»

Šestnajstkratniki na kupu

Bench House -

Ni dolgo tega, kar so na Bench House opisali dva DVD-predvajalnika -- Pioneer DVD-117 in TEAC DV-516E. No, tokrat nam predstavljajo še tri nove DVD-predvajalnike in sicer:

  • BENQ DVP1650P,
  • Pioneer DVD-119 in
  • SONY DDU-1612.
Ako se ravno odločate za nakup DVD-enote in kolebate med zgoraj naštetimi, utegne biti vaša odločitev po tem testu kanček lažja. Na Bench-House vam priporočajo namreč Pioneer DVD-119. Klik!

5 komentarjev

Novi Zip 750MB že v prodaji

Yahoo News - Iomega je včeraj naznanila, da pošilja na trg novi Zip pogon, ki bo zmožen shraniti kar trikrat večjo količino podatkov kot njegov predhodnik Zip 250MB. Novi pogoni bodo na voljo v dveh različicah, ki pa se bosta razlikovali samo v vmesniku. Prva bo uporabljala USB 2.0, v jeseni pa bo na voljo tudi firewire različica.

Po besedah Iomege bodo hitrosti prenosa dosegale približno 7,5 MB/sec, njihov pogon pa bo menda tudi precej vzdržljivejšiin seveda kompatibilen z starimi Zip disketami (250MB in 100MB).
Še cena: okroglih 180USD [:\\]
Vse to in še več si preberite na tej spletni strani.

5 komentarjev

Test DVD pogonov

Digit Life - Digit-lifeovci so si ogledali 8 različnih DVD pogonov. Od tega 4 z 12x hitrostjo branja DVDjev in 4 z 16x. Na žalost niso testirali nobenega od Pioneerjevih pogonov, ki so pri nas eni izmed najširše zastopanih. Testirali so surovo hitrost kopiranja 780 MB podatkov na disk, kvaliteto branja digitalne glasbe in hitrost le-te, kvaliteto predvajanja DVD filmov ter še nekaj fizičnih dejavnikov, kot so temperatura po dvourni uporabi ter tresenje in glasnost pogona. Test najdete tukaj.

0 komentarjev

Novi firmware za 16x Plextorje

Slo-Tech - Ponosni lastniki 16x Plextorjevih pekačev se lahko veselite novega, izboljšanega firmwara za ta pogon. Popravek odpravi en zelo nadležen hrošč, in sicer tendenco k obešanju pogona med zmanjševanjem bralne hitrosti pri CD-RW medijih. Poleg tega novi firmware prinaša tudi boljše performanse pri uporabi Mitsuijevih 16x CD-R medijev. Zadevico najdete tukaj, uporabljate pa jo seveda na lastno odgovornost! Thnx, Vom.

0 komentarjev

Test novega Pioneerja DVD-116

Storage Review - Prišel je novi Pioneer DVD, DVD-116 imenovan, ki se od DVD-115 ne razlikuje kaj veliko. Še vedno bere DVDje s 16x hitrostjo ter CDje s 40x hitrostjo. Razlike se pojavljajo drugje: DVD-115 bere digitalno glasbo s samo 12x hitrostjo ter naj bi pri tem opravilu imel težave (čeprav jih jaz nisem nikoli opazil, saj si dotični produkt lastim). Po novem DVD-116 podpira tudi UATA-66 protokol ter je tišji. Dobro, si rečem, ter grem brat test. Heh, čudno je to, da je DVD-115 svojega hitrejšega brata nascal domala v vseh testih, razen v digitalni ekstrakciji glasbe, kjer so razlike res vidne. Povsod drugje je bil DVD-115 boljši. Čudno, čudno... Test si kar preberite, saj je dokaj dober, čeprav malo nepregleden. Pri Pioneerju bi pograjal tudi to, da njihove enote s pladnjem nimajo Digital Audio Out konektorja, ki ga imajo že čisto vse, tudi najcenejše DVD enote. Ne vem, ali hoče Pioneer sam sebi pljuvati v skledo ter forsirati prodajo Slot-In izdelkov. Možno, čeprav težko verjetno....

0 komentarjev

Kenwood 72× True-X CDROM

Tweak Town - V mestu tweaknja (Tweak Town) so pod dorbnogled vzeli kenwoodov 72× CDROM. Za doseagnje te hitrosti uporablja kar sedem laserjev. V praksi se z uporabo originalnih CDjev izkaže zelo dobro, saj dejansko doseže to hitrost (okoli 10MB/s). Ima pa eno zelo slabo lastnost, ki bo marsikoga odvrnila od nakupa tega pogona. Zapečene medije, pa naj si bodo to CD-R ali CD-RW, bere zelo slabo in počasi, ali pa jih sploh ne bere in javi napako, da medij ni berljiv, ali pa celo da ga sploh ni v pogonu.
No po prebranem testu sem svoje mišljenje o tem pogonu močno spremenil ... še vedno pa lahko upam(o), da ima to napako samo ta pogon, a je to dokaj malo verjetna možnost. No ja, če vas test zanima si ga pa le oglejte .

8 komentarjev

Nova inkarnacija Unreal pogona

The Fastest Game News - Najnovejša inkarnacija pogona Unreal je prirpavljena za licenciranje (prodaja programejem, ki nato napišejo igre). Pogon sedaj podpira 2048x2048 teksture, izboljšano upravljanje z video pomnilnikom (zadevo so končno prepustili kar DirectX-u ) - kar je bila ena največjih hib pogona, ki je uporabljen v Unreal Tournament. Izboljšana pa so tudi orodja za delo z pogonom. Epic pa zelo očitno namerava s tem pogonom prodreti tudi na področje X-Boxa (ja, ja vsi na X-Boxa...). Epic pa je objavil še dva nova screen-shota, ki dokazujeta sposobnosti novega pogona. Klik.

7 komentarjev

3DFX in HSR

AnandTech - Pred par dnevi je računalniško sceno precej razburkala novica o 3DFXovih HSR gonilnikih za Voodoo4/5, in Nvidia je instantno izginila iz centra zanimanja. Kako da ne, saj HSR ponuja neslutene pospeške (sicer samo v Q3A in igrah s tem pogonom, toda koga zanimajo podrobnosti [>:D]) in iz prej nezanimive kartice dela zelo dober nakup. Toda, ali je res tako? In kaj za vraga se sploh skriva za to čudno okrajšavo? No, na ta vprašanja vam odgovarjajo fantje z AnandTecha v novem članku na to temo. Članek si vsekakor oglejte, saj je zares kvaliteten. Tehnologija in ozadje je razložena zelo dobro, pa tudi praktični pogled ne manjka. Odlično!

0 komentarjev