»

Matične plošče s podporo za Kentsfield

AnandTech - Intel sedaj že nekaj časa uporablja podnožje Socket 775, kar bi naj v teoriji pomenilo, da je možno sisteme s tem podnožjem enostavno nadgrajevati z novimi čipi, žal pa se je to dejstvo izkazalo za neresnično, ob izidu Conroe-ja je bilo na nekaterih matičnih ploščah možno nadgraditi BIOS, na mnogih pa procesor enostavno ni deloval in so bile potrebne ponovne izdaje. Pri AnandTechu se zavedajo, da bi znalo do podobnega problema priti tudi s prihajajočimi štirijedrnimi Kentsfield procesorji, zato so se pozanimali pri najbolj znanih proizvajalcih matičnih plošč ter spisali članek s seznamom izdelkov, ki bodo z Intel-ovim novim paradnim konjem kompatibilni. Veselo branje.

5 komentarjev

Tejas in Socket 775 razkrita

AnandTech - Ne glede na to, da zadnje čase Moorov zakon ne funkcionira več tako kot bi moral, pri Intelu s polno paro pripravljajo procesor Tejas. Izdelek naj bi bil naslednik sedaj še ne izdanega Prescotta. Fantje iz AnandTecha so se potepali po Taipeju in našli prve primerke Tejasov in podnožja Socket 775. Preizkusov in testov še ni bilo narejenih, zato so nam razkrili le nekaj slik in karakteristik.

Procesor tiktaka pri 2,8 GHz in ima 1,2 GHz FSB ter za delovanje porabi okoli 150 W (kar je za 50 % več, kot naj bi porabil Prescott), kljub temu, da je izdelan v tehnologiji 0,09 mikrona. Informacij ni veliko, a vseeno lahko vidimo, da se nekaj dogaja. Klik!

16 komentarjev