»

Arduino dokumentarec

Arduino

vir: engadget
engadget - Če živite pod skalo in niste še nikoli slišali besede Arduino, brez skrbi, prišlo je vaše odrešenje. Ogledate si lahko namreč pol ure dolg dokumentarni film, ki predstavi celotno zgodbo o začetku platforme ter njene lastnosti in zmogljivost. Gre namreč za popolnoma odprtokodno platformo za izdelavo prototipov, namenjeno predvsem študentom, ki naj bi bilo cenovno dostopno ter enostavno za uporabo. Od leta 2005, ko se je projekt začel, je bil Arduino uporabljen v ogromno projektih, od navijalca volne do sprožilcev profesionalnih fotoaparatov, ki zaznavajo zvok (pok, udarec, itd.) oz....

44 komentarjev

Študent je car v Ljubljani in Mariboru

Microsoft - Microsoftova tehnična skupnost v sodelovanju s fakultetami FE, FRI in FERI organizira tradicionalni izobraževalni dogodek "Študent je car". Na dogodku bodo predavali strokovnjaki z nazivi Microsoft MVP (Most Valuable Professional), tematike pa bodo usmerjene v razvojno arhitekturo, uporabniški vmesnik in oblikovanje. Poleg se bodo predstavili še študenti, ki so si z aktivnim sodelovanjem z Microsoftom prislužili naziv Microsoft Student Partner. Po dogodku bo sledilo še sproščeno druženje v KMŠ.

V Ljubljani se bo dogodek odvijal v sredo, 21. aprila, na Fakulteti za elektrotehniko in Fakulteti za računalništvo in informatiko. V Mariboru pa v četrtek, 22. aprila, na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko.

0 komentarjev

Študent Je Car

Kodirnica - Prišel je čas za še en dogodek Študent Je Car, ki ga organizira Microsoft. Dogodek bo tokrat nekoliko drugačen. Predavanja so razdeljena v dva sklopa in sicer:
  • Predavanja za razvijalce
  • Predavanja za IT strokovnjake
S to delitivjo so omogočili še več zanimivih in uporabnih predavanj.

Dogodek bo v sredo,2. aprila 2008, v predavalnicah Alfa in Beta v novem G objektu na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru in četrtek, 3. aprila 2008, v predavalnicah P1 in P2 na Fakulteti za elektrotehniko oz. računalništvo in informatiko v Ljubljani.

Udeležba je brezplačna. Zaradi lažje organizacije pa vas naproščajo, da se na dogodek prijavite. Za prijavo moraš biti registrirani član
kodirnice.

4 komentarji

Microsoftov Študent je car

Kodirnica - Vabljeni ste na prvi letošnji Študent je Car dogodek. Na njem bodo že uveljavljeni predavatelji predstavili najnovejše tehnologije, kot so WPF/E, platforma za izdelavo bogate uporabniške izkušnje v kateremkoli spletnem brskalniku in operacijskem sistemu, ter predstavitev prihajajočega Visual Studia s kodnim imenom “Orcas”. Poleg tega boste lahko slišali kakšne varnostne izboljšave v resnici prinaša Windows Vista in kako razvijamo majhne, vgradne naprave s pomočjo tehnologij Windows Embedded.

Dogodek bo potekal v Mariboru, dne 5. aprila, v predavalnici Borut Pečenko na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko in v Ljubljani, 12. aprila, na Fakulteti za računalništvo in informatiko oziroma na Fakulteti za elektrotehniko, v predavalnici P1.
Prijavite se lahko preko portala Kodirnica.net, kjer lahko najdete tudi več informacij o dogodku. Prijava ni obvezna, je pa zaželjena (za prijavo morate biti registrirani na Kodirnici).

11 komentarjev

Preizkusite Visto v brskalniku

Microsoft - Pri Microsoft Slovenija so, med drugim, za promocijo Windows Viste izdelali stran, na kateri lahko preizkusite Windows Vista namizje kar znotraj svojega najljubšega brskalnika. Vse kar rabite je WPF/E vtičnik za vaš brskalnik, kar pa ni prevelika težava, saj zadeva deluje na najpopularnejših platformah. Bolj kot sama predstavitev Viste, je stran zanimiva kot predstavitev zmožnosti Microsoftovega Windows Presentation Foundation/Everywhere vtičnika, s katerim nameravajo resno mešati štrene Adobejevemu Flashu. Sicer plugin trenutno deluje samo še v Internet Explorerju in Firefoxu na Windowsih in Safariju v MacOSu, verjetno pa bomo v bližji prihodnosti opazili še podporo za katere druge brskalnike in morda celo operacijske sisteme.

...

43 komentarjev

Dogodek Študent je Car - v Ljubljani

Microsoft - V torek, 5.4.2005, od 16.30 naprej, bo v predavalnici P1 na Fakulteti za Računalništvo in Informatiko nov dogodek "Študent je Car". Tokratni dogodek bo zagotovo eden izmed najzanimivejših, saj bodo predstavljeni najpomembnejši Microsoftovi izdelki, ki izzidejo letos, predavatelji so pa redni gostje najpomembnejših IT dogodkov pri nas (NT konferenca, ...).

Seveda ne bo manjkalo nagrad in na koncu še pic [:D]

Program srečanja:
16.30 – 17.15 Novosti v Microsoft Visual Studio 2005 , Luka Debeljak, Microsoft
17.15 – 18.00 Storitveno usmerjene arhitekture , Matevž Gačnik, Gama System
18.00 – 18.30 Novosti v Microsoft SQL Server 2005 , Matjaž Perpar, Microsoft
18.30 – 18.45 Odmor
18.45 – 19.30 Predstavitev Microsoftovega ogrodja ASP.NET 2.0 , Dušan Zupančič, Kompas Xnet
19.30 – 20.15 Testno usmerjen razvoj , Denis Giacomelli, Premisa
20.15 – 21.00 Druženje ob pici in pijači [:D]

Prijava je brezplačna, prijavite se pa na:
http://www.microsoft.com/slovenija/StudentJeCar...

63 komentarjev

Študent je car

Microsoft - Kot so objavili na Microsoft Slovenija, Microsoft prireja srečanja. Eno od teh srečanj je že bilo in sicer v Mariboru, 28. oktobra.

Drugo srečanje pa bo 9. novembra v Ljubljani pod sloganom Študent je car.

Samo srečanje se bo začelo predvidoma od 16:30 v predavalnici P1 na Fakulteti za računalništvo in informatiko, trajalo pa bo do 21:00 ure. Na srečanju bo program potekal nekako takole: Uvod, Microsoft .NET Framework 2.0: Novost v sintaksi C#, Gradnja varnih, naslovno-agnostičnih spletnih strani, Odmor, Pregled kriptografskih mehanizmov znotraj ogrodja .NET, Microsoft Office OneNote in TabletPC, Imagine Cup 2005 (College Coding Cup). Ob 20:00 uri se bodo predavanja zaključila. Sledilo bo druženje ob pici in pijači.

Če se boste udeležili, potem morate udeležbo obvezno potrditi. Obljubljajo pa tudi, da bodo med navzočimi razdelili praktične nagrade.

41 komentarjev

Microsoft štipendira

Microsoft -

Microsoft se je odločil podariti štipendijo najboljšemu in najbolj perspektivnemu slovenskemu študentu. Razpis ni omejen le na študente informacijskih tehnologij, saj se lahko nanj prijavi vsak študent (tudi izredni), star od 18 do 27 let, ali maturant.

Neodvisna tričlanska komisija bo ocenila projekt vsakega posameznika, ki ga bo moral tudi zagovarjati, z oceno od ena do deset. Na koncu bo izbrala tri najboljše projekte, ki bodo prejeli nagrado. Kandidat, ki bo osvojil prvo mesto, bo prejel milijon slovenskih tolarjev in enomesečno prakso v Microsoftovem centru v tujini, drugo- in tretjeuvrščena kandidata pa bosta prejela možnost brezplačne udeležbe na Microsoftovi NT konferenci 2005.

Rok za prijavo je 15. julij 2004, prijavite pa se lahko tukaj. Prijavljeni kandidati naj prijavijo tudi svoje projekte, kar lahko storijo tukaj. Rok za prijavo projekta je 15. september 2004, 30. septembra 2004 pa bo znan zmagovalec razpisa.

Več o tem, razpisni pogoji in odgovori na...

26 komentarjev

Študent je car

Microsoft - Microsoft Slovenija prireja dogodek, ki se bo odvijal v Ljubljani na Fakulteti za računalništvo in informatiko (v predavalnici 1) 18. novembra (pričetek ob 17:30) in v Mariboru na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (v predavalnici Borut Pečenko) 20. novembra (pričetek ob 17:00). Dogodek je namenjen predvsem študentom računalništva, a dobrodošli so tudi vsi ostali. Srečnež bo dobil tudi mobilni telefon Qtek Smartphone 7070 z nameščeno platformo Windows powered Smartphone).

Za podroben potek dogajanja si oglejte uradno stran Študent je car, okvirno pa bo dogajanje sledeče: smernice razvoja porazdeljenih aplikacij, Microsoft Solutions Framework ter razvoj aplikacij za mobilne naprave.

20 komentarjev