»

Omega gonilniki za GeForce

več strani - Trenutno so kar precej prahu dvignili tako imenovani Omega gonilniki, ki so mišljeni kot konkurenca originalnim Nvidiinim Detonatorjem, s pomembno razliko - so počasnejši. Vendar niso počasnejši, ker bi bili zanič, ampak zato, ker bojda prikazujejo bolj podrobno in lepšo sliko. Če gre verjeti te strani, kjer so napravili nekaj primerjav med Nvidiinimi in Omega gonilniki, potem bo trditev o kakovosti najbrž držala. Če pa vas zanima kako se obnesejo v 3D Marku, pa odklikajte na to stran. Gonilniki so pravkar prišli iz faze beta testiranja, na disk pa si jih lahko pretočite iz te strani. Preizkusite jih, vendar na lastno odgovornost.

4 komentarji

Novi gonilniki za Voodooje 3/4/5

Slo-Tech - Pravi 3dfx je že davno mrtev, zato bi moral usahniti tudi dotok novih gonilnikov. Vendar se to še kar nekaj časa ne bo zgodilo, saj se navdušenci enostavno ne morejo sprijazniti z dejstvom, da je bil dotok uradnih gonilnikov ustavljen, zato so sklenili, da pišejo gonilnike lastnoročno. Tako smo včeraj ugledali prve 1.08.00 BETA gonilnike, ki prinašajo kar nekaj novosti. Če ste zagrizen 3dfx-saš, potem si jih lahko downloadate tukaj, vendar ne pozabite, da se ti gonilniki ne ponašajo ravno s kakšnim uporabniku prijaznim inštalaterjem, ampak je treba še vedno nekaj dela postoriti ročno. Vendar pa se še vedno poraja vprašanje, koliko časa bodo navdušenci še pisali gonilnike, saj moč 3dfx-ovih grafičnih kartic pade z vsako novo igro. Trenutno položaj še vedno ni kritičen, saj lahko jaz s svojim zastarelim Voodoojem 3 3000 še vedno igram najnovejše igre. Sicer ne uživam ravno v najlepši grafiki (občutek imam, da je Black & White na Voodooju 3 preklemano grd), vendar važno je, da je vse...

2 komentarja

Digit Lifov junijski 3Digest

Digit Life - Digit Life nas vedno znova preseneča s svojimi strokovnimi članki, pred enim letom pa so nas začeli razveseljevati s svojim 3Digestom. 3Digest je nekakšno maratonsko testiranje grafičnih kartic (na testu jih je bilo kar 42!!! ) in poročilo o novih gonilnikih, ki ga ekipa Digit Lifa opravlja vsak mesec. Če so vas drugi "miniaturni" testi grafičnih kartic razočarali, potem pojdite si oglejte 3Digest. Ni kaj, 3Digest priporočam vsem hardware manijakom in navdušencem nad grafičnim karticam.
Še zanimivost: ravno ko sem prebiral test V3 3000, sem ugotovil, da so pri Digit Life testirali tudi z IceMan-ovimi voodoo driverji. IceMan čestitam!

2 komentarja

WinXP brez podpore za 3dfx

Reactor Critical - Izgleda, da 3dfx kartice uradno ne bodo podprte v WinXP. Kako je do tega prišlo? Ko je Nvidia prevzela 3dfx, je prevzela tudi podporo za 3dfx-ove izdelke. Roko na srce, Nvidiina podpora 3dfx izdelkom je vse prej, kot zadovoljiva, saj se je dotok novih gonilnikov kar nekako ustavil. Pred izidom WinXP Nvidia ni zainteresirana, da bi (z gonilniki) podprla 3dfx Voodoo 3/4/5 izdelke, prav tako pa Nvidia noče ponuditi izvorne kode 3dfx gonilnikov Microsoftu. Izgleda, da Nvidia hoče prepričati nevedno ljudstvo v nakup nove grafične kartice (najverjetneje kakega cenenega Geforca 2 MX). Zakaj nevedne? Večina ljudi pač ne ve, da se lahko v WinXP uporabijo tudi Windows 2000 gonilniki. Vsaj tako pravijo na Reactor Critical. Mimogrede, če si želite ogledati ljudsko mnenje glede tega, potem si preberite to debato.

15 komentarjev

IceManovi Voodoo gonilniki

Jaz - No, IceMana večina forumašev pozna kot zavzetega (in včasih nadležnega ) 3DFXaša, da pa tipo nima samo velikih ust, temveč nekaj celo zna, pa je dokazal s svojo stranjo, na kateri vsem ponuja prirejene gonilnike za Voodoo kartice. V bistvu nekaj podobnega znanim Omega gonilnikom, s tem, da Ice (in večina uporabnikov, sodeč po tej debati v Forumu) zagotavlja, da so njegovi boljši. Če ste še vedno uporabnik kakšne novejše Voodoo kartice (3/4/5), si stran le oglejte in preizkusite gonilnike. Pohvalno!

38 komentarjev

Voodoo2 gonilniki za Athlone

Jaz - Med brskanjem po našem Forumu sem zasledil povezavo na to stran, na kateri se nahajajo gonilniki za Voodoo2, ki celo delujejo na sistemih z Athlon procesorji. Pred uporabo si dobro preberite vso dokumentacijo na tej strani, saj ne gre za kakšno uradno izdajo gonilnikov, temveč čisto zasebni projekt. In hvala najditelju te povezave .

3 komentarji

3dfx umika Voodoo-je

Voodoo Extreme - 3dfx počasi resno zapira svoja vrata. Na Best Buy so tako s prodajne liste že umaknili celotno linijo Voodoo-jev od (Voodoo 3 2000 pa vse do Voodoo 5 5500). Tukaj! Pa še slaba novica za vse lastnike dotičnih kartic: 3dfx bo prenehal z tehnično pomočjo po 15. februarju... Upajmo, da bo kdo drug še izdajal gonilnike za Voodoo-je (Quantum 3D??)...

2 komentarja

Kaj bo z gonilniki za 3DFXaše?

več strani - Eno izmed velikih vprašanj, ki se postavljajo po Nvidiinem prevzetju 3DFXa je vprašanje gonilnikov. Število lastnikov 3DFXovih kartulj ni ravno majhno in ljudje bodo definitivno potrebovali nove gonilnike. Gamers Depot je v intervjuju s Scottom Taylorjem iz 3DFXa povprašal tudi o gonilnikih. Na žalost zaenkrat ne kaže zelo dobro, saj bo 3DFX po glasovanju delničarjev verjetno razpadel in tako gre po gobe tudi vsa gonilniška podpora. Seveda obstaja tudi možnost, da delničarji ne bodo glasovali za razpad, toda ta je zelo majhna. 3DFXaši pa imate eno drugo upanje, ki se imenuje x3DFX. Gre za uslužbence 3DFXove Irske podružnice, ki so se odločili osamosvojiti in zveste 3DFXaše zalagati z gonilniki. Zagotovo zelo pohvalna in nesebična ideja, upajmo le, da jim bo uspelo. Njihovo stran lahko obiščete na http://www.x3dfx.com/.

0 komentarjev