»

Asus OCgear

Asus OCgear

Tweak Town - Asus naj bi na prihajajočem Computexu predstavil zanimivo rešitev za vse navijalce grafičnih kartic, saj bo mogoče njihovo najnovejšo grafikuljo s čipom GeForce 8600 navijati kar preko enostavnega pripomočka, imenovanega OCgear, ki se vgradi v prosto 5,25-palčno režo.Zaenkrat ni podatkov o tem, kako bo omenjena naprava povezana s samo grafično kartico, znano pa je, da bo z njeno pomočjo mogoče upravljati s frekvenco grafičnega jedra in hitrostjo ventilatorja na hladilniku kartice. Poleg tega bo prikazovala temperaturo GPU-ja ter trenutno število prikazanih sličic na sekundo.

Izvorna novica.

8 komentarjev

Super Flower SF-609

Metku.net - Ob vročih dneh in še bolj vročih procesorjih je potrebno vklopiti tudi dodatne ventilatorje, da dodbra prezračimo naše segrete mlinčke in jih zavarujemo pred nepotrebnim zmrzovanjem ter pregrevanjem. Vendar pa znajo vsi ti mogočni ventilatorji povzročiti nezaželjen dodaten hrup, ki moti večino ljudi. V ta namen se na trgu dobijo posebne napravice, ki omejujejo vrtljaje ventilatorjev in nam tako omogočijo da si prilagodimo hitrost ventilatorjev (ter s tem zmanjšamo hrup) tako, kot nam najbolj odgovarja.



V ta namen so na MetkuMods preizkusili eno od takih naprav. Čarobna škatlica je namenjena za montažo v 5.25 palčno režo, vsebuja LCD zaslon za prikazovanje vrtljajev posameznega...

3 komentarji

Podloga za vroče poletne dni

Metku.net - Vročina res pripeka in če si ne lastimo klime, lahko kakršno koli delo postane muka. Tudi sedenje pred računalnikom ni preveč prijetno, zato je eden izmed članov strani Metku Mods zgradil hladilno podlogo za miško. Na podlogi narejeni iz pleksi stekla sta pritrjena dva ventilatorja, ki po vrezanih zračnih kanalih pihata v roko. Da pa modifikacija ne bi bila preveč monotona, je avtor vanjo vgradil še modre LED diode in ključavnico, s katero je prižgal ventilatorje.

8 komentarjev

Sunbeam kontroler

BoogleTech - Naši strojčki se grejejo in grejejo in da bi dosegli nižjo temperaturo, dostikrat posežemo po ventilatorjih, ki se nam sprva zdijo tihi, a ko jih je na kupu kakih 5 ali 6, nas ropot začne motiti. Ravno v ta namen so pri podjetju Sunbeam izdelali rheobus, ki zniža število vrtljajev s tem, da ventilatorju preprosto odvzame elektriko. Celoten nadzorovalnik sloni na principu potenciometrov, s katerimi poljubno nastavljamo napetost.

1 komentar

Tišanje računalnika

Virtual-Underground - In še en članek nekoga, ki mu je prekipelo zaradi oglušujočega hrupa, ki so ga sposobni proizvest ventilatorji, ki hladijo vroče procesorje, da ne omenjam ventilatorjev v napajalniku in piskanja diska. Torej, članek, v katerem avtor poskuša spravit hrup računalnika, v katerem tiktaka Athlon XP 2100+, na sprejemljivo raven. Kako se je tega lotil, koliko je za to odštel in predvsem ali je bilo vredno truda (in denarja) pa izveste v članku.

3 komentarji

Barvanje komponent

Metku.net - MetkuMods je ena izmed bolj "odpuljenih" strani, kjer izvajajo precej čudne in drzne modifikacije, med posebnostmi pa je njihovo neverjetno obvladanje pleksi stekla in neverjetne ideje. Ena izmed boljših, kar sem jih videl zadnje čase je recimo barvanje mrežne kartice. Sicer je članek že relativno star, toda ker ga še nismo omenili (če smo ga, glavo stran) je ključnega pomena, da opozorim nanj. Zadeva res izgleda super v primerjavi z originalno barvo.

1 komentar

Thermaltake Hardcano 2

Overclockers Cafe - Thermaltake se vsake toliko časa spomni izdelati kakšno napravico, ki me popolnoma preseneti. Tako so naredili tudi tokrat z Thermaltake Hardcanom 2. Naj vas podobnost imen Hardcano in Vulcano ne zavede, saj Hardcano ni procesorski hladilnik. Ta napravica ima na 5.25" ploščico, ki jo vgradimo na mesto za CD enote, vgrajena dva LCD zaslončka, od katerih je vsak priključen na svoj termalni senzor, katerega lahko postevimo praktično kamorkoli. Da pa ne bi prostor za zaslončkoma ostal neizkoriščen, so pri Thermaltakeu ubili dve muhi na en mah ter hkrati naredili še 5.25" nosilec za tri-in-pol-palčne trde diske, katere dodatno hladi še 4x4 centimeterski ventilator. Zanimiva napravica v vsakem primeru :D.

0 komentarjev