»

Mozilla Thunderbird 0.6

Mozillazine - Izšla je nova različica prostega odjemalca za elektronsko pošto, Mozilla Thunderbird 0.6. Nova različica programa, ki izvira iz Mozille, prinaša nekaj pomembnih novosti na poti do dokončno stabilne različice: namestilnik za okolje Windows, novo privzeto temo za operacijski sistem Mac OS X, izboljšan mehanizem za nadzor neželene pošte, tudi novo podobo blagovne znamke in mnogo drugega. Podrobnejše informacije o novostih, dolpoteg in domača stran programa.

Na novico nas je opozoril tudi Mavrik.

21 komentarjev

Mozilla Firefox 0.8, Thunderbird 0.5, in prenovljen portal MozillaZine

Mozillazine - Kot smo že včeraj napovedovali, sta izšla novi Mozilla Firebird in novi Mozilla Thunderbird. No ja, pravzaprav samo slednji, kajti Firebirda ne bo več -- njegovo novo ime je Mozilla Firefox. Kljub temu, da gre še vedno samo za izdelek v razvoju, je že druga sprememba imena nekoliko nenavadna poteza. Zakaj so se vodilni kljub temu odločili zanjo, lahko preberete tukaj.

Različica 0.8 je precej bogata z novostmi, saj prinaša namestilnik za Windows, izboljšana upravitelja zaznamkov in prenosov, novo privzeto temo za MacOS X, izboljšano namestitev razširitev, pregledovalnik DOM in še in še. Ime spremlja tudi nov logotip, na voljo pa so tudi reklamni gumbki za promocijo in prenos novega Firefoxa.

Nakoliko manj pompa je sprožila izdaja novega Mozilla Thunderbirda, ki se je povzpel do različice 0.5. Seznam vseh novosti najdete tukaj, najpomembnejše pridobitve pa so podpora večim identitetam ter izboljšave pri prejemanju pošte preko protokola IMAP in pri delu brez povezave.

Ravno...

40 komentarjev

Mozilla Thunderbird 0.4

Mozilla.Lugos.Si - Izšla je nova različica samostoječega™ poštnega odjemalca, iztrganega iz Mozilline kodne osnove in delujočega na raznovrstnih operacijskih sistmih. Govora je seveda o Mozilla Thunderbirdu, zmogljivem poštnem odjemalcu, ki se lahko pohvali z nadzorom nad odpadno pošto in preprečevanjem izvajanja ZlobneKode™. Nova različica vsebuje nekoliko več ličila in precej manj škodljivih hroščev, izboljšana pa je tudi povezanost z operacijskim sistemom. Slovenski paketi so na voljo tukaj, originalna angleška različica pa tu.

21 komentarjev

Mozilla Firebird 0.7 in Mozilla Thunderbird 0.3 v slovenščini

Mozilla.Lugos.Si - Kmalu po izidu novih različic Mozillinih samostojnih programov za brskanje po internetu in delo z elektronsko pošto sta izšli še slovenski različici. Mozilla Firebird 0.7 in Mozilla Thunderbird 0.3 sta na voljo na strani Mozilla.Lugos.Si. Za več informacij o novih različicah poglejte med povezane novice. Sicer pa -- veselo brskanje ter pošiljanje in prejemanje pošte.

41 komentarjev

Mozilla Firebird in Mozilla Thunderbird v slovenščini

Mozilla.Lugos.Si - Mozilla Firebird in Mozilla Thunderbird, novopečena samostojna programa iz Mozilline kodne osnove, sta odslej na voljo v slovenščini. Že pred časom je bil na voljo jezikovni paket XPI za namestitev slovenščine v angleški različici programov, zdaj pa sta na voljo še binarna paketa Mozilla Firebirda 0.6.1 in Mozilla Thunderbirda 0.2 za Linux in Windows. Ker so poslovenjene različice in tudi programa sama še vedno v razvojni stopnji, jih uporabljajte le za preskušanje. Veseli bomo vsake povratne informacije! V kratkem lahko pričakujete novi različici obeh programov in še dve novi različici Mozille.

4 komentarji

AVSR: zvočno-slikovna prepoznava govora

The Register - Audio Visual Speech Recognition se imenuje tehnologija izpod rešetk Intelovega razvojnega laboratorija, ki je bila izdelana v sklopu OpenCV knjižnjice (skupek kode za računalniški vid in prepoznavo obrazov).

Koda je namenjena 'branju z ustnic' in deluje na principu prepoznavanja vizualnih zajemkov izgovorjenih zlogov. Po Intelovih besedah se je metoda izkazala za veliko učinkovitejšo od klasičnih algoritmov za desintezo zvoka, saj je med drugim učinkovita tudi v območjih z visoko stopnjo hrupa. Vseeno pa kanijo tehnologijo uporabiti kot komplement zvočni prepoznavi govora, saj bi obe delovali v navezi; ako bi zvočni alogritem ne uspel pravilno razvozlati povedanega oz. bi bil v dvomih, bi na pomoč priskočil drugi [:)]. Klik!

Ah -- da ne pozabim -- najlepše pri tem pa je to, da je kupček ZlobneKode na voljo pod pogoji open-source licence.

0 komentarjev