»

Kako elektronska pošta sploh deluje?

HowStuffWorks - Verjamem, da ste se že mnogokrat vprašali, kako stvari sploh delujejo. No, pred leti je na dan prišla ideja za stran, ki bi odgovarjala ravno na to vrsto vprašanj -- kako stvari točno obratujejo. How Stuff Works je postala spletna stran stalnica za vse, ki smo ob enem ali drugem trenutku hoteli vedeti osnove o tem, kaj žene tehnologijo, ki jo jemljemo za privzeto, naprej.

Tokrat so si na HowStuffWorks ogledali, kako deluje pošiljanje e-sporočil. Članek je odlično branje v pomoč našemu včeraj objavljenemu članku o spamu. Pokrije vse osnove, od tega, kako res izgleda elektronsko sporočilo, kako se odjemalci povezujejo na strežnik, katere ukaze pošiljajo le-temu, kakšna je razlika med POP3 in IMAP, in tako dalje. Za vse osnov željne!

0 komentarjev

Vesele praznike!

Slo-Tech - V imenu celotne ekipe Slo-Techa vam želim prijetne praznike. Sicer malo pozno, a vseeno [:D]. Tudi jaz sem danes z Materjo™ ter Očetom™ krenil proti Obali. Kaj sem videl? Dolge kolone. Upam, da ste vi imeli več sreče pri potovanju na lepše [:D].

5 komentarjev

SliN!

HowStuffWorks - Na Slo-Techu vam vsake tolko pokažemo stvari, ki si jih ne boste nikoli mogli privoščiti (razen če ste Reso ), pač toliko, da vas razjezimo. Pred nekaj časa smo vam kazali tudi kulerske parabolične monitorje prav ogromnih velikosti. No, na strani HowStuffWorks pa sedaj lahko preberete članek, ki razlaga kako za vraga zadeva sploh deluje. Gre za posebno tehnologijo podjetja Elumens, ki z zakrivljeno sliko uporabniku daje vtis, da je v središču dogajanja, saj je pokrit celoten vidni spekter. Precej zanimiva (in ne preveč tehnična)...

2 komentarja