»

Test TDK veloCD 32/10/40 CD-RW pekač

CDRLabs - Na CDRLabs.com so si podrobneje ogledali nov TDK-jev novi CD-RW pekač. Njegove specifikacije so kar zanimive. Snema s hitrostjo kar 32x, ima 4MB bufferja ter BURN-Proof in Sanyo-jevo FlexSS-BP tehnologijo. V testu so ugotovili, da je snemalnik eden izmed najhitrejših 32-kratnikov na tržišču. Pekač si lahko v čezlužju omislite za $155, kar dejansko ni veliko, za to, kar ponuja. Celoten test si oglejte tukaj.

0 komentarjev

Plextor PX-S88T

CDR-Info - Japonski oddelek Plextorja (zadnje čase je zemljepisni položaj pri Plextorju pomemben ) je predstavil novega pekača. Podpira 8× pisanje, 8× prepisovanje in 24× branje, BURN-Proof in je opremljen z 2 MB predpomnilnika. Sedaj pa me verjetno že čudno gledate, saj to ni nič posebnega. O ja pa je . To je pečka za prenosnike in je visoka samo 7 mm. Uradno stran si lahko ogledate tukaj. Čeprav japonščine verjetno ne razumete, sta slika in tabela dovolj zgovorni.

1 komentar

Plextor 16/10/40

CDR-Info - Najprej vam dolgujem opravičilo za novico o tem, da naj bi Plextor prenehal izdelovati SCSI verzije svojih pekačev. Očitno se informacije pri Plextorju od celine do celine razlikujejo, saj v Ameriki trdijo, da SCSI CD recorderjev ne bodo nehali izdelovati. No sedaj pa h konkretnim novicam...

Na CDR-info so dodobra pretestirali nov Plextorjev model (PX-W1610A), ki je zmožen resničnega zapisovanja na CD-R ploščke s 16-kratno hitrostjo. Ploščke CD-RW prepisuje z 10-kratno hitrostjo, CDje pa bere z 40-kratno hitrostjo. Pohvalili so njegovo tiho delovanje in izredno dobro podporo Overburningu. Podpira UDMA 2 (ATA33) in CD-Text, prav tako pa ima tudi izboljšano tehnologijo BURN-Proof.
Od drugih 16-kratnih pečic zelo odstopa po paketnem zapisovanju in paketnem branju, kjer odstopa tudi za 250 odstotkov. Slaba lastnost Plextorjev pa je zelo visok dostopni čas. (Za celotno širino 255ms). Še ena zanimivost tega pogona je, da ima na zadnji strani vgrajen ventilator... heh, morda se bliža čas...

5 komentarjev