»

Easy Americanisation Plus

The Register - Roxio, nosilec blagovne znamke Easy CD Creator, se je spravil na stvarilca Easy CD-DA Extractor-ja, luščilnika in pretvornika glasbenih ploščkov avtorja Jukka Poikolanien-a.

O podobnosti nikakor ne gre razpravljati, prav tako ne o možnem zavajanju -- pa čeprav gre za programa relativno različne namembnosti. Se pa avtor luščilnika tolaži, da je na svetu polno (mali milijon) 'Easy' programčkov, tako da je tožba rahlo hecna (a še vedno resna). No ja, bomo videli... Klik!

3 komentarji

Najbolj downloadana ženska

The Register - Ljudje ne vedo več, kakšna tekmovanja bi še organizirali, zato so se lotili tekmovanja, kjer udeleženke tekmovanja tekmujejo, kolikokrat bo kakšna bolj downloadana od druge. Novico o tem tekmovanju sem prvič slišal na radiu in se odločil, da si tekmovanje malce pobliže ogledam. Trenutno vodi Danni Ashe, ki si je popularnost pridobila s svojimi pogrošnimi filmi in igro Boob Raider, o kateri še vedno ni ne duha ne sluha (v tej igri naj bil igralci videli Laro tako, kot si jo želijo). Če si želite izvedeti, koliko druge udeleženke zaostajajo za Danni, potem kliknite sem. Seveda pa Danni ni edina med najbolj priljubljeni, saj ji tesno sledijo tudi druge.

1 komentar

Povzetek...

Slo-Tech - Dolgo obljubljana in še dlje pričakovana prireditev Slo-Tech Portorož 2001 je za nami. Vsi, ki smo bili tam lahko potrdimo, da je zadeva izpadla zelo v redu, po pravici povedano kar nad pričakovanji. Seveda vse ni šlo po maslu in marsikatera stvar je bila na moč improvizirana, toda glede na to, da je prireditev pripravila peščica mladih ljudi s FlipeR-jem na čelu, v svojem prostem času in popolnoma nekomercialno, je zadeva bila megastična.

Organizatorji smo se zbrali že v petek in se cel dan smukali po prizorišču. Admini so postavljali mrežo in serverje, drugi pa smo pripravljali prizorišče za prihod prvih tekmovalcev. Priprave so se zavlekle pozno v noč in to noč nihče ni prav dobro spal. Kaj šele naslednji dan! Okoli 10ih so začeli prihajati prvi tekmovalci. Dopoldan je potekalo zbiranje, potem smo lačne ljudeke odpeljali na kosilo, ki ga je častil KŠOP, popoldan pa je bil čas za uradni del prireditve, torej tekmovanje. V časih najvecje gužve je v notranjosti prostorov bilo tudi...

8 komentarjev

Portorož

Jaz - Tako. Vsi, ki bi morali DANES biti v Portorožu, so že prispeli. Tako sedaj tukaj organiziramo, da se boste jutri imeli čimbolj finofajn, v redu itd itd... Če hočete malo inside info, vam povem, da tukaj vlada prava mala zmeda. Primož veže mrežo, FlipeR se pač živcira, luni ter PaJo pa kontrolirata celo zadevo. Jaz pa ždim za najbližjim online računalnikom ter vas obveščam .

Upam, da se boste jutri udeležili tekmovanja v čim večjem številu, da se bomo spoznali, malo tekmovali ter kakšno rekli. Prijavite se še vedno lahko. Proti večeru se bo pojavil tudi uradni urnik tekmovanja. Torej, jutri gremo zares! Se vidimo v Portorožu.

9 komentarjev

Rezultati raztaljotke!

Jaz - Ok, en mesec (i kusur ) po začetku naše Raztaljotke objavljamo rezultate. Žrebanje je bilo izvedeno popolnoma avtomatsko s strani skripte, upoštevani pa so bili samo izžrebanci, ki so vnesli polne podatke (tudi naslov). No, rezultate si lahko ogledate tukaj, kjer bodo na voljo kakšen teden, potem pa jih bomo umaknili. Za naslednjo raztaljotko bo potrebno počakati, saj gredo sedaj vse nagrade, ki jih zbiramo, v nagradni fond za Slo-Tech Portorož 2001 tekmovanje in povem vam, da bod nagrade obilne!

11 komentarjev

Slo-Tech Portorož 2001

Jaz - Dragi gospodje ter vse preveč maloštevilčne gospe, poudarjamo še enkrat: V Portorožu se bo od 3. do 5. marca 2001 zvrstilo tekmovanje z laskavim nazivom Slo-Tech Portorož 2001. Izvirno, ni kaj. Za potrditev naše neomajne ter neomejene resnosti smo samo za Vas, dragi bralci ter (še enkrat poudarjam: maloštevilne) bralke, naredili prijavno skripto, na kateri potrdite svoj prihod. O zabavnosti dotičnega tekmovanja ne gre razpravljati, saj bo na vrhuncu. Obeta se nam pet disciplin:

  • Najbolj overclockan računalnik
  • Najlepši računalnik, tako zunanjost, kot notranjost
  • Najhitrejši računalnik
  • Pljuvanje v daljavo
  • X tekmovanje

Vaša prisotnost na tem tekmovanju je močno zaželena. Seveda lahko pridete samo prisostvovat temu legendarnemu dogodku, popit kakšno pivce ter namenit kakšno hvalnico nam, avtorjem te strani. Celotna zadeva bo potekala 3 dni. Petek bo dan priprav, v soboto se bo celotna zadeva odvila, sobotna noč bo namenjena "družabnemu večeru" (heh ), v nedeljo boste pa lahko cel ljubi...

5 komentarjev

Slo-Tech Portorož 2001

Jaz - Nekateri verjetno že veste za kaj gre, drugi pa boste izvedeli sedaj. Torej, pripravlja se Slo-Techova prireditev z imenom "Slo-Tech Portorož 2001". Večino časa bo zavzemalo prvo slovensko tekmovanju v modificiranju ohišij, ki ga seveda ne smete zamuditi. Ker se bo zadeva začela komaj nekje konec februarja imate sedaj še dovoj časa, da se spravite nad svoje ubogo ohišje ter ga spremenite v občudovanja vredno beštijico. No, po tekmovanju se bodo vsi udeleženci pomerili v igranju najljubših mrežnih iger pozno v noč, tako da je zaželjeno, da s seboj prinesete mrežne kartice. Seveda bo tudi veliko obstranskih dejavnosti, kot recimo tekmovanje v pitju, pljuvanju v daljavo in hranjenju hrčkov. Če vam to ni dovolj vas še obveščamo, da bo na prireditvi večina članov Slo-Tech Teama, tako da boste končno lahko dobili toliko željene avtograme .
Šalo na stran, Primož je v kratkem obljubil prijavno skripto, tako da se bodo začele prijave. Medtem lahko o vsej stvari predebatirate tudi v Forumu....

2 komentarja