. NGP, kar pomeni...

9 komentarjev

Sony predstavil PSP Go

Sony PSP Go

vir: CNet
CNet - Sony bo v sklopu sejma E3 (Electronic Entertainment Expo), ki se jutri začenja v Los Angelesu, predstavil svojo novo prenosno konzolo Sony PSP Go, a so informacije že pricurljale na splet. Gre za Qore video posnetek, kjer več o PSP Go pove John Koller, direktor marketinga za strojno opremo v Sonyju.

PSP Go bo imel 3,8-palčni zaslon, torej pol inče manj od prejšnjih modelov, hkrati pa bo 43 odstotkov lažji od predhodnika PSP 3000. Imel bo 16 GB vgrajenega flash pomnilnika, ki bo razširljiv z režo Memory Stick Micro. UMD-ja (Universal Media Disc) ne bo. Tipke za nadzor bodo podobne kot v prejšnjih modelih, le razporeditev bo nekoliko spremenjena. Omenimo še brezžično povezljivost (Wi-Fi in Bluetooth), podporo za glasbo, video posnetke in fotografije ter...

23 komentarjev

PSP odslej podpira RSS in WMA

PlayStation Portable

Monitor - Nova različica strojne programske opreme za Sonyjevo prenosno igralno konzolo PlayStation Portable prinaša podporo za priljubljeno tehnologijo spremljanja novic RSS in za Microsoftov zapis glasbe Windows Media Audio (WMA). Storitev RSS je dostopna preko gumba v omrežnem meniju, vendar ne omogoča prebiranja novic iz spletnih virov RSS, pač pa je namenjena izključno spremljanju podcastov. V prihodnje lahko pričakujemo tudi podporo besedilnim virom. Podpora zapisu Windows Media Audio omogoča predvajanje datotek WMA, nekatere oblike zapisa, med njimi WMA9 Professional, WMA9 Lossless in DRM zaščitene datoteke pa žal niso podprte.

5 komentarjev

Pohekan PSP firmware 2.0

Gizmodo - Kmalu po izidu konzole PSP čez lužo je bila zaščita prenosne Sonyjeve konzole razbita, kar je omogočilo uporabnikom praktično neomejeno poganjanje tako legalne kot nelegalne kode. Sonyju to seveda ni bilo všeč, ker je po njihovem mnenju vodilo zgolj v masovno piratiziranje, zato je pred predstavitvijo gizmota na stari celini izdal popravek programske opreme pod številko 2.0.

Iz tega razloga smo se morali Evropejci do pred kratkim zadovoljiti zgolj z uradnimi sposobnostmi konzole, zdaj pa temu ni več tako. Odkrita je bila luknja pri prikazu slik, ki omogoča poganjanje doma spisane kode. Zmožnosti PSPja so tako spet praktično neomejene, če vas zanima kaj več o zadevi, pa preberite izvorno novico na gizmodo.com.

13 komentarjev

PlayStation Portable že na prodajnih policah

Gneča ...

Google News - Japonci so v dolgih vrstah pričakali prihod Sonyjevega Playstationa Portable (PSP) na prodajne police. "Walkman 21. stoletja" je bil na Japonskem na voljo že v nedeljo, in sicer v 200.000 kosih, vrednih po 189 ameriških dolarjev. Tako je Sony vrgel rokavico Nintendu, ki je svojo konzolo DS predstavil pred destimi dnevi. A vendar, novi Playstation je na voljo le na Japonskem, medtem ko Nintendo svoje izdelke že ponuja tudi v ZDA, in to ravno v času nakupovalne mrzlice. Seveda pa se...

4 komentarji

Sony je za PlayStation 3 izbral nVidio

Google News - O novi Sonyjevi konzoli za igre žvrgolijo že najkrajši potoki na Kavkazu, saj naj bi PlayStation 3 prinesel pravo revolucijo v svet iger. Njeno srce bo večjedrni procesor Cell, osrednja optična enota Blu-ray, zdaj pa je postala jasna še ena izmed zadnjih ugank: grafična tehnologija za konzolo bo temeljila na nVidiinem procesorju GeForce. Tako je nVidia vrgla rokavico ATi-ju, ki je zmagal v bitki za Xbox 2. No, če ji bo to zares uspelo, bomo videli šele čez slabi dve leti.

7 komentarjev

Prvi podatki o Cell procesorjih, ki bodo poganjali Playstation 3

Slo-Tech - V ponedeljek so vsa tri podjetja, ki razvijajo procesor za Playstation 3 - IBM, Toshiba in Sony - predstavila prve podatke o zmogljivosti le-tega. Končna specifikacija bo sicer predstavljena na ISSCC (International Solid State Circuit Conference) februarja 2005, do takrat pa nekaj drobitnic:
  • Procesor bo 64 biten
  • Vseboval bo več namenskih jeder (za obdelavo videa, zvoka, itd...)
  • Podpiral bo več operacijskih sistemov na enkrat
  • Velika pomnilniška prepustnost
  • Sistem za upravljanje s sistemski sredstvi v realnem času, namenjen za realno časovne aplikacije
  • V sam procesor bo vgrajena zaščita proti piratstvu
  • Tehnologija izdelave bo 90 nm SiliconOnInsulator
Še kakšna drobtinica več v novičkah na iafrica.com in CNET

15 komentarjev

Playstation 3 šele 2006?

X-Bit Labs -

Izid tretjega Sonyjevega Playstationa še vedno ni jasno postavljen, zato se občasno sproži nov val špekulacij o datumu izida. Pri založniku iger Electronic Arts so na konferenci predstavili svoja pričakovanja, da bo Microsoft izdal svoj Xbox 2 v drugi polovici prihodnjega leta, Sony pa še pol leta kasneje -- do sredine 2006. Na Gamesindustry.biz menijo, da bo Xbox 2 nared do prihodnjih poletnih dopustov, Sony pa bo sledil šest mesecev kasneje.

Playstation 3 bo temeljil na vrsti povsem novih tehnologij, naprimer procesorjih Cell, popolnoma novem grafičnem čipu, Rambusovem XDR DRAM pomnilniku, podpiral pa bo tudi Blu-Ray. Dodatne informacije lahko neposredno od Sonyja pričakujemo zadnjega marca 2005 na uradnem razkritju na Japonskem. Več o tem.

3 komentarji

Reaganov Air Force One upokojen

Boeing 707

vir: Boeing
Boeing -

Nekdanje letalo ameriških predsednikov, posebej v ta namen izdelan Boeing 707, ki je služil Richardu Nixonu, Geraldu Fordu, Jimmyu Carterju, Billu Clintonu in obema Bushema več kot 28 let, bo razstavljeno in po delih prepeljano v Reganovo predsediško knjižnico v Simi Valleyju v Kaliforniji. Boeing 707 z repno številko 27000 bodo v Boeingovi tovarni razstavili in prepeljali v muzej, kjer ga bodo zopet sestavili, javnosti pa bo na voljo za ogled predvidoma proti koncu naslednjega leta.

Ob tem velja omeniti še, da so imeli ameriški predsedniki vedno po dve enaki letali, barvno shemo, ki sta jo uporabljala oba 707 in jo še vedno uporabljata aktiven Air Force One 747-200, pa si je...

5 komentarjev