»

Odkrit orjaški prstan okoli Saturna

vir: NASA
NASA - S pomočjo spitzerjevega vesoljskega teleskopa, ki nebo opazuje v infrardeči svetlobi, so astronomi odkrili orjaški obroč okoli Saturna. Čeprav je obroč zelo redek in ne oddaja vidne svetlobe, ga je mogoče videti zelo bledo v infrardečem delu spektra. Obroč je orjaških dimenzij in je nagnjen za 27 stopinj glede na doslej znane obroče.


Vsekakor izjemno zanimivo odkritje, dobesedno pred našimi vrati.

Vir:
NewYork Times
Nasa

24 komentarjev

Brezplačen poletni dodatek za Guild Wars

Slo-Tech - Podjetje ArenaNet je danes za vse Guild Wars igralce pretočilo oz zastreamalo dolgo pričakovan brezplačen poletni dodatek Sorrow's Furnace. Dodatek vsebuje dve popolnoma sveži raziskovalni lovišči, nove pošasti, predmete, queste in druge dobrote.

No, seveda pa ArenaNet ne bi bila ArenaNet, če ne bi zraven dodatka zavila še cel kup novosti in popravkov, ki vključujejo dodatne queste za izkušene igralce, hitrejše nabiranje veščin in nagradnih točk v PvP (Player vs. Player) in GvG (Guild vs. Guild) arenah, možnost povabila gostov v guild, ...


To pa še ni vse. Svetovno znan skladatelj Jeremy Soule je posebej za poletni dodatek Sorrow's Furnace spesnil več kot 25 minut brezplačne...

7 komentarjev

Odprt najvišji viadukt na svetu

Slo-Tech - V južni Franciji pri mestecu Millau so po dobrih treh letih gradnje slavnostno odprli najvišji viadukt na svetu. Leži na avtocesti, ki najhitreje povezuje Pariz in Barcelono. Viadukt dolžine 2460 m premošča dolino reke Tarn na sedmih betonskih stebrih, najvišji je visok 245 m, na njem pa poleg voziščne plošče stoji še 90 m visok nosilec, ki nosi jeklene zatege, te pa nosijo jekleno ploščo. Višina...

26 komentarjev

Črni Kal

Slo-Tech - Tisti, ki se morda ob vožnji mimo Črnega Kala sprašujete, če obstaja še kakšen večji tovrsten objekt, vas lahko potolažimo, da je temu zares tako. Orjaški viadukt, pred katerim se naš lahko skrije, se v tem trenutku gradi v južni Franciji na avtocesti Barcelona - Pariz. Viadukt Millau povezuje dva platoja nad dolino reke Tarn, dolg je 2,5 km, visok pa do 280 m. Končan bo do leta 2005, ravno te...

23 komentarjev

Hekerska šola

Gambit - Ste vedeli, da obstaja v Parizu prva uradna šola za hekerje?
Preden se zgrozite, da sedaj že učijo ljudi, kako bodo v vdrli v vaš računalnik, vas lahko potolažim, da gre predvsem za skrbnike strani, ki se na takšen način želijo obvarovati pred vpadi. Šolo menda tudi redno nadzoruje policija.
Učijo predvsem znani ljudje z francoske hekerske scene, cena začetnega tečaja, če vas zanima, pa je 30.000 sit. Aja, tečaj traja 9 ur.

9 komentarjev

"Sesuvanje" aparatov GSM

The Register - Sedaj sem končno malo prišel k sebi, tako da sem našel eno dosti zanimivo novico.
Glede na razširjenost virusov, trojanskih konjev in podobne nepotrebne šare na računalnikih je bilo pričakovati, da tudi mobiteli ne bodo dolgo imuni. Tako je Job de Haas, raziskovalec za varnost pri ITSX-u, spisal program za uničevanje mobitelov.
Princip je dejansko preprost, saj računalnika, ki lahko pošilja SMS-e, pošljete sporočilo s pokvarjeno uporabniško glavo. Tako mobitela ni več možno prižgati.
Preden v strahu izklopite svoje "tulilce", vas lahko potolažim, da je to preverjeno samo na par Nokiah ( 6210, 3310, 3330 ), popravi pa se z vstavitvijo SIM kartice v nepokvarjen telefon. Nokiini strokovnjaki so že napovedali rešitev tega problema.
Več tukaj.

22 komentarjev