»

Eksploziven iPod Touch

Slo-Tech - iPod Touch hčerke Kena Stanborougha je med uporabo prejšnji mesec postajal vedno bolj in bolj vroč. Ken trdi, da ga je, po tem ko ga je vrgel ven iz hiše, ob pristanku enostavno razneslo in odneslo 3 metre v zrak. Ko so napravo vrnili v Applovo trgovino, so jim sicer ugodili, kar je normalno, saj je bila težava v bateriji. Apple je bil pripravljen povrniti denar, a je v pogodbo vključil klavzulo, v kateri piše, da dogodek ne sme priti v javnost, saj bodo sicer sledili pravni postopki. Gospod Stanborough je takšno pogodbo kratkomalo zavrnil.

Težava seveda ni v sami eksploziji iPoda, saj Li-Ionske baterije stalno povzročajo težave, ki se jim je pri številu prodanih iPodov praktično nemogoče izogniti, nemogoče pa je dogodke tudi prikriti zaradi popularnosti naprav. Bolj preseneča Applov odziv in grožnje o tožbah. Normalno je, da neka družba ne želi takšnih dogodkov v javnosti, a to je mogoče doseči na drugačen način, kot z grožnjami o tožbah.

48 komentarjev

Novosti iz Appla

Novi iPodi salutirajo.

vir: Apple
MacRumors.com - Na današnji predstavitvi je Steve Jobs ponovno postregel z nekaj jabolčnimi novostmi, za začetek so predstavili novo linijo iPodov:
  • iPod je dobil nove igre, svetlejši zaslon in zmogljivejše baterije. Ponujajo modela s 30 ter 80 GB, oba v beli oziroma črni barvi.
  • iPod nano je poleg boljših zaslonov in baterij dobil tudi barve. Tako boste lahko kupili model z 2 GB prostora v srebrni barvi, 4 GB model v modri, roza, zeleni ali srebrni ter 8 GB model v črni barvi. Pri vseh obljubljajo kar 24-urno delovanje baterije z enim polnjenjem.
  • iPod shuffle je sedaj na voljo v novi obliki, precej podobni Apple Remote-u, infrardečemu daljinskemu upravljalniku...

23 komentarjev

Creative toži Apple

ZDNet - Singapurski Creative je v ponedeljek uradno napovedal, da bo tožil Apple zaradi kršitev patentne zakonodaje v zvezi z iPodi. Creative trdi, da iPodi in iPodi Nano kršijo Creativov patent za vmesnik v njihovem predvajalniku Zen, ki jim je bil odobren lanskega avgusta. Tako skušajo doseči prepoved prodaje iPodov in tudi finančno odškodnino. Omeniti velja, da Creative ni prvo podjetje, ki želi pridobiti delež Applovih dohodkov od iTunes in iPoda z navedbami o kršitvi patentov. Hongkonški Pat-rights in Contois Music & Technology sta Apple že tožila s podobnimi navedbami. Klik!

13 komentarjev

Sam svoj mojster: prenosni MP3 predvajalnik

Slo-Tech - Ste vedno želeli imeti predvajalnik MP3? Se vam je zdel neznansko drag? Ali ste celo med tistimi, ki trdite, da so tovrstne igračke nepotrebne?

Napravite si svoj predvajalnik. Z malo truda lahko začnete serijsko proizvodnjo cenenih MP3 predvajalnikov in svet vas bo vzljubil [:D]. Potrebujete le rabljen ekran stare Nokie 3310, procesor, dekodirno enoto, spominsko kartico in bralnik, igralno paličico, baterijo in vtič za slušalke, da ne omenjamo osnov znanja elektrotehnike.

Za vse pogumne.

23 komentarjev

iTunes preko telefona

Slashdot - Podjetji Apple in Motorola utegneta že kmalu po novem letu predstaviti preprost in ne-predrag mobilni telefon, ki bo omogočal predvajanje glasbe s spletne trgovine iTunes. Telefon naj bi bil nekakšen dodatek za iPod, saj bo zaradi omejenih kapacitet omogočal predvajanje le manjšega števila skladb. Omenimo še, da je Apple včeraj sporočil, da je prodaja glasbe v iTunes presegla vrtoglavo mejo 200 milijonov skladb.

Kaj bo šele, ko bo iTunes na voljo pri nas? :)

7 komentarjev

Zakaj iPod ne predvaja standarda vorbis?

Slashdot - Glasbeni predvajalnik iPod je postal zelo priljubljen med svojimi uporabniki predvsem zaradi prenosljivosti in možnosti predvajanja datotek v standardu MP3, ki zagotavlja majhnost datotek. Projekt Ogg, ki je na svet splavil standard Vorbis, pa nam je ponudil še manjše in bolj kakovostne datoteke kot MP3, zatorej se kar samo poraja vprašanje, zakaj ni Apple v iPod-e vgradil še podpore za standard Vorbis.

Hugo Fiennes, inženir pri konkurenčnem podjetju Rio Audio sklepa, da je razlog za to prepočasen procesor, ki ni sposoben dekodirati datotek, zakodiranih v tehnologiji vorbis. (Pre)počasni bi naj bili vsi iPodi prve, druge in tretje generacije, medtem ko bo naslednja generacija iPodov verjetno zmožna dekodirati datoteke ogg, a je vprašljivo, če bo Apple to opcijo sploh vgradil. Zanimivo razmišljanje, ki razjasni tudi razlike med različnimi procesorji, ki se uporabljajo v predvajalnikih.

28 komentarjev

Nove baterije za iPod

Zaigrajmo in zapojmo

Slashdot - Je že res, da je Applu uspela več kot čarobna poteza z izdajo predvajalnika iPod, saj je svet obkrožil skoraj tako hitro, kot kateri izmed najnovejšoh virusov. Vendar pa se mnogi pritožujejo nad kratkotrajnostjo delovanja baterije, ki zdrži le 8 do 10 ur. Po navodilih Drewa Perryja pa potrebujete samo škatlico igralnih kart in par navadnih baterij, s katerimi si lahko sami ustvarite zanimivo rešitev, ki podvoji avtonomijo baterije.

15 komentarjev

iLinuxPod

Wired News - Verjetno vas večina pozna Applov prenosni mp3 predvajalnik iPod. Najbrž pa ne veste, da je mala stvarca sposobna poganjati pravi linux.
No, tega verjetno ni vedel niti sam Steve Jobs. Programerju Bernardu Leachu na tej strani pa je uspelo priljubljeni OS spraviti na iPoda. Zaenkrat še ne zna početi nič pametnega, vendar dan ko bo funkcioniral kot pravi PDA in še kaj več verjetno ni daleč.

0 komentarjev