»

Intervju z izumiteljem mobilnih telefonov

Technology Review - Ta novica sicer ne sodi striktno na naše področje, toda vseeno ne dvomim, da bo veliko ljudi zainteresiranih. Na Technology Review so namreč objavili intervju z izumiteljem mobilnih telefonov, Martinom Cooperjem. Tipo je, sodeč po tem intervjuju, res nadvse zanimiva oseba, večni upornik in optimist, poleg tega pa zna temeljito skritizirati današnje velike družbe in predstaviti svojo vizijo razvoja brezžičnih telekomunikacij. Res priporočam ogled...

1 komentar

PC iMac

Jaz - Yay, verjamem, da se bo večina zagrizenih PCjašev ob pogledu na ta računalnik šestkrat prekrižala podolgem in počez, toda kdo ve... mogoče bo za kakšnega mlajšega Slo-Techerja zadeva celo zanimiva. Kot bi rekel Tomi, ki mi je poslal povezavo, gre za nekakšno čudno mešanico PCja in iMaca. Bolj natančno: gre za PCja oblečenega v iMacova All-In-One oblačila. Ne dvomim, da bi marsikateri malček nad računalnikom bil navdušen, toda ostali, "bolj razviti" PCjaši se bomo samo prizanesljivo nasmehnili in vrgli pogled na svoja monstruozna Big Tower ohišja. Vseeno priporočam ogled, če ne zaradi drugega, pa zaradi malce smeha .

4 komentarji

Vodno hlajeni fotoaparat

3ag - Ah, tukaj pa je nekaj svežega. Priznajte, da ste se že naveličali raznih vodnih hlajenj računalnika in bi bili veseli česa novega. Ok, kaj pa recimo vodno hlajenje fotoaparata? Heh da, neki tip se je celo spravil narediti čisto pravi vodno hlajeni fotoaparat. Zadevo rabi za astrofotografijo (slikanje zvezd, meglic...), in za uspešen posnetek je potrebno film čimbolj ohladiti (hm več o razlogih in metodah si preberite kar na njegovi strani ). Zato je uporabil metodo vodnega hlajenja s peltierjem, ki jo overclockerji še kako dobro poznamo. Projekt je zelo zanimiv in dobro dokumentiran, tako da res priporočam ogled. Wild stuff!

vir: 3ag

vir: 3ag

4 komentarji

GeForce FAQ

GeFore FAQ - 23. decembra je poteklo točno eno leto od prve objave GeForce FAQa, ki je med tem časom pomagal neštetim uporabnikom. Skladno starosti tega FAQa se je v njem nabrala res velika skladovnica uporabnih informacij za vse, ki si lastite GeForce(2) kartico. Torej, če imate s svojo grafikuljo probleme in vam zadeva navidez brez razloga nagaja, potem res priporočam ogled, saj obstaja zelo velika verjetnost, da boste našli odgovor!

0 komentarjev