»

Raziskava AMD AXIA Thunderbird-ov

Blarg Overclocking - Kot vsi vemo, je AMD poslal v prodajo serijo Thunderbird-ov, ki se odlično navijajo. Nosijo oznako AXIA. Ali je AMD to storil zanalašč ali pa sploh ni vedel kako visoko so procesorji zmožni iti, še ni znano. dejstvo je, da se dajo naviti zelo visoko. V testu primerja različne verzije AXII. Eno s frekvenoco 1GHz in drugo s frekvenco 1.2GHz. Škoda, da nima ne testu še 1.33GHz verzije. Tukaj je članek.

6 komentarjev

AMD znižuje cene

The Register - Tako, kot sem predvideval v prejšnji novici, tudi AMD ne bo počival. Njihovo najmočnejše orožje so še vedno njihove cene (in tehnične strani, ki širijo dober sloves njihovih procesorjev ) in tako nameravajo še naprej agresivno zniževati cene svojih procesorjev. 1.3 in 1.33GHz Athlona, ki sta že na voljo na Japonskem, bost tako do sredine maja dosegla ceno 1.2GHz modela, čemur bo Intel zelo težko konkuriral. Verjamem, da ima AMD še marsikaterega asa v svojem rokavu in kar dvomim, da bo Intelu uspelo tisto, kar namerava (glej prejšnjo novico). Celotno zgodbo najdete tukaj.

1 komentar

Athlon DDR vs Pentium4

Tech Report - The Tech Report je izvedel zelo zanimiv test, v katerem so direktno primerjali Pentium4 in Athlon. Gre seveda za najmočnejše predstavnike obeh strani trenutno dobavljive, torej P4 1.5GHz in Athlon 1.2GHz, podprt s DDR pomnilnikom (škoda, da niso imeli na voljo 1.33GHz TBirda). Sicer je Intel že po nazivni frekvenci za 300MHz hitrejši od Athlona, toda test je vseeno mogoče vzeti kot objektiven (čeprav bi primerjava 1.4GHz P4 in 1.33GHz Athlona bila bolj na mestu). Oba sistema so spustili skozi velikanski set benchmarkov, izsledke pa si lahko ogledate tukaj. Povzetek: kupite TBirda .

3 komentarji