»

Danes se začenja CeBIT 2009

Slo-Tech - Danes se začenja največji računalniški sejem na svetu, ki vsako leto poteka v Hannovru. Letos organizatorji na CeBIT-u pričakujejo 4300 razstavljavcev iz 69 držav, ki bodo svoje izdelke predstavljali od danes pa do nedelje, ko se prireditev uradno konča. Celoten dogodek je res ogromen, saj se razteza v več kot dvajsetih halah, tako da je za ogled en dan absolutno premalo. Dnevna vstopnica stane 33 evrov v predprodaji oz. 38 evrov na blagajni, šestdnevna vstopnica pa stane 71 oz. 81 evrov. Študentje, šolarji in vojaki lahko v soboto in nedeljo dobijo vstopnico za 17 evrov, invalidi pa po isti ceni vsak dan. Iz Slovenije se bo na sejmu predstavilo pet podjetij, in sicer Globtel, Gama System, Iskratel, Le-Tehnika, Tipro Keyboards in X-Lab). Glavni temi letošnjega sejma bosta webciety (gre za portmanteau besed web in society, ki označuje ključne tehnološke napredke naše dobe, kot je naprimer internet) in zeleni IT.

10 komentarjev

Začenja se CeBIT 2005

Slo-Tech - V računalniški srenji je spet završalo, saj se jutri začenja (uradna otvoritev je bila že danes ob 18h) največji računalniški sejem. Letošnji CeBIT bo trajal od 10. do 16. marca. Na več kot tristo tisoč kvadratnih metrih se bo predstavljalo več kot šest tisoč podjetij, obiskovalci pa si bodo lahko brezplačno ogledali tudi kakšno predavanje, ki jih bo kar mrgolelo. Za več informacij, urnike in zemljevide si oglejte uradno stran.

10 komentarjev

CeBIT 2004 se končuje

več strani - Danes se v Hannovru končuje letošnji največji računalniški dogodek, sejem CeBIT 2004, ki je potekal od 18. do 24. marca. Za vse, ki se dogodka niste mogli udeležiti, so poskrbele vse večje računalniške strani na spletu, ki so že objavile svoje povzetke in vrhunce hannoverskega dogajanja. Naslednje leto se bo CeBIT odvijal med 10. in 16. marcem. Svoje vtise, napovedi, mnenja in vprašanja pa seveda lahko izrazite v našem forumu v temi Obisk CeBITa 2004.

4 komentarji

CeBIT 2004 1. dan

več strani - Čeprav smo se lahko lani ob tem času že slinili nad Radeonom 9800 Pro pa letos niti prvi dan enega največjih sejmov zabavne elektronike na evropskih tleh ni postregel z najbolj pričakovanimi centralnimi in grafičnimi procesorji. Resda se je pojavil Athlon 64 FX-53 socket 940, a kot kaže Intelovi oz. AMD-jevi procesorji s podnožji T oz. 939 še niso čisto nared za javno predstavitev, prav tako kot tudi ne novi grafični čipi. Vsaj ne na prvi dan [:\\].

K sreči ne velja isto za proizvajalce matičnih plošč, ki so ponosno razkazovali najnovejša vezna čipovja, proizvajalci grafičnih kartic pa so na ogled ponudili prve PCI-Express izvedenke, žal že bolj ali manj znanih, grafičnih čipov. Nov je bil edino ASUS-ov prototip ATi-jevega RV380.

Če vas CPU-ji in GPU-ji dolgočasijo, si lahko na nemški različici tomshardware ogledate ostale elektronske novosti, ki jih je bilo za prvi dan več kot dovolj.

Precej posrečen Ed-ov komentar novih tehnologij si lahko preberete na

0 komentarjev

Athlon-64 v akciji

OC Workbench - Athlon-64 je brez dvoma zadnje čase najbolj pričakovan procesor. Razlog je preprost: procesor bo podpiral 64-bitne aplikacije in s tem, če bo vse po načrtih AMD-ja, AMD vrnil nazaj v dirko megahercev. Na OC Workbench so tokrat preskusili testni primerek v, kje drugje kot, Quake 3 Arena. Procesor je sicer hitrejši od trenutno najhitrejših AMD-jev, vendar pa zaostaja za Pentiumom 4 3 GHz. Počakajmo raje na izid ... Klik!

6 komentarjev

CeBIT-a je konec

X-Bit Labs - CeBIT se je včeraj nepreklicno končal za letos in če si ga niste uspeli ogledati v živo, vam ostanejo samo še bolj ali manj uporabni coverage člančiči. Tovrstni članek so spisali tudi na X-Bit Labs, kjer so si na petih straneh ogledali še preostalo drugo polovico dogajanja na CeBIT-u. Članek pa pričakujte tudi na Slo-Techu.

0 komentarjev

Dogajanje na CeBIT-u

Beyond 3D - Kot je že skoraj splošno znano, v Hannovru trenutno teče največji sejem računalniške in telekumunikacijske opreme v Evropi, CeBIT. Ker sta do konca sejma ostala le še dva dneva, so na nekaterih straneh naredili povzetek vsega dogajanja oz. povzetek pomembnejših in za nas računalničarje zanimivejših izdelovalcev, ki se predstavljajo na letošnjem CeBIT-u. In če so vam ti opisi premalo, odsrfajte še sem!

1 komentar