»

Znanstveno računanje na Playstation 2

reddit - Če lahko v poljubno računanje vprežemo grafične procesorje, čemu ne bi mogli tudi kar cele igralne konzole Playstation 2, ki je s svojim Emotion Engine procesorjem nadvse primerna za določene vrste izračunov? Zlasti, ker že Sony sam ponuja namensko distribucijo Linuxa in vsa potrebna orodja.

Podobno so razmišljali tudi na univerzi Illinois, projekt pa se je izkazal za tako perspektivnega, da so sestavili kar gručo sedemdesetih Playstation 2.

Ko dospe novi Playstation 3 bo šele veselo!

12 komentarjev

Odgovor VeriSigna MID-u

Ministrstvo za informacijsko družbo - Danes je Ministrstvo za informacijsko družbo objavilo sporočilo za javnost, v katerem so predstavili uradni odgovora podjetja VeriSign.

Naj spomnimo, da je podjetje VeriSign v svojem varnostnem poročilu, ki ga je objavilo julija, Slovenijo uvrstilio na četrto mesto na lestvici držav z velikim deležem goljufivih spletnih transakcij.

MID je zato od VeriSigna po diplomatski poti zaprosil za pojasnilo. VeriSign je odgovoril, da "še naprej verjame v verodostojnost svojih podatkov", vendar pa natančnejših podatkov o tehnikah analize in velikosti slovenskega vzorca niso navedli, saj so jih opredelili kot poslovno skrivnost.

So pa pri VeriSignu zagotovili, da se Slovenija v naslednjem varnostnem poročilu, ki izide novembra 2004, gotovo ne bo pojavila med prvimi desetimi državami po deležu goljufivih spletnih transakcij.

To pa verjetno pove marsikaj o kvaliteti VeriSignovega poročila ...

16 komentarjev

Med prijavami na natečaj za najboljše odprtokodne projekte izstopala društvo Lugos in Intelicom

Ministrstvo za informacijsko družbo RS - MID je konec maja letos že drugič zapored objavil natečaj za najboljše odprtokodne projekte.

Danes je na svojih spletnih straneh objavil rezultate natečaja. Prvo in drugo mesto je pripadlo društvu Lugos, tretje pa podjetju Intelicom. Zmagal je projekt ibuild, okolje za samodejno grajenje živih CD-jev (med drugim se uporablja tudi za ustvarjanje Slo-Tech linuxa), drugi je projekt slovenjenja Mozille in tretji IndySSL. Čestitke!

Dodati velja še to, da so med ekipama na prvih dveh mestih zelo aktivno sodelovali Slo-Techovci.

14 komentarjev

Verisign odgovarja na vprašanje MID o spletnih goljufijah

Finance - Kot smo poročali in se pogovarjali, je Slovenija po meritvah Verisigna na četrtem mestu lestvice držav z največjim deležem tvegnanih spletnih transakcij. Menda je teh pri nas kar 92 odstotkov, kar je vzbudilo začudenje slovenske javnosti in pristojnega ministrstva. Slednje je tako od avtorja statistike večkrat zahtevalo pojasnilo o virih za takšen rezultat. In tokrat so čez lužo le uspeli spisati odgovor, nadvse redkobeseden in neoprijemljiv. Očitno so takšni tudi njihovi viri. Klik!

Se bo torej Verisign opravičil Sloveniji?

Na novico nas je opozoril ToniT.

28 komentarjev

Slovenija na četrtem mestu med državami z največjim deležem tveganih spletnih transakcij na svetu

Finance - Verisign je postavil Slovenijo na četrto mesto med državami z največjim deležem tveganih spletnih transakcij na svetu. Znašli smo se v družbi držav, kot so Kamerun, Nigerija in Indonezija (prva tri mesta). Po podatkih Verisigna je v Sloveniji kar 92% vseh spletnih transakcij goljufivih. Verisign ima do leta 2007 ekskluzivno pravico do trženja domen .com in .net, obenem pa je zelo znana tudi po overiteljstvu javnih ključev, ki se uporabljajo v spletnih transakcijah. Kot piše v Financah, se vlada le čudi. Tukaj se kaže predvsem naša prepoznavnost v svetu in seveda delo te naše vlade, kajti očitno so nas z nekom zamenjali ali pa sem imel do sedaj velikansko srečo, da so vse moje transakcije preko interneta v Sloveniji (ki jih ni bilo malo), spadale v tistih 8% "pravih". Več v Financah. Originalna novica tukaj.

31 komentarjev

"Gostitelja ni mogoče najti", nasvidenje

Slashdot - Verisign, podjetje, ki upravlja z vrhovnimi .com in .net domenami, je danes pozno ponoči uvedlo pomembno novost. Od sedaj naprej vse zahtevke za domene, ki ne obstajajo, preusmerjajo na stran na sitefinder.verisign.com.

Kaj to pomeni v praksi? Če se, recimo, zatipkamo in napišemo stran na www.slo-techhhhh.com namesto stran na www.slo-tech.com, bomo "prijazno" preusmerjeni na Sitefinder, kjer nam bodo ponudili podobne domene. Samo preusmerjanje spletnih naslovov niti ni tako -- dokler ne pomislimo na dejstvo, kaj vse še poleg potegne ta odločitev. Tako po novem, če se zatipkamo pri vpisu elektronskega poštnega strežnika, ne dobimo napake "host not found", kar pomeni, da iz stališča poštnega odjemalca obstajajo prav vsi naslovi poštnih strežnikov. Prav tako je s tem padel tudi preprost SPAM filter, ki preverja, da elektronska pošta prihaja iz obstoječe domene.

Uporabniki Slo-Techa, ki pomagamo še kopici manj veščih uporabnikov, pa smo izredno navdušeni ob vsem tem, ker bodo...

42 komentarjev