»

Zalman CNPS 9700 in Thermalright Ultra-90

Zalman CNPS 9700 LED

vir: ComputerBase
Slo-Tech - Zalman je pričel dokaj skromno. Vse kar so želeli, je bilo tiho hlajenje pregretih sestavnih delov računalnika. Njihove pahljače so bile med našimi bralci zelo popularne in priljubljene. Vendar pa do predstavitve modela CNSP 7000, njihove rešitve niso bile pretirano učinkovite, oziroma, nudile so samo tišino, ne pa nizkih temperatur.

Kasneje je postalo jasno, da uporabniki poleg tišine želijo tudi zmogljivo odvajanje oddane toplote. S prej omenjenim modelom 7000 jim je za kratek čas uspelo celo osvojili prestol. Konkurenca (Thermalright, Thermaltake, Coolermaster, …) seveda ni počivala, in tako smo bili priča novim in novim rekordom nizkih temperatur. Tudi pri Zalmanu niso sedeli...

7 komentarjev

Zalman CNPS9500 Cu LED

vir: Hexus
Zalman - Na sejmu Computex v Tajpeju je Zalman predstavil nov hladilnik za procesorje. Kaj je tako posebnega na njem? Zalman trdi da Pentium 4 670 (3,8 GHz) ohladi bolje, kot vodno hlajenje z 120 mm ventilatorjem.

Haldilnik je sestavljen iz treh vročih cevk, 'heatpipe-ov', ki pa po besedah Zalmanovih predstavnikov delujejo enako učinkovito kot bi sicer 6 cevk, saj so razporejene v obliko številke 8. Ventilator z LED diodami je 92 milimetrski. Za razliko od 7x00Cu...

34 komentarjev

Zalman VF700: aktivno hlajenje grafične kartice

Zalman VF700

Digit Life - Zalman je prepoznavna blagovna znamka za učinkovito, predvsem pa tiho hlajenje vedno vročega silicija. Pred časom je predstavil zelo učinkovito rešitev za hlajenje procesorjev, CNPS7000B (v Kokoški je že na voljo njegov večji brat, CNPS7700, z 120 mm ventilatorjem).

Pod geslom, kuj železo, dokler je še vroče, so na splet pricurljale slike in specifikacije še neizdanega aktivnega hladilnika za grafične kartice, katerega oblikovalska rešitev močno spominja na prej omenjena modela. Kot običajno bosta na voljo dve različici, prva povsem iz bakra (270 g, 29 €), druga, cenejša, pa iz aluminija in bakra (180 g, 24 €). V tihem načinu 70 mm ventilator pri...

13 komentarjev

Zalman CNPS7000A-Cu na bojišču

Zalman CNPS7000A-Cu

vir: NeoSeeker
AnandTech - Če od časa do časa odstranite pogled od monitorja in se zazrete skozi okno v naravo, ste verjetno že opazili, da se je sneg po večini stalil in se je mati Narava začela prebujati. To pa pomeni, da se temperature višajo in če posedujete visoko navit procesor ter po možnosti še zračno hlajenje, se bo število obratov in glasnost sčasoma ventilatorja precej povečala. In prav zato so na Neoseeker.com spisali test Zalman-ovega hladilnika CNPS7000A-Cu. Zelo težak, zelo tih in precej dober hladilnik, ki tehra 773 gramov, je z nizkimi obrati (oddajal je samo 36,2 dB hrupa) Athlon 64 3400+ ohranjal na delovnih 50 stopinjah,...

8 komentarjev

Zalman CNPS7000-CU

Hladneje, tiše, Zalman

vir: Maximum OC
Maximum OC - Hlajenje računalnika je danes vse večji problem, ker komponente oddajajo več in več toplote. Na Maximum OC so pod drobnogled vzeli Zalmanov hladilnik CNPS7000-CU. Hladilnik je rdeče barve s črnim ventilatorjem ter je namenjen Intelovim procesorjem Pentium 4, verjetno pa bo zadovoljil tudi lastnike novih Athlonov 64. Primerjali so ga z vodnim hlajenjem (huda konkurenca Zalmanu [:D]) in ugotovili, da je stvar zelo dobro in kvalitetno izdelana in lahko ohladi tudi procesor pri višjih frekvencah in ne le na privzeti. Več o tem.

5 komentarjev

Sneeeeeeeeeeeeeži!

Jaz - Hehe, morate priznati da je s snegom vse drgače. Nekako še res dobiš tisti posebni praznični občutek, čeprav je že vse mimo. Po pravici povedano sem mislil, da sneg sploh ne pogrešam, toda občutek ob pogledu skozi okno danes zjutraj me je zelo presenetil. I love sneg!

Aja, ker sem ravno tako dobre volje vam izdam, da vas danes proti večeru čaka eno lepo presenečenje. Če se bo Primož zmigal, seveda.

10 komentarjev

Vodič po zračnem hlajenju

Tweak3D - Tweak3D, stran ki je znana predvsem po svojih vodičih, je spet na delu. Tokrat so objavili zanimiv vodič po zračnem hlajenju, v katerem so obdelali vse aspekte zračnega hlajenja, od pretoka skozi ohišje do dejanskega hlajenja procesorjev. Za vse imajo lepe primere delovanja in seveda tudi svoje predloge, kako zadevo izboljšati. Zadeva je uporabna za vse začetnike, medtem ko ste stari mački vse videli že kje drugje ( recimo v naših člankih ).

0 komentarjev