»

Googlov semenj znanosti za otroke in mladino

Google - Google organizira prvi globalni sejem znanosti, ki je namenjen otrokom in mladini v starosti od 13 do 18 let. Začel se je včeraj in bo trajal do 4. aprila. Do takrat lahko mladi izberejo in izvedejo projekt ter ga skupaj z dvominutnim videoposnetkom ali predstavitvijo z vsaj 20 prosojnicami, v katerih navedejo hipoteze, rezultate, metode in ostalo nujne potrebne podatke za znanstveno delo, pošljejo na Google. Vse morajo napisati v angleščini.

Maja bo Google objavil 60 polfinalistov, ki jih bodo kasneje zožili v 15 velikih finalistov. Ti bodo dobili letalske vozovnice do Kalifornije, kjer bo 11. julija zaključna prireditev. Tam bodo pred strokovno žirijo predstavili svoje projekte. Ta bo izbrala tri zmagovalce - po enega v vsaki...

4 komentarji

Dogodek Študent je Car - v Ljubljani

Microsoft - V torek, 5.4.2005, od 16.30 naprej, bo v predavalnici P1 na Fakulteti za Računalništvo in Informatiko nov dogodek "Študent je Car". Tokratni dogodek bo zagotovo eden izmed najzanimivejših, saj bodo predstavljeni najpomembnejši Microsoftovi izdelki, ki izzidejo letos, predavatelji so pa redni gostje najpomembnejših IT dogodkov pri nas (NT konferenca, ...).

Seveda ne bo manjkalo nagrad in na koncu še pic [:D]

Program srečanja:
16.30 – 17.15 Novosti v Microsoft Visual Studio 2005 , Luka Debeljak, Microsoft
17.15 – 18.00 Storitveno usmerjene arhitekture , Matevž Gačnik, Gama System
18.00 – 18.30 Novosti v Microsoft SQL Server 2005 , Matjaž Perpar, Microsoft
18.30 – 18.45 Odmor
18.45 – 19.30 Predstavitev Microsoftovega ogrodja ASP.NET 2.0 , Dušan Zupančič, Kompas Xnet
19.30 – 20.15 Testno usmerjen razvoj , Denis Giacomelli, Premisa
20.15 – 21.00 Druženje ob pici in pijači [:D]

Prijava je brezplačna, prijavite se pa na:
http://www.microsoft.com/slovenija/StudentJeCar...

63 komentarjev

Microsoft podarja CD-je s SP2 za Windows XP

Microsoft - Servisni paket številka 2 smo pred nekaj tedni končno dočakali in mnogi so si ga že namestili. A še vedno obstaja veliko število ljudi, ki si dolpotega zaradi počasne povezave ne moremo privoščiti. MS je pomislil tudi na te, kajti CD s SP2 je možno naročiti - zastonj! Hvalevredna poteza, ni kaj. CD lahko naroči prav vsak, tudi uporabniki piratskih kopij Windows XP. Težava je le v tem, da bodo CD-ji na voljo šele konec septembra.

Ah, ti počasni Microsoft, ti!

46 komentarjev

Microsoft štipendira

Microsoft -

Microsoft se je odločil podariti štipendijo najboljšemu in najbolj perspektivnemu slovenskemu študentu. Razpis ni omejen le na študente informacijskih tehnologij, saj se lahko nanj prijavi vsak študent (tudi izredni), star od 18 do 27 let, ali maturant.

Neodvisna tričlanska komisija bo ocenila projekt vsakega posameznika, ki ga bo moral tudi zagovarjati, z oceno od ena do deset. Na koncu bo izbrala tri najboljše projekte, ki bodo prejeli nagrado. Kandidat, ki bo osvojil prvo mesto, bo prejel milijon slovenskih tolarjev in enomesečno prakso v Microsoftovem centru v tujini, drugo- in tretjeuvrščena kandidata pa bosta prejela možnost brezplačne udeležbe na Microsoftovi NT konferenci 2005.

Rok za prijavo je 15. julij 2004, prijavite pa se lahko tukaj. Prijavljeni kandidati naj prijavijo tudi svoje projekte, kar lahko storijo tukaj. Rok za prijavo projekta je 15. september 2004, 30. septembra 2004 pa bo znan zmagovalec razpisa.

Več o tem, razpisni pogoji in odgovori na...

26 komentarjev

Študent je car

Microsoft - Microsoft Slovenija prireja dogodek, ki se bo odvijal v Ljubljani na Fakulteti za računalništvo in informatiko (v predavalnici 1) 18. novembra (pričetek ob 17:30) in v Mariboru na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (v predavalnici Borut Pečenko) 20. novembra (pričetek ob 17:00). Dogodek je namenjen predvsem študentom računalništva, a dobrodošli so tudi vsi ostali. Srečnež bo dobil tudi mobilni telefon Qtek Smartphone 7070 z nameščeno platformo Windows powered Smartphone).

Za podroben potek dogajanja si oglejte uradno stran Študent je car, okvirno pa bo dogajanje sledeče: smernice razvoja porazdeljenih aplikacij, Microsoft Solutions Framework ter razvoj aplikacij za mobilne naprave.

20 komentarjev

Microsoftova NT konferenca 2003

Microsoft - Od 5. do 8. maja se bo odvijala v Portorožu Microsoftova NT konferenca 2003. Na sporedu bo več kot 100 predavanj in laboratorijskih vaj, s katerimi vam ponujajo možnost, da spoznate celovito paleto Microsoftovih izdelkov in tehnologij, ki bo predstavljena s stališča reševanja problemov in izpolnjevanja zahtev uporabnikov. Prijave bodo možne le preko interneta in se bodo začele na tem spletnem mestu v sredini februarja. Seveda pa bo potrebno plačati tudi neko prijavnino. Že nekaj let zapored je NT konferenca razprodana še pred uradnim zaključkom zbiranja prijav, zato se le pravočasno prijavite.

0 komentarjev