»

Albatron AGP na PCIe kartica

The inquirer - Pri Albatronu očitno mislijo na vse tiste, ki so si pred kratkim kupili novo, najhitrejšo grafično kartico na AGP vodilu, imajo pa težave ob nadgradnji računalnika, ker so na vse več matičnih ploščah pojavlja PCIe vodilo za grafične kartice, medtem ko se AGP nezdržno umika.

Izdelali so namreč kartico, poimenovano ATOP, ki omogoča priklop AGP grafične kartice neposredno v PCIe režo. Kartica verjetno uporablja BR2 čip, vendar na žalost vseh lastnikov ATI grafikulj podpira samo izdelke Nvidie. Še posebej je privlačna cena - ta znaša samo 27$, vendar je čudo (trenutno) moč kupiti samo na Japonskem. Albarton bo kartice verjetno dodajal tudi svojim izdelkom na AGP vodilu.

16 komentarjev

Kaj nam prinaša Toshiba?

The inquirer - Toshiba, ki zadnje čase ne doživlja svojih najbolj rožnatih časov, je danes najavila, da namerava v naslednjih nekaj letih izdati 93 izdelkov, ki jo bodo, vsaj tako upajo, ponovno popeljali do kraljevskega stolčka med azijskimi IT podjetji. Tako naj bi na tržišče poslali 50 inčni prikazovalnik, gorivne celice za prenosnike ter miniaturne trde diske. Za izvršitev tega nameravajo v roku treh let nameniti več kot trilijon jenov za opremo in razvoj. Klik!

0 komentarjev

Nvidia FX5700 Ultra z GDDR3 pomnilnikom

The inquirer - Kljub temu da izid Nvidiine naslednje generacije grafičnih kartic verjetno ni oddaljen več kot mesec ali dva, namerava NVidia na tržišče poslati nove modele FX5700 Ultra, ki bodo uporabljali spominske module GDDR3, kar pomeni nižjo temperaturo, višje hitrosti in posledično zaradi zmanjšanja temperature možnost navijanja grafične kartice še više. Toda, ali resnično rabimo takšne grafične kartice tik pred izidom NV40? Nvidia vsekakor misli, da je tako najbolje.

0 komentarjev

Albatron Gigi GeForce FX5700 Ultra pod drobnogledom

X-Bit Labs - Vsem preskusom, ki se dandanes pojavljajo po internetu kot gobe po dežju, navkljub se je pridružil še en, ki so ga spisali ruski tovariši na X-bit Labs. Pod prste so vzeli Albatronov FX5700 Ultra, ki so ga testirali na dolgo in široko v sedemnajstih igrah in 3D Marku, vse skupaj pa spisali v obliki štiriindvajset(!) strani dolgega članka. Na koncu so zapisali, da se kartica odnese primerno (dobre zmožnosti navijanja, dobro hlajenje in dobri rezultati), vendar pa je zaradi hlajenja precej glasna. Za daljše branje pa odklikajte sem.

0 komentarjev

NVidia stopa na pota tišine...

X-Bit Labs - NVidiine najnovejše kartice se po sposobnostih popolnoma lepo kosajo z ATi-jevimi predstavniki, vendar pa nVidiini modeli pri svojem delovanju generirajo ogromno toplote, posledica tega pa je hlajenje, zaradi katerega si uporabniki poskušajo zamašiti ušesa. A če bodo še ostali dobavitelji GeForce kartic sledili Gainwardu, si lahko tudi nVidiini uporabniki odmašijo ušesa. Tako je slednji izdal SilentFX PowerPack! Ultra/980 XP Professional, katere verjetno največja prednost pred konkurenčnimi GeForce modeli je pasivno hlajenje.

Tako se pod hladilnim sistemom nahaja GeForce FX5700 s hitrostjo GPU 425 MHz ter 256 MB pomnilnika na 550 MHz, vse skupaj pa poleg AGP reže zasede še eno razširitveno vodilo. Na kartici se nahaja tudi VIVO...

2 komentarja

ABIT & nVidia - konec ljubezni

The inquirer - The Inquirer poroča da sta Abit in nVidia prenehala s sodelovanjem tako na grafičnem področju kot na področju osnovnih plošč. To sta potrdila že oba proizvajalca. Abit tudi zatrjuje da se ne ločujejo zaradi morebitnega povezovanja s kanadskim podjetjem ATI, temveč zaradi razhajanj v idejah. Torej lahko pozabimo na kakršnekoli Abit-ove nForce matične plošče in nVidia grafične kartice. Kako pa bo s podporo dosedanjim produktom bomo pa še videli.

Kljub Abitovemu zanikanju, pa so vse glasnejše govorice, da bo Abit pričel s proizvodnjo grafičnih kartic in matičnih plošč na osnovi ATI-jevih čipovij. Povezava do originalne novice.

6 komentarjev