»

Zastonj igri za lastnike ATI-jevih grafičnih kartic

Slo-Tech - Lastniki ATI-jevih grafičnih kartic lahko preko Steama na svoj računalnik brezplačno prenesete računalniški igri Half-Life 2: Lost Coast in Half-Life 2: Deathmatch. Poleg ATI-jeve grafične kartice v vašem računalniku je pogoj za prenos iger le uporabniški račun na Steam-u, ki ga je prav tako mogoče ustvariti brezplačno. Zatorej če izpolnjujete vsaj prvi pogoj, brž odklikajte sem in si naložite omenjeni igri.

Več informacij v izvorni novici na Shacknews.

27 komentarjev

Philips izdal prvo Blu-Ray enoto

X-Bit Labs - Iz Philipsa so včeraj sporočili, da so izdelali prvo Blu-Ray enoto. Omenjeni standard je bil razvit v skupini trinajstih podjetij. Med njimi najdemo večino vodilnih podjetij na področju zabavne elektronike. Na en enoslojni medij zapišemo za 27 GB podatkov, kar znese okoli 2 uri HDTV (high-definition television) videa. Seveda lahko v prihodnosti pričakujemo tudi medije, na katere bomo lahko zapisali do 54 GB podatkov.

Philipsova enota tako zna pisati na CD in DVD medije, brati pa zna tudi Blu-Ray medije. Prvič bo predstavljena na CES (Consumer Electronics Association) ta teden v Las Vegasu, medtem ko bomo morali počakati na nakup do druge polovice letošnjega leta. Večja razširjenost tega standarda pa je predvidena za prihodnje leto, ko bodo Blu-Ray začeli uporabljati tudi v filmskih studiih. Izvirna novica

15 komentarjev

Resnična resničnost

Slo-Tech - Danes, ob 18.10 bo na prvem programu TV Slovenija na sporedu že 107. oddaja Resnična resničnost. Oddaja govori o računalništvu in informacijskih tehnologijah, ter reflektira kako oboje vpliva nazaj na naša življenja. Zraven pa postreže še z najodmevnejšimi tehničnimi novicami meseca, raznimi nasveti, in kratkimi predstavitvami iger.

V tokratni oddaji smo pod drobnogled vzeli iskalnik Najdi.si, pogledali smo si kako se je vse skupaj začelo, kako deluje in kam namerava iti v bližnji prihodnosti (namig: na jug). Ker pa je v oddaji uporabljen le krajši del intervjuja s Samom Loginom, tehničnim vodjem najdi.si, tistim z bolj izbranim okusom ponujamo celoten, nerezan intervju v obliki RealVideo.

Omenimo naj še strojne nasvete pri nakupovanju predvajalnikov DVD in DivX, na koncu oddaje pa sledi recenzija igre Half-Life 2, ki jo je pripravil igričarski mojster Aleksander Hropot - Quattro.

Če oddajo zamudite, bo ponovitev ob 2.40 ponoči in v petek opoldne, seveda pa bo na voljo tudi za...

65 komentarjev

Half-Life 2 nominiran za 5 nagrad. TV Video Games Awards 2004

Slo-Tech - Na spletni strani Spike TV so naznanili nominacije za Spike Tv Video Game Awards 2004. Kot je bilo pričakovati je igra Half-Life 2 dobila kar nekaj nominacij, in sicer za: igro leta, najboljšo prvoosebno streljačino, najboljšo igro, najboljšo grafiko in najboljšo tehnologijo.

Nagrade, ki bodo na sporedu 14. decembra bo vodil vsem znani raper Snoop Dog.
Podrobnosti na Half-Life Fallout spletni strani.

59 komentarjev

Half-Life 2 končan

GameSpot - Včeraj je Vivendi, podjetje ki je zadolženo za razvoj Half-Lifa 2, objavil, da je končal z razvojem najbolj pričakovane igre tega leta. Poleg tega so najavili, da bo Half-Life 2 izšel 16. novembra tega leta. Do takrat ga lahko prednaročite v mnogih spletnih trgovinah širom sveta ali pa si ga že kar delno naložite na svoj računalnik preko Valvovega sistema za namestitev in posodobitev iger, Steam. Seveda pri tem na žalost ne boste dobili datotek, potrebnih za zagon igre (te boste dobili ob izidu, 16. novembra).

Half-Life 2 bo na voljo v treh različnih paketih:
-Najcenejši, bronasti paket ($49,95) bo vseboval Half-Life 2 ter Counter-Strike: Source
-Drugi, bronasti paket ($59,95) bo imel poleg vsebine prvega vseboval še Half-Life 1: Source in Day of Defeat: Source
-Tretji, zlati in hkrati najdražji paket ($89,95), bo pa poleg vsega že naštetega vseboval tudi klobuk, Half-Life 2 plakate, CD plošček z glasbo iz igre, ter še mnogo drugih stvari.

PC Gamer, ki je imel ekskluzivno...

34 komentarjev

Half Life 2 in Radeoni

The inquirer - To, da kanadsko podjetje ATI in Valve (avtorji igre Half-Life) sodelujeta pri razvoju igre Half Life 2, ki naj bi izšla jeseni, je znano že dolgo časa. Tako naj bi bila igra optimirana za serijo grafičnih kartic ATI Radeon (z Radeonom 9800 na čelu) in bo dodana tudi v retail (oziroma box) verzije Radeon 9800 grafičnih kartic.

Novost pa je to, kot poroča The Inquirer, da lahko kmalu pričakujemo tudi testni program, osnovan na grafičnem pogonu Half Life-a 2, kjer se bo videlo, kako zelo je ta pogon optimiziran za ATI-jeve čipe.
Vsekakor je to hud udarec nVidiinemu sloganu "nVidia, the way it was meant to be played!" Še klik.

22 komentarjev