»

Robotski prometni stožci

BBC - Ekipa iz univerze Nebraska-Lincoln te dni preizkuša robotske prometne stožce. Njihov namen je karseda zmanjšati izpostavljenost človeških cestnih delavcev, zato bo ta 130 cm visoka čudesa moč upravljati na daljavo in to precejšno, saj bodo za orientacijo v prostoru uporabljali GPS. Največji izziv bo dovolj znižati ceno, da bo takšna opcija postala tržno zanimiva. Trenuten cilj je $200 za vsakega robota.
Korak naprej bi bila uporaba kašnega biološkge algoritma, denimo sledi vodji, ki celoten postopek še dodatno avtomatizira.

3 komentarji

Vrnitev kralja brez Sarumana

BBC - Christopher Lee je za BBC povedal, da ga na žalost ne bomo videli v tretjem, zadnjem delu filma Gospodar prstanov. Zakaj?
Cheistopher Lee ne more povedati, ker ga drži pogodba k filmu. Razumljivo. Ugibanja pa se vrtijo okrog tega, da je zadnji del knjige Return of The King prevec dolgočasen za film. Tako tudi dogodkov v Shire-u ne bomo videli.

Christopher Lee je igral Sarumana, dobrega čarovnika, ki ni bil več tako zelo dober in je prestopil na temno stran. V zadnjem delu trilogije Gandalf z njim malce "obračuna"... Še novica. Tukajle.

Tako kot nismo videli Toma Bombadila in tako kot je Arwen že kar v prvem filmu začela okrog skakat... Ah ja... skoda...

13 komentarjev

Za Microsoftom še Yahoo!

Slashdot - Danes so na CNET ponovno opozorili na nedavno odločitev Yahooja, da prepreči dostop neuradnim programom do njihovega omrežja za takojšno pošiljanje sporočil. Prvi so se na to akcijo odzvali pri Cerulean Studios, avtorjih odjemalca Trillian, in izdali popravek. Prav tako na razbitju zaščite že delajo avtorji GPL odjemalca GAIM. Oba popravka sta za zdaj še testne narave, saj jim še ni uspelo popolnoma razbiti novega avtentikacijskega protokola.

Hkrati pa vas še enkrat opozarjamo, da se bliža dan D (15. 10.), ko bo Microsoft iz svojega omrežja izklopil vse Messenger odjemalce, starejše od različice 8.0, in začel zaračunati licenčnico za odjemalce drugih podjetij.

9 komentarjev

Beatli tožijo Apple

BBC - Glasbena skupina Beatles je davno tega ustanovila podjetje Apple Corps. Leta 1991 so z Apple Computers sklenili dogovor o uporabi blagovne znamke Apple. Točna vsebina dogovora ni znana, je pa jasno, da je bil dogovor v smislu Applove uporabe jabučka(tm) v računalniškem svetu, medtem ko ga bodo pri Apple Corps tržili v glasbenem delu industrije. Vendar je podjetje te dni naznanilo tožbo proti Apple Computers, saj naj bi s svojimi izdelki na področju glasbe (iTunes, iPod) kršil dogovor.

Tožbe v poslovnem svetu niso nič nenavadnega, vendar se poraja vprašanje, kako bodo morebitne odločitve sodišča glede iTunes vplivale na nalinijsko prodajo glasbe. Znano je, da je Apple v 4 mesecih prodal 10...

7 komentarjev