»

GeForce3 MX?

Guru 3D - Pri Guru3d so zelo navezani na Creativ-ove produkte. Zato je tudi Creative zelo navezan na njih. Vedno so prvi, ki dobijo v test njihove grafične kartice, mp3 playerje, zvočnike,... so tisti, ki gredo na ogled Creativove tovarne... Skratka eni na druge so navezani.
Tako tudi ni čudno, da so iz vira znotraj Creativa dobili fotografijo grafične kartice, ki bo izšla septembra. Sicer njihov vir ni rekel, da gre za GeForce3 MX, ampak nobena kartica zdaj v prodaji (in v prihodnje) ni podobna tej na fotografiji. Najbolj je podobna GeForce2 MX tako da je logično sklepati, da gre tu za GeForce3 MX. Ali pa tudi ne?

8 komentarjev

Spremembe

Guru 3D - Elsina Gladiac 920 grfična kartica je bila ena izmed prvih z GeForce3 čipom. Ker je bila prva, je naredila vse začetniške napake, ki so se jim drugi izognili kasneje, ker so se učili od ELSE. Zdaj je ni več.
Prišla je namreč nova, izboljšana Gladiac 920. Tokart bo PCB črn. To pa je tudi vse kar se je dalo izvedeti. Kljub temu, da je ELSA kartico (verjetno) izboljšala, pa le-ta še vedno daje zelo hm... cenen izgled. Za primerjavo: Winfastova ima na sebi lep kovinski cooler, ki v človeku vzbudi zaupanje v kartico in njeno kakovost. Gladiac 920 tega nima. Vse kar ima je plastičen črn cooler, ki mu osebno ne bi zaupal... ELSA je sicer na svoji internetni strani sicer pospremila izid nove verzije z velikimi besedami (Gladiac 920 je prva in edina izbira gamerjev, ki ne delajo kompromisov...), a že prvi pogled na kartico naredi slab vtis.

1 komentar

Fotografije ASUS V8200 TVR

Guru 3D - ASUS V8200 TVR je grafične kartica, ki bazira na GeForce3 čipu. Specifikacije so podobne vsem drugim GeForce3 karticam. V8200 TVR ima tudi TV-IN vhod in TV-OUT izhod, ki ga nadzoruje Philips SAA7108E Chip. Tipično za ASUS-ov Deluxe serije so še 3D očala, ki so priložena Deluxe paketu. Zanimiv je hladilnik, ki je enoten za celo kartico. Hladi torej pomnilnik in čip. Kot lahko opazite, če pogledate natančno, vodijo k ventilatorju tri žice. Tretja je namenjena nadzorovanju delovanja ventilatorja (Winbond W83781D). V škatli V8200 TVR dobite še igro Star Trek Voyager: Elite Force, 3Deep, Ulead Video Studio, CyberLink VideoLive Mail in ASUS DVD. Pri Deluxe verziji pa še očala. Cena kartice še ni znana.

vir: Guru 3D

vir: Guru 3D

15 komentarjev

Ušle novice iz Nvidie

Hardware Zone IT - Kaj se zgodi, ko se Dan Vivoli iz Nvidie nepripravljen pogovaja z novinarjem o prihodnjih produktih Nvidie? Uide mu nakaj informacij, ki jih ne bi smel povedati. Kaj smo torej izvedeli? To:
  • do bo Nvidia izdala celotno serijo GeForce3 čipov (torej vsaj še GeForce Ultra in Geforce3 MX)
  • Prihodnji Nvidiini čipi (NV30) bodo imeli v sebi del tehnologije, ki jo Nvidia prevzela od 3dfx-a
  • Da bo nov Nvidiin čip (NV30) izšel spomaldi leta 2002
Za celoten intervju poglejte sem.

10 komentarjev

Kako se GeForce 3 obnese v 3DMark-u 2001

NvNews - Vas zanima, a? Fantje pri nV News so se spravili nad GeForce3 z 3DMark-om 2001. Kot veste, je 3DMark 2001 trenutno edini program, ki prikaže zmogljivosti Nvidiinega GeForce3 čipa. GeForce3 namreč podpira Microsoft-ov DirectX 8, igric, ki bi tudi podpirale to knjižnico trenutno ni. Kartico so primerjali z GeForce2 Ultra kartico, ki naj bi, po specifikacijah sodeč, bila najbližje GeForce3. Končna ugotovitev testa je, da GeForce3 seka. Ne glede na ceno, ki je, kot sami veste, astronomska.

11 komentarjev

Nove PowerColor grafične kartice

PowerColor - Tudi PowerColor se je danes odločil objaviti nove grafične kartice na GeForce2 MX400 čipu. Prišle bodo v treh različicah:
  • CMXL na GeForce2 MX200 čipu, 32MB SDRAM-a, 64bit-no vodilo, frekvenca čipa 200MHz, frekvenca pomnilnika 166MHz. Po želji tudi s TV-out izhodom.
  • CMX2S na GeForce2 MX400 čipu, 64MB SDRAM-a, 128bit-no vodilo, frekvenca čipa 200MHz, frekvenca pomnilnika 166MHz. Po želji tudi s TV-out izhodom.
  • CMXDV na GeForce2 MX400 čipu, 64MB DDR SDRAM-a, 128bit-no vodilo, frekvenca čipa 200MHz, frekvenca pomnilnika 175MHz. Po želji tudi s TV-out izhodom.
Za podrobnosti toplo priporočam njihov on-line katalog.

0 komentarjev

GeForce3 kartice v prodaji

Jaz - Timon sporoča, da je zasledil nekatera poročila, po katerih sodeč so prve GeForce3 kartice že na voljo v Japonskih trgovinah. Gre za Elsine GLADIAC 920 modele. Kartica brez TV-Out izhoda stane preračunano okoli $525, taka s TV-Outom pa $550. Cena je seveda še vedno ubitačno visoka, toda z veseljem lahko rečemo, da s $600 po kartici ne bo nič. Elsa je ponavadi med dražjimi proizvajalci, pa tudi cene na Japonskem so 10-15% višje kot drugod, tako da lahko pričakujemo še malce nižje cene ostalih kartic. No ja, še vedno odločno preveč ! Thnx, TImon!

1 komentar

GeForce3

več strani - 27. februar je za nami in Nvidia je uradno predstavila GeForce3, naslednik znanega GeForce2 grafičnega procesorja. Ta dan so čakali (ali se ga bali) skoraj vsi računalničarji, in sedaj je za nami. Kaj se je zgodilo? Po pravici povedano nič posebnega . Pojavila se je množica bolj ali manj informativnih člankov in celotne kopice vam ne nameravam posredovati. Namesto tega bom priporočal dva. Če vas zanima teorija in tehnologije, ki so v uporabi pri GeForcu3, potem si oglejte to 5 stransko analizo na HardOCPju, če pa vas zanima praksa, pa se odpravite na ruski Digit-Life in si oglejte neverjetno obširen in temeljit primerjalni test GeForce3 kartic. Nuff said!

9 komentarjev

GeForce3 in Doom3

več strani - Uh, današnji dan je, kar se tiče hardvera, popolnoma v znaku GeForca3, z njim pa prihaja tudi Doom3, nova stvaritev iD Softwarea. Steve Jobs je namreč danes uradno predstavil GeForce3 za Mac računalnike, na predstavitvi pa se je pokazal sam Carmack in zavrtel prvi rolajoči demo novega Dooma3. Kaj naj rečem... temačno, a vseeno več, kot impresivno. Če vas zanima, kako je zadeva izgledala, potem priporočam ogled tega filmčka. 8 minutni filmček prikazuje Jobsovo predstavitev ter celoten Doom3 demo. Še malce uradno: Nvidiina uradna predstavitev GeForca3 za Mace. No, in še malo materiala za slinenje: slikica ELSA Gladiac 920, ene izmed prvih GeForce3 kartic.

6 komentarjev

Kartice z GeForci 3

X-Bit Labs - 27. februar, ko bo Nvidia dejansko predstavila GeForce3 se približuje in z njim tudi veliko informacij o prihajajočih produktih. Tako so na dan splavale informacije o dveh dodatnih karticah (o Prophetu III ste lahko že brali...). Gre za ASUSov V8200 in Elsin Gladiac 920. Specifkacije slednjega so:
  • Nvida GeForce3 grafični čip (d0h),
  • 350MHz RAMDAC,
  • 64MB DDR DRAMa (3.8ns čipi ),
  • 200MHz jedro in 460MHz pomnilnik (je kdo rekel overclockanje?),
  • 3.2Gtexel/sec zapolnjevalna hitrost,
  • AGP 2x/4x vodilo s podporo FastWrites funkciji,
  • TV-Out
Če se sedaj že slinite nad specifikacijami kartice naj vas opozorim, da se priporočene cene gibajo okoli $699. To je za naš standard pravo premoženje in dvomim, da si bo veliko ljudi lahko privoščilo nakup novitete. Kakorkoli, zelo verjetno je, da bodo cene še dodatno padle po izidu kartic, posebej s predstavitvijo močnejših modelov (Pro in Ultra style). Le upamo lahko, da se bo Nvidia odločila predstaviti tudi GeForce3 MX ....

3 komentarji