»

Kamera za gledanje skozi oblačila

BBC - Podjetje ThruVision je predstavilo pasivno kamero T5000, ki s pomočjo sprejemanja tim. terahertz žarkov oz. T-žarkov omogoča gledanje "skozi" obleko posameznika iz razdalje 25 metrov.

Gre za elektromagnetno sevanje v spektru med 300 GHz in 3 THz, ki ga oddajajo vsi objekti toplejši od -263 stopinj C in seveda tudi ljudje. Tehnologijo sprejemanja T-žarkov sicer uporabljajo astronomi pri opazovanju vesolja.

Kamera podjetja ThruVision omogoča opazovanje ali ima oseba pod obleko kakšen skrit predmet, kamera sama pa naj ne bi omogočala opazovanja anatomskih podrobnosti osebe.

18 komentarjev

Hekanje postaja resen kriminal

News.com - Namen kriminalcev je, da s svojimi nezakonitimi posli kaj zaslužijo. Služenje denarja pa do pred kratkim ni bilo nekaj, kar bi bil prvenstveni namen kiberkriminalcev, saj je veliko hekanja 'opravljenega' za zabavo. A to se počasi spreminja.

Slashdot in News.com namreč poročata, da so v Rusiji aretirali tri krekerje, ki so upraviteljem spletnih strežnikov grozili z DDoS napadi, če jim ne bodo plačali od 10.000 do 55.000 USD.

Ko v igro pride denar, je konec nedolžnosti ...

1 komentar