»

Novi podatki o Hammerjih

Ace's Hardware - Izgleda, da nam AMD pripravlja zares slastne procesorje Hammer, ki bodo med nas udarili od sredine, pa do konca letošnjega leta. Na Ace's Hardware so objavili analizo ClawHammerja, ki so jo naredili na podlagi članka na Golem.de in ugotovili, da naj bi bil ClawHammer v 32 bitnih aplikacijah pri isti frekvenci 20 do 25 % hitrejši od Athlona XP. Ugotovili so tudi, da naj bi ClawHammer pridobil še dodatnih 15 % na hitrosti, če bi kodo 64 bitnega programa posebej prevedli za ukaze x86-64 (hehe, Linux je kot nalašč za take stvari :)). Seveda pa ima ClawHammer nekaj prednosti pred Athlonom XP, saj bo narejen v 0.13 mikronski tehnologiji in tehnološko močneje izpopolnjen.
Kot manjši privesek naj dodam še to, da naj bi SledgeHammer vseboval 1 MB L2 predpomnilnika in 128 bitni DDR SDRAM pomnilniški vmesnik. AMD med drugimi tudi zanika, da bi razvijal večjedrne različice SledgeHammerja.
Za več informacij si preberite ta članek, ki je v nemščini. Če pa nemščine ne obvladate, pa se ne...

4 komentarji

Testiranje vodnih hladilnikov

Overclockers.com - Overclockers.com so napisali izjemno poglobljen članek, o testiranju radiatorjev za vodo. Članek se začne z razlago uporabljene teorije pri testiranju, nadaljuje pa se z testiranjem desetih konkretnih radiatorjev, ki pa jih boste pri nas žal bolj težko dobili. Pa te novice niti ne pišem z namenom, da bi brali teste teh hladilnikov, temveč, da boste iz tega članka dobili kakšno dobro idejo za svoje vodno hlajenje.

1 komentar

.Net na tapeti

ZDNet - Naj se zavzeti anti-Microsoftovci še toliko trudijo (ali, kot pravi eden naših rednih bralcev: Karkoli Microsoft stori, se bo našel nekdo in ga kritizial. (ne-dobesedni navedek)), v .Net strategiji nekaj 'je'. Da je temu res, v prid kaže tudi projekt podjetja 'Dollar Rent A Car Systems', ki je ustvarilo program, s katerim si je preko strani Southwest Airlinesa sposoditi avto. Poglobljen članek (na širše o .Net-u) najdete tu!

1 komentar

Celeron na arhitekturi Pentiuma 4

Slo-Tech - Novico nam je poslal Koci:

Po zadnjih podatkih pripravlja Intel cenejšo različico procesorja Pentium 4, ki bo namenjena manj zahtevnim računalniškim sistemom. Kot pišejo na svoji strani naj bi v prodajo prišla v drugi polovici naslednjega leta. Intel naj bi nove Celerone izdeloval na osnovi trenutne arhitekture Pentiuma 4 z uporabo jedra Willamete. Pentium 4 Celeron bo vseboval 128 KB drugonivojskega predpomnilnika kar je pol manj od trenutno aktualnih Pentium 4. Celerone bo podpiral nabor veznih čipov Brookdale-GL, ki bo vseboval tudi integriran grafični procesor.

0 komentarjev

Arhitektura P4, 2. del

Ace's Hardware - Ace's Hardware je objavil še drugi del njihovega zelo tehnično poglobljenega članka o Pentiumih4. Spet moram poudariti, da bo članek zanimal predvsem tiste, ki jih dejansko zanima kako in zakaj računalniki delujejo ter v čem so prednosti in pomanjkljivosti arhitekture Pentiuma4. Članek je namreč na nekaterih mestih kar precej tehničen in težaven za razumevanje, tako da lahko večina "navadnih" računalničarjev zadevo kar preskoči. Drugi pa kar kliknite sem.

0 komentarjev

Analiza KT133A čipovja

Ace's Hardware - Za vse ljudeke željne znanja so na Ace's Hardware pripravili novi članek, tokrat o VIAinem novem KT133A čipovju. Stvarca je napisana zelo tehnično natančno in globoko, tako da bo mogoče za marsikoga dolgočasna, drugi pa bodo spet znali ceniti izkušnje in znanje ljudi na Ace's Hardware. Vsekakor je ta zadevica zelo dobra podlaga pred našim prihajajočim perimerjalnim testom KT133A platk, tako da kar veselo na branje.

1 komentar