»

HAIP10 // Nova narava

Element razstave Nomadske rastline

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 23.11. ob 20h bomo otvorili festival HAIP 10 z Molekularno kuhinjo, ki jo bo v Kiberpipi pripravila ekipa Casa Franko. Uporabili bodo najpogostejši element molekularne kuhinje, pripravo hrane s tekočim dušikom. Festival HAIP, ki doživlja že četrto izvedbo, je bienalni festival novih tehnologij, kjer se trudimo prepletati umetniške in znanstvene svetove oziroma prikazovati rezultate takšnih prepletanj. Letošnja tema Nova narava se usmerja v polje nano tehnologije in odpira vprašanja ter predstavlja prakse povezav med umetnostjo in znanostjo. Več o temi in naravi festivala, si lahko preberete na spletni strani www.haip.cc.

Za publiko Slo-Techa še posebej izpostavljamo naslednja dogodka:
V četrtek, 25.11. ob 17h...

1 komentar

Delavnici dela s Pure Data in Super Collider

Goto 80 zvočni performans

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Kiberpipa organizira v nedeljo (3.10), ponedeljek (4.10.) in torek (5.10.) v okviru mednarodnega festivala zvočnih umetnosti EarZoom dve izobraževalni delavnici na temo uporabe audio programske opreme.



V nedeljo, 3.10. med 10:45 in 14:00 in v ponedeljek, 4.10., med 14:45 in 18:00, bo Hans-Christoph Steiner predstavil načine grajenja inštrumentov z odprto-kodnim programskim orodjem Pure Data. Na delavnici bodo predstavljeni načini zajemanja podatkov s...

6 komentarjev

V Kiberpipo

Cross/Hibrid

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Kako razviti zelo kompleksen IS brez vrstice kode? Na torkovem Pipinem odprtem terminu bo Štefan Furlan predstavil paradigmo razvoja kompleksnih informacijskih sistemov s pomočjo t.i. sistemov za upravljanje poslovnih pravil (BRMS, Business Rule Management System). Gre za pristop oblikovanja nivoja poslovne logike informacijskega sistema na ta način, da se vsa poslovna logika zapiše v obliki poslovnih pravil, ki so shranjena v posebnem repozitoriju. Ta sistem zagotavlja poslovnim uporabnikom uporabniški vmesnik, preko katerega lahko vnašajo in urejajo poslovno logiko sistema in funkcionalnosti testiranja poslovne logike. Poleg tega BRMS zagotavlja učinkovito izvajalno okolje za...

7 komentarjev

HAIP 08 še danes in jutri

HAIP 08

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Festival HAIP 08, ki je potekal pod geslom Hack the future celotni prejšnji teden, poteka še danes in jutri. Danes, v ponedeljek, 10.11. se lahko udeležite treh predavanj:
- Ob 17.00: Hekane različice izkustva računalniške igre Pong (Paule Ečimović) - Predstavljenih bo nekaj različic klasične računalniške video igre Pong, da bi ob njih razkrili različna izkustva dobro znane igre. Različice se od originala razlikujejo po spremembah igralnega polja, žogice, loparjev in načinov upravljanja slednjih...
- Ob 19.00: :: kiberpipa.net :: Odprto brezžično omrežje Ljubljane (Andraž Sraka) - Po Ljubljani raste odprto brezžično omrežje, kjer z uporabo splošno razširjenih brezžičnih tehnologij, z inovativnim pristopom in predvsem medsebojnim sodelovanjem povezujemo ljubljanske javne, umetniške in kulturne, produkcijske, izobraževalne in...

0 komentarjev

Hekali bomo prihodnost - na 3. festivalu odprtih tehnologij HAIP 08

Festival HAIP 08

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - A še prej naj vas povabimo na Kiberpipina dogodka v tem tednu. V torek, 21. oktobra ob 19h, se bomo na Pipinem odprtem terminu ponovno spomnili poletja. Z ekipo Kiberpipe in ožjih prijateljev bomo preleteli nekaj odmevnih dogodkov, ki so se zgodili pri nas in v tujini. Ker je FOWA tudi tokrat gostila nekatere zanimive predavatelje, smo se odločili, da vam jih predstavimo na Spletnih uricah v sredo, 22.10. ob 19h s pomočjo kratkih reportaž, ki jih bodo pripravili slovenski udeleženci.



Med 3. in 11. novembrom 2008 pa bo v Ljubljani v organizaciji Kiberpipe potekal 3. mednarodni multimedijski festival odprtih tehnologij HAIP 08. Na mednarodni ravni se bodo predstavili posamezniki in skupine, ki s svojim delovanjem kritično obravnavajo tehnologijo, ki nas obkroža in predstavlja naše vsakdanje okolje. Osrednja linija...

5 komentarjev

Ta teden s Kiberpipo

Kiberpipa - 4 dnevi, 4 dogodki. Na Pipininem odprtem terminu si bomo danes, 25.3., z Gorazdom Žagarjem pogledali spletne aplikacije in kako lahko te, če so slabo zasnovane, ogrozijo varnost spletnega stežnika, na katerem gostujejo. Več...

V sredo ob 11h sledi predstavitev nove številke časopisa Reartikulacija. Od tretje številke dalje bo Reartikulacija internacionalna in bo objavljena dvojezično, v slovenskem in angleškem jeziku.

V okviru sredinih Spletnih uric vas tokrat vabimo na predstavitev nove, revolucionarne spletne storitve podjetja Zemanta, temu pa bo sledila zabava v ritmu salse (celotni dogodek bo tokrat potekal v Tango baru). Zemanta, ki sta jo lani ustanovila člana Kiberpipe, Andraž Tori in Boštjan Špetič, bo na dogodku prvič javno splavila novo spletno storitev za samodejno bogatenje spletnih vsebin, namenjeno blogerjem. Storitev bo kateremu koli uporabniku največjih blogerskih...

7 komentarjev

Pipin odprti termin: Free Net LJ

Slo-Tech - Ekipa FunkFeuer bo v okviru festivala HAIP06 s svojim znanjem podprla iniciativo za izgradnjo poskusnega odprtega brezžičnega omrežja na strateških dobro prehodnih lokacijah v Ljubljani. Omrežje je konceptualizirano kot povezava enakovrednih točk, katere prispevajo posamezniki ali organizacije na lokacijah.

Na predavanju v torek 19.00 v Kiberpipi bodo člani kolektiva FunkFeuer opisali dosedanje izkušnje z gradnjo prostih omrežij v Avstriji in povabili udeležence k sodelovanju pri vzpostaviti ljubljanskega omrežja, ki bo potekalo na delavnici festivala HAIP06. Po predavanju sledi strateški pogovor in izdelava načrta za delavnico, ki bo v Kiberpipi že takoj naslednje dni, od 18. do 20.10., vsak dan s pričetkom ob 13.00 uri.

Vabljeni tudi vsi bodoči uporabniki prostega brezžičnega interneta!

Za obisk predavanja prijava ni potrebna, za delavnico pa zbiramo prijave na haip@kiberpipa.org, oboje je brezplačno. Več najdete tudi na strani http://wifi.frubsd.org.

9 komentarjev

HAIP

Slo-Tech - V sredo, 16.6. ob 20.00 se v Kiberpipi začenja HAIP, festival umetnosti, tehnologije in povezovanja.

Mednarodne delavnice in prezentacije HAIP se osredotočajo na različne implikacije svobodnega pretoka pisanih, zvočnih in vizualnih informacij ter na prosto dostopnost v sferah, ki niso izključno tehnološke.
HAIP (inter)aktivno predstavlja osnovni pregled kreativnih svobodnih pristopov, z diskusijami pa postavlja teoretski in družbeno refleksivni okvir kreativne in kritične uporabe tehnologije.

Cilj Haipa je vzpostaviti kreativno produkcijsko platformo, ki deluje v izvedbenem času in obenem spodbuja neposredno medsebojno spoznavanje in nadaljnje povezovanje in mreženje (networking).
Eden glavnih atributov je spodbujanje publike k aktivni interakciji z dogodki festivala.

Vsi dogodki festivala so brezplačni.

6 komentarjev