»

AMD izdal osem novih Athlonov II

Extremetech - AMD je včeraj potihoma izdal osem novih procesorjev Athlon II, ki bodo prišli prav predvsem sestavljavcem cenejših sistemov. Tako imamo sedaj po novem na voljo dva nova dvojedrnika, in sicer Athlon II X2 235e (2,7 GHz) za 69 dolarjev in 240e (2,8 GHz) za 77 dolarjev. Kdor želi tri jedra, lahko poišče Athlon II X3 400e (2,2 GHz) za 97 dolarjev, 405e (2,3 GHz) za 102 dolarja, 425 (2,7 GHz) za 76 dolarjev ali 435 (2,9 GHz) za 87 dolarjev. Dva izmed novincev pa imata štiri jedra, in sicer Athlon II X4 600e (2,3 GHz) za 133 dolarjev in 605e (2,3 GHz) za 143 dolarjev.

40 komentarjev

Abit AW9D-MAX prihaja

Slo-Tech - Abit bo v kratkem izdal z najrazličnejšimi funkcijami naphano matično ploščo, ki bo bazirala na veznem čipovju Intel 975X. V skladu s tradicijo se bodo seveda potrudili izdelati izdelek višjega razreda, prijazen overclockerjem, in ker že nekaj časa iz njihove tovarne ni prišlo ničesar, bo splavljenje nove matične plošče, za katero Abit vsekakor upa, da bo hitrostna kraljica, toliko bolj zanimivo. Zaenkrat so izdelali zgolj inženirske primerke, ki pa so jih v roke dobili pri AnandTechu in pri NordicHardware. Vas zanimajo rezultati testov? Hehe, ju boste morali kar sami prebrati -- tako enega kot drugega.

19 komentarjev

Prvi Cedar Mill na testu

Tom's Hardware - Nov primerek Pentium 4 procesorja z jedrom, grajenim v 65 nm procesu, so v roke dobili Tom's Hardware-ovci. Novo jedro so pri Intelu zasnovali z namenom znižati porabo električne energije in s tem oddajanje toplote, saj praktično vsi poznavalci poznajo težave najhitrejših dvojedrnih Prescott in Smithfield procesorjev Pentium 4.

novo jedro je v bistvu le pomanjšan Prescott in tako ne prinaša drastičnih pohitritev, prav tako pa tudi sam procesor na zunaj deluje povsem enako. Pomemben podatek pa je, da se je poraba precej zmanjšala, saj naj bi ventilator tudi pod polno obremenitvijo na testu deloval z zmanjšanimi obrati.



Kljub znanemu...

2 komentarja

Lepše pisave za Linux

Kiberpipa - Izgleda, da bomo tudi v prostem delu računalniškega sveta končno lahko ugledali malce bolj očem prijazne pisave. Fundacija GNOME in razvijalci pisav Bitstream inc. so namreč podpisali namero o dolgoročnem sodelovanju.

Prvi neposredni efekt tega sodelovanja bo ta, da bodo Bitstreamovci pod odprto licenco skupnosti odprtega programja podarili 10 svojih pisav. Čeprav je res, da ko se enkrat navadiš na neke pisave, se je težko privaditi na druge. Tako je za oko navajeno grobih pisav vklop antialiasinga kar precej hud šok ...

Sicer pa moram vsaj zase reči, da se mi zdijo vsaj za brskanje po spletu pisave v Linuxu precej v redu, medtem ko so mi recimo tiste na iMacih naporne, ker so preprosto preveč razmazane... (ok naj se zdaj usuje nadme gruča Mac-loverjev in me popljuva zaradi tega stavka :)

Predvsem pa je pod linuxom zoprno, da včasih enaka pisava v različih kodnih naborih izgleda drugače. A tudi to bo minilo....

6 komentarjev