»

Storitev sledenja mobilnim telefonom v Britaniji

Schneier.com - Po tem, ko je pred časom podjetje Flexispy ponudilo poseben program, ki mobilni telefon "spremeni" v prisluškovalno napravo (program omogoča, da naročnik storitve prestreza vse prometne podatke nadzorovanega telefona, prestreza SMS sporočila, itd)., se je pojavila podobna storitev, ki pa omogoča sledenje gibanju uporabnika mobilnega telefona.

Tako je pred kratkim podjetje World-tracker za britanske naročnike mobilnih storitev operaterjev O2, Orange in Vodafone pričelo ponujati sledenje njihovim mobilnim telefonom.

Po prijavi na storitev (prijava je mogoča preko spleta) lastnik mobilnega telefona dobi (eno) SMS sporočilo, storitev sledenja pa nato potrdi (z eno samo potrditvijo).

Dostop do podatkov je mogoč preko spletne strani, naročnikom storitve pa so na voljo podatki o lokaciji telefona za vsako minuto (podatki so povezani z Google maps). Sledenje je seveda popolnoma neopazno, saj World-Tracker uporablja podatke o lokacijah z omrežja mobilnega operaterja.

Podjetje se na...

16 komentarjev

Nova beta verzija Viste

Neowin - Nekateri redki izbranci so dobili možnost namestitve nove beta verzije Windows Vista operacijskega sistema. Novosti je kar nekaj, najpomembnejši sta zagotovo vgrajen AntiSpyware program za čiščenje nesnage in pa WIndows Media Player enajste generacije. Novost je tudi nov Start gumbek, ki ni več pravokoten oz. približek tega lika, temveč krožen (senčenje da vtis krogle). V novicah poročajo še, da Instant-off sedaj končno deluje.



Na internetu pa se je seveda že pojavil pomembnejši del, slike prenovljenega vmesnika, izvorna novica pa se nahaja tako na Neowin kot ActiveWin.

315 komentarjev

Izšel je Headline Tracker 2.0

Headline Tracker - Izšla je nova različica programa Headline Tracker, ki je namenjen pregledovanju novic na spletnih straneh. Podpira standard RSS in regularne izraze za strani, ki RSS-ja ne podpirajo. To je slovenski program, enostaven in zelo priročen za uporabo. Naj omenimo še, da ima tudi posebno okno, kjer se novice prikazujejo v živo, kot na reklamnem panoju.

Več o programu si preberite na predstavitveni strani.

9 komentarjev

nLite

Slo-Tech - Ste se že kdaj spraševali, kako odstraniti nezaželjene dele vašega priljubljenega operacijskega sistema, kot je naprimer podpora tipkovnicam za dežele, v katerih ni računalnikov? Če uporabljate Okna vam nLite pri tem lahko pomaga. Z njim lahko odstranite skoraj vse: od nepotrebnih gonilnikov, podpore za jezike tretjih držav, ohranjevalnikov zaslona, vsem priljubljenih kockastih ozadij do nadvse uporabnega slikarja. Omogoča vam tudi intergriranje Service Packa ter izdelavo zagonske ISO slike brez nepotrebnih komponent. Za njegovo delovanje potrebujete Microsoftov .NET Framework, ki ga dobite tukaj.

56 komentarjev

Headline Tracker 1.4.0.0

Headline Tracker - Tistim, ki še ne poznate tega programa naj povem, da služi spremljanju novic na internetu - takih, kot so tukaj na Slo-Techu in denimo na Slo-Compu. Prednost, ki jo ima pred drugimi tovrstnimi programi je tudi možnost izbire slovenskega jezika [:))], seveda je podprta tudi angleščina. Najvažnejša stvar pa je ta, da podpira tudi strani, ki nimajo tako imenovanega "RSS feeda" (kaj je to, si preberite na domači strani), to pa omogoča spremljanje praktično neomejenega števila strani.

Kako program deluje in predstavitev programa si oglejte tukajle. Z omenjenega naslova lahko seveda tudi dolpotegnete programček. Naj opozorim na seznam strani, ki jih redno nadgrajujem - povezavo boste našli na vrhu strani.Za...

10 komentarjev

WebSite Watcher

Slo-Tech - Če se vam spodaj napisani scenarij pogosto dogaja, potem je ta programčič kot nalašč za vas, le v preizkušnjo, a vseeno. Predstavljajte si, da ste danes prišli na Slo-Tech in videli 15 novih novic. Potem čez 2 dni odbrzite na morje in se čez 14 dni spočiti in novih moči spet vrnete domov in kakopak, poženete najprej našo stran [:D]. V štirinajstih dneh pa se novih novic nabere že toliko, da ne veste več, kje ste zadnjič ostali. No, v takem primeru vam pride prav programčič na tejle strani, ki bo za vas lepo označil kaj je novega na določeni strani, od kar ste jo zadnjič pogledali. Sicer lahko še vedno uporabljate naš arhiv novic, a vseeno.

6 komentarjev