»

Windows Media Player 10

Google News - Danes je Microsoft izdal končno različico večpredstavnega predvajalnika Windows Media Player 10 in nas že s tem dejstvom pozitivno presenetil, saj smo pričakovali še eno različico beta. Glavna novost programa je digitalni nakupovalni center, ki uporabnikom v ZDA omogoča povezavo z več spletnimi trgovinami, med drugim CinemaNow Inc., Musicmatch Inc., MusicNow LLC, Napster LLC in Wal-Mart Music Downloads. Od jutri bo poskusno na voljo tudi Microsoftova nova trgovina glasbe, MSN® Music.

Windows Media Player 10 pri prenosu glasbe uspešno sodeluje z več kot 70 prenosnimi predvajalniki, vendar velja opozoriti, da med podprtimi napravami ni iPoda. Ironično je tudi, da za delovanje trgovine potrebujemo podporo ActiveX, ki je na voljo le v sistemih Windows. Tako je Microsoft odbil uporabnike iPodov in Applovih računalnikov hkrati. Več informacij.

Po neuradnih informacijah naj bi različica Microsoftu na splet "ušla" prehitro, zato so potem nekoliko pohiteli in jo tudi uradno...

29 komentarjev

Testna vožnja z RealPlayerjem 10 za Linux

PC Linux Online - Gary Routh se je za OSNews.com odpravil na testno vožnjo z RealPlayerjem 10 za Linux, o katerega izidu smo poročali nedavno tega. Nova različica programa je povsem prenovljena že na videz in se močno razlikuje od različice za Windows. Routh, ki je 6 let preživel v Angliji in je tako rekoč odvisen od poslušanja BBC, je aplikacijo preskusil v Slackwaru in okolju Dropline Gnome. Nad njo je zelo navdušen, pripravil pa je tudi 4 posnetke zaslona. Klik!

0 komentarjev

Šport in tehnika

CNet - Čeprav se poletje počasi bliža koncu in se bo marsikdo že čez dobrih 13 dni začel spogledovati s šolskimi učbeniki, pa to še ne pomeni, da je s tem tudi konec športnih aktivnosti. Prav nasprotno, saj se jeseni marsikdo še bolj "vrže" v šport, ker ne želi izgubiti čez poletje na morju pridobljene kondicije. Za te in ostale športne navdušence so na CNET-u pripravili kratek pregled mp3-predvajalnikov ter preizkusili kako se obnesejo ob raznih športnih dejavnostih. Še posebej jih je zanimal tek, seveda pa niso ostali samo pri tem, tako da si lahko preberete tudi o specializiranih urah, programih ter ostali posebni opremi.

3 komentarji

Izšla RealPlayer 10 in Helix Player

Slashdot - RealPlayer 10 za Linux in odprtokodni Helix Player, ki je njegova osnova, sta končno na voljo. RealPlayer 10 za Linux vsebuje mnogo novosti, med drugim vstavek za Mozillo, s pomočjo katerega lahko v brskalniku uživate ob ogledih vgrajenih filmov in poslušanju zvočnih posnetkov. Podpira tudi RealAudio 10, RealVideo 10, MP3, Flash ter Ogg Vorbis in Theoro. Helix Player je 100% odprtokoden (odslej je pod GPL!) in podpira SMIL 2.0 in odprtokododne kodeke Ogg Vorbis in Theora. Cilj podjetja naj bi bilo še dodatna popularizacija namiznega linuxa. Menijo, da je to dober prvi korak v to smer. Kot vedno, bo edini pravi razsodnik le čas.

12 komentarjev

Moore v slogu Stallmana

Google - O uspehih Michaela Moora z njegovim novim filmom Fahrenheit 9/11 ste verjetno že slišali, saj je antibushevski dokumentarec v pičlih treh dneh postal najbolj gledani dokumentarni film vseh časov. Presenetila pa nista le tematika filma in njegov uspeh, pač pa tudi nedavna izjava Michaela Moora. Avtor filma ima namreč povsem drugačen pogled na nelegalno razširjanje filma po računalniškem omrežju, kot njegovi kolegi, saj je javno priznal, da celo vzpodbuja prenašanje filma po omrežju. "Več ljudi ga bo videlo, boljše bo!", je dejal Moore, Lions Gate Entertainment, ki skrbi za distribucijo filma, pa je že izrazil nasprotovanje. Klik!

Na novico nas je opozoril stran na .

69 komentarjev

Nove luknje

Slashdot - V nekaterih večpredstavnostnih predvajalnikih družbe RealNetworks (RealOne Player, RealOne Player v2, RealPlayer 8, RealPlayer 10 Beta...) so odkrili kar tri varnostne luknje, ki zlobnežu omogočajo, da v večpredstavnostno datoteko podtakne zlobno kodo, ki se izvede ob predvajanju. Več podrobnosti najdete tukaj, lastniki luknjastih predvajalnikov pa oddeskajte še sem.

Manj nevarno luknjo, nadležno predvsem za tiste redke "srečneže", ki že uporabljate nov protokol IPv6, so odkrili tudi v operacijskem sistemu OpenBSD. Z nekaj ukazi IPv6 je mogoče "sesuti" sistem, ki domuje na naslovu IPv6. Zaenkrat še nič ne kaže, da bi poleg "sesutja" bile mogoče še druge nečednosti, tako da se utegnejo na OpenBSD-jevi spletni strani še naprej hvaliti o "zgolj eni oddaljeni luknji v privzeti namestitvi v več kot 7 letih". Pa tudi če števec povečajo na dve, konkurenci po številu lukenj še lep čas ne bodo dihali za ovratnik. Informacije o luknji in krpanju najdete tu. Mimogrede, FreeBSD nima te...

0 komentarjev

Winamp se širi!

Slowwwenia - Winamp - produkt ameriškega podjetja AOL Time Warner je zopet dobil nove razsežnosti na področju prikazovanja video datotek - odslej boste lahko na dotičnem programu uvideli tudi modul za zloglasni format Windows Media Player, v kratkem pa tudi za format RealNetworks.

Winamp bo tako ogrožal obstoj sedanjih, nekoliko bolj uveljavljenih tovrstnih programov a la MS Media Player, Apple QuickTime ter RealPlayer podjetja RealNetworks.

Winamp ima velik sloves po organiziranem in dodelanem vmesniku za poslušanje MP3 glasbe in dvomim, da se tudi ostale funkcije ne bi uveljavile na tako visokem nivoju.

Več o tem tule.

3 komentarji