»

Spamhaus bo čistil Kitajsko

Slashdot - Kot poročajo na Slashdotu, se je Kitajska tako dolgo izogibala reševanju problemov s spamom, da je sedaj skoraj prepozno.

Tako bo kitajskim oblastem in ponudnikom dostopa sedaj na pomoč priskočil Spamhaus, ki naj bi razbil omrežja, ki se ukvarjajo s pošiljanjem neželene pošte. Glede na število prebivalcev in računalnikov zna ta ukrep imeti učinke tudi na globalni ravni. Še klik.

1 komentar

Lahko bi bilo slabše

Slashdot - Če ste mnenja, da je služba v računalniškem sektorju nekaj najboljšega, kar se vam lahko zgodi -- pomislite še enkrat. Prekratki roki, stres in preveč kofeina, vodstvo, ki ne razume tehnologije, in nesposobni sodelavci. Za povrh pa še nemogoče delovne razmere. Na Slashdotu pravkar poteka debata o najbolj čudnih delovnih razmerah, v katerih obiskovalci delajo oziroma so delali nekoč. Zaenkrat so se pojavile tako osebe, ki so morale plezati skozi zatemnele jaške in risati potek mrežnih kablov, kot tudi tisti, ki so bili informacijska podpora v Iraku. In ne pozabite, (skoraj) nikoli ni tako slabo, da ne bi bilo lahko še slabše.

In kakšna je vaša najhujša delovna izkušnja?

1 komentar

Še en oreh za konec

Slashdot - Glede na to, da se počasi bliža čas, ko bo po sosednjih hišah začel hoditi Božiček (ker drži Murphy, najbolj pridnih, torej bralcev Slo-techa seveda ne bo obiskal), vam dajem zgolj en oreh za razmišljanje.

Oziroma, če sem bolj natančen, oreh so vam postavili na Slashdotu. Predpostavili so hipotetično situacijo (česar sicer niso razbrali vsi, ki so besedilo prebrali), kjer se odpravite sredi puščave, brez elektrike, s sabo pa lahko vzamete ali prenosnik ali njegovo predimenzionirano verzijo z LCD zaslonom. Na vas je, da se odločite, kaj vam bo krajšalo dolge ure.

Če želite zgolj podati svoje mnenje ali pa se nasmejati nekaterim komentarjem, poglejte sem.

Glede na to, da se sprašujejo o modularnosti, dostavna služba tja vseeno prinaša najnovejšo strojno opremo.

1 komentar

Razkrita skrivnost svile

Slashdot - Od branju sledeče novice me je spreletelo začudenje, kako znanost iz določene mešanice proteinov ni znala narediti takšne svile, kot zna to narava. Uporaba preteklika je pravilna, saj temu ni več tako.

Kot namreč poročajo na Slashdotu, so znanstveni z univerze Tufts odkrili način, kako v laboratorijskih razmerah pripraviti vlakna dovolj trdna in predvsem dolga svilna vlakna. Ključ do uspeha je tako preprost parameter, kot je količina vode.

Če se sprašujete, kakšno povezavo pa sploh ima svila z moderno računalniško tehnologijo, boste odgovor našli na tej povezavi. Če vam zmanjkuje časa, da bi zadnji sestavek prebrali, pa vam lahko povem, da gre za izboljšave v tehnologijo procesorjev. Še en klik.

10 komentarjev

Internet slovar

PinkPonk - Slovarjev že tako ali tako na internetu ni ravno v izboilju, kaj šele slovenskih. No, če skočite na stran PinkPonk, boste lahko uporabljali slovar ki vam prevaja iz slovenščine v različne evropske jezike in ker se počasi bliža čas šole, naj povem, da je s slovarjem moč tudi rahlo "goljufati" [:D]. Mobilni operater Mobitel namreč ponuja prevajanje tudi preko SMS sporočil. Sicer vas bo takšno "pomagalo" nekaj stalo, pa vendar bolje 200 sit, kot pa cvek, a ne [;)]? Koliko je pa zadeva vredna denarja in truda pa le preverite sami, heh.

2 komentarja