»

S.T.R.A.H.

Gamer's Depot - Če še ne veste, je F.E.A.R., kot so svojo najnovejšo prvoosebno streljanko poimenovali pri razvijalcu Monolith (NOLF 1 in 2, TRON 2.0), na letošnjem sejmu E3, prejel nagrado "Best Of E3". Vsi, ki ste že videli F.E.A.R-ov predstavitveni fimček ( ogled) zelo dobro veste, zakaj je temu tako, ostalim pa naj povem, da gre za nekakšno mešanico med Half-Life 2 in Doom-om 3.

Grafična podoba in obnašanje predmetov je zelo podobno Half-Life-u 2 -- uporablja Havok fizikalni in izboljšan Lithtech grafični pogon -- tematika igre pa ima opraviti s temnimi silami zla. Vaša naloga je, da kot predstavnik najbolj elitne državne enote za posredovanja v izrednih razmerah, ugotovite, kaj je krvavo pokončalo nekoliko manj elitno Delta force enoto, ko je poskušala zavzeti oblegan nebotičnik.

Zavoljo dejstva, da so Monolith z obema NOLF-oma jako impresionirali, skoraj da ni S.T.R.A.H.-u, da bi F.E.A.R. razočaral. V pogovoru za gamers-depot so producent, glavni razvijalec igre in razvijalec pogona igre...

18 komentarjev

QuakeCon 2004

več strani - Te dni poteka v Dallasu ogromen LAN party za vse ljubitelje id-jevih iger -- Quake v vseh inačicah, Return to castle Wolfenstein, Enemy Territory in serija Doom -- QuakeCon 2004. Prostora je za 3000 ljudi in prav zaradi tega so letošnje leto poostrili pravila. Na tej prireditvi je pomembno vlogo odigrala tudi nVidia z izjemno bogatim nagradnim skladom -- skupna vrednost je 150 tisoč ameriških dolarjev. Ta dogodek so obogatili tudi z raznimi predavanji med katerimi je tudi govor Johna Carmacka. Z nekaj fotografijami s tega LAN party-ja pa so nas razveselili pri Gamer's-Depot.

18 komentarjev

Zgodovina GeForcev

HardOCP - NVidia, vodilni proizvajalec grafičnih čipov, je končno predstavil novi grafični čip NV40. Na HardOCP so predstavili celotno zgodovino GeForce grafičnih kartic, od prvega NV10 (GeForce 256) pa vse do današnjega NV40. V članku je opisana tudi vsa tehnologija, katero poseduje NV40 (od že vsem znanega T&L pogona do NVIDIA HPDR Technology). Drugi del članka pa obsega nekaj slikic same kartice ter grafičnega procesorja.

7 komentarjev

nVidia GeForce 6800 Ultra (NV40) je tukaj

AnandTech - Z enodnevno zamudo so se na spletu končno začeli pojavljati testi dolgo pričakovanega in precej kontraverznega nVidiinega grafičnega čipa, imenovanega NV40.

Veliko govoric, tako dobrih kot slabih, se je izkazalo za resničnih. Tako ima NV40 dejansko 16x1 arhitekturo in prav zares dosega 12.000 točk v 3D Marku 2003. Nekatere druge govorice, za katere smo si želeli, da ne bi bile res pa so se pravtako izkazale kot kruta realnost. Tako so morali za napajanje uporabiti kar 480-wattni napajalnik, z dvema neodvisnima molex priključkoma. Druga neprijetnost pa je hladilnik, ki tudi ni ravno, kako bi rekel, standarden, razen če za standard uporabite GeForce FX 5800 Ultra.

Da vam preveč ne pokvarim veselja ob branju testov, le še podatek, da GeForce 6800 Ultra, v trenutno najbolj vroči DX9 igri Far Cry, pri resoluciji 1280x1024, za 35 % prehiti dosedanjega prvaka Radeona 9800 XT. Pri višjih resolucijah in ob uporabi protiupogibanja in anizotropnega filtriranja pa za kar 59,5 % pusti za...

21 komentarjev

NV30 ni izpolnila pričakovanj

Tech Seekers - nVidia nas je močno razočarala, saj smo od njenega čipa NV30 pričakovali veliko več, za napake pa je krivila vse razen sebe. Tokrat pa so vodilni možje nVidie priznali, da NV30 Ultra, poznan tudi kot Geforce FX 5800 Ultra, ni izpolnil vseh stvari, ki so jih s partnerji pričakovali. Zagotavljajo pa, da se z Geforce FX 6800 Ultra, ki vsebuje čip NV35 in naj bi na tržišče prišla okoli junija, ista napaka ne bo ponovila. Več o tem ...

2 komentarja

Intervju z Johnom Spitzerjem, direktorjem nVidie

Digit Life - Na Digit-Life so pripravili intervju z direktorjem nVidie. Razglabljali so o raznih vprašanjih, kot so na primer: "Kateri je boljši: Direct3D ali OpenGL?", ali pa o novem "FX-u", itd. Spregovorili so tudi o nVidiinem programskem jeziku Cg. Seveda je beseda tekla tudi o promociji, kajti ni veliko ljudi, ki bi kar tako plačalo 500$ za udobno igranje najnovejših iger. Seveda pa so nekaj rekli tudi o načrtih nVidie za prihodnost. Intervju je kar zanimiv in ni preveč dolg.

0 komentarjev

Zanimiva slovenska stran

Jaz - Med vsakodnevnim brskanjem po slovenskem webu sem naletel na zelo zanimivo stran, Eror.net. Sicer je zadeva šele na začetku (takšen vtis sem dobil, mogoče pa se motim...), toda na strani boste našli kar nekaj zanimivih informacij. Predvsem bo zanimala tiste, ki se radi poigrate z grafiko, saj je na strani rastoča zbirka trikov in nasvetov za Photoshop ter kar nekaj zastonjske grafike, ki si jo lahko posnamete na disk. Skratka, meni se je stran zdela zanimiva in primerna, da jo delim z vami. Vsekakor v slovenskem webu manjka takih strani...

0 komentarjev