»

ATI predstavil Imageon 2380 in Imageon 2388

vir: ATI
ATI - Kanadski ATI je v sredo uradno predstavil svoja nova multimedijska procesorja z imenom Imageon 2380 in Imageon 2388. Imageon multimedijski procesorji so namenjeni vgradnji v mobilne telefone. Najnovejša člana družine Imageon omogočata uporabnikom posebno multimedijsko in igralno doživetje, saj oba podpirata OpenGL ES 1.2. Le-ta omogoča izris bolj realističnih detajlov, osvetljevanja in objektov.

Oba nova Imageona omogočata snemanje videa do 30fps v MPEG-4 in H.263/H.263+ formatu. Poleg tega podpirata več kot sedemnajst audio formatov, med drugim AMR, AAC LC, aacPlus™ enhanced, MP3, Real Audio, WMA in MIDI. Omogočata tudi 3D Zvok, ter CD kvaliteto zvonjenja.
Tehnologija PowerPlay™...

13 komentarjev

Mobility Radeon 9800 - poslan z namenom, da prehiti vse

ATI - ATi je na tržišče poslal eno najhitrejših grafičnih kartic za prenosnike pod pričakovno oznako Mobility Radeon 9800. Pohvali se lahko z 8 cevovodi ter 256 MB pomnilnika. Odlično se izkaže tudi v zahtevnejšem svetu 3D animacij in videa, da o primernosti poganjanja najnovejših iger sploh ne izgubljam besed.

Eden prvih prenosnikov, ki se lahko pohvali z omenjenim GPU-jem, je Dellov Inspiron XPS.



Več o tej grafični kartici izveste na ATi-jevi domači strani.

Je že začel kdo dodatno varčevati za nakup prenosnika?

32 komentarjev

Catalyst tudi za prenosnike

The inquirer - Končno se tudi za lastnike prenosnikov z ATI-jevimi grafičnimi karticami bliža dan, ko ne bodo za nove gonilnike več odvisni le od zastarelih verzij, ki jih zraven tlačijo proizvajalci. ATi naj bi namreč pod imenom Catalyst združil tudi gonilnike za družini grafičnih kartic M1x in M2x. Lastniki starejših in operacijskih sistemov, ki v imenu ne vklučujejo "XP", (slednji neglede na model grefične kartice) pa se bodo še vedno morali zatekati k trikom ali Omega-gonilnikom.

3 komentarji

Nov Catalyst 4.11

ATI - Podjetje ATI Technologies Inc. je 12. novembra izdalo nove gonilnike za svoje grafične kartice.

ATI Control Panel je običajne velikosti (26,1 MB), medtem, ko je Control center velik 29,8 MB in je manjši od predhodnih verzij. Z uporabo gonilnikov 4.11 se izboljša delovanje nekaterih iger (Breed, Roller coaster Tycoon 3, Star Wars: KOTOR, Serious Sam ...). Celoten popis sprememb in popravkov je tukaj, bližnjica do strani, kjer je mogoče naložiti zadnjo različico datotek, pa tu.

19 komentarjev

ATi poslal na tržišče Mobility Radeon 9700

The Register - Med tem ko se lastniki sivih namiznih mlinčkov že nekaj časa hvalijo z Radeon 9700 (Pro) in boljšimi modeli, so se morali lastniki prenosnikov "tolažiti" z relativno šibkejšimi Radeoni. A ker kupci zahtevajo več in boljše (hitrejše) in ker je kupec kralj, se tudi na tem področju vse pogosteje pojavljajo novosti - boljše grafične kartice.

Tako bi naj ATi začel z izdelavo prenosne različice Radeonov 9700. Tehnologijo, ki je to omogočila, je razvilo ATi-jevo partnersko podjetje TSMC, nove mobilne različice Radeonov pa ne bi bile v sramoto nobenemu lastniku namiznega računala - med drugim so jih opremili s SmoothVision 2.0, štirimi prikazovalnimi cevovodi, podporo za DirectX 9.0, PowerPlay 4.0, podporo visokim resolucijam (2048 x 1536 pikslov), dvojnim 400 MHz RAMDAC, AGP 8x. Nove različice Mobility Radeonov naj bi svoje mesto v prenosnikih našle že v kratkem. Klik!

10 komentarjev

Catalyst 3.9 izšli

vir: ATI
ATI - Kot je navada že zadnjih nekaj mesecev so tudi tokrat z novim mesecem prišli tudi novi ATi-jevi gonilniki za grafične kartice. Ker ste verjetno vsi slišali za mrtve monitorje in pregrete grafične kartice, ki naj bi jih povzročali Canibalysti™ 3.8, vam je jasno, da so bili tokratni gonilniki še posebej težko pričakovani.

Iz razumljivih razlogov je, kljub pomanjkanju konkretnih dokazov, veliko ljudi vseeno raje preskočilo/odinštaliralo Catalyste 3.8 in bilo tako primoranih potrpeti kak hrošč več kot bi bilo sicer potrebno. Glede mrtvih monitorjev je res težko komentirati, a dejstvo obstaja, da je bilo zelo malo konkretnih primerov/dokazov in zelo veliko govoričenja/ugibanja. Verjetno je bila kriva ne ravno najboljša oprema, ki ni bila sposobna prenesti tistega, kar bi praviloma morala. Po...

32 komentarjev

ATI: Catalyst 3.8 ne povzročajo pregrevanja

FiringSquad -

Včeraj smo poročali, da se na spletu pojavljajo namigovanja, da novi ATI-jevi gonilniki morda pozvročajo pregrevanje grafičnih kartic, kar naj bi v ekstremu lahko vodilo celo do uničenja monitorja. No, roko na srce, se je to zgodilo le beta preizkuševalcu, tako da resne nevarnosti za končne potrošnike ni.

Na FiringSquad so objavili ATI-jevo sporočilo za javnost, v katerem trdijo, da so temeljito preučili vse domnevne napake in med svojim testiranjem niso odkrili oz. potrdili nobenih. Prav tako trdijo, da je večji del kode enak kot v Catalyst 3.7, torej je povsem nemogoče, da bi se kartice z uporabo novih segrevale za deset stopinj bolj. ATI tako zanika vsakršno odgovornost. Klik!

24 komentarjev

ATi Catalyst 3,8 in pregrevanje

Rage3D - Pojavila so se poročanja o tem, da naj bi ATIjevi video gonilniki povzročali pregrevanje grafičnih kartic in celo pripeljali do uničenja monitorja. Monitor se je skuril sicer le enemu od uporabnikov, pa še ta je bil beta tester, tako da glede tega verjetno ni skrbi. Zanimivo pa je dejstvo, da se grafične kartice segrejejo za 10°C bolj kot z drugimi gonilniki. Atijevci seveda pravijo, da to segrevanje še zdaleč ni blizu kritične temperature oziroma temperature za katero jamčijo delovanje grafične kartice, a hkrati zadevo še vedno raziskujejo. Rage3D

37 komentarjev

Catalyst 3.8

AnandTech - Pred nekaj dnevi je ATi izdal nove gonilnike za serijo Radeonov - Catalyst, tokrat z inačico 3,8. Ker pa je zadnje čase vse več dvomov, kar se gonilnikov tiče, so se na Anand Tech potrudili in spisali članek, v katerem so zajeli tudi teste.

V večini testov novejša verzija gonilnikov kar precej pripomore k boljšim rezultatom v primerjavi z 3,7. Članek obsega zajetnih 23 strani in je priporočljiv, zatorej - klik!

13 komentarjev