»

ATI vodi na področju DX9 mobilne grafike

X-Bit Labs - Kot poročajo na X-Bit Labs, je kanadski ATI z 71-procentim deležem na trgu še vedno vodilni na področju mobilne grafike. Tako si lahko omislite kar 37 različnih prenosnikov podjetij, kot so Actebis, Alienware, Apple, Eurocom, Fujitsu, Fujitsu-Siemens, Gateway, Gericom, HP, Hypersonic, IBM, Medion, Multivision, Packard Bell, Prostar, Sager in drugih, v katerih za grafiko skrbi ATI-jev grafični procesor.

NVidia, ki je na drugem mestu z 21% tržnim deležem ter lahko trenutno ponudi kupcem manj kot 20 sistemov, upa, da se bo situacija izboljšala s prihodom čipa s kodnim imenom NV36M, ki ga bodo najavili 17. novembra.

1 komentar

ATI po XBOXu dobil še Motorolo

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs se je pojavila novica, da je podjetje Motorola izbralo kanadskega ATI-ja kot dobavitelja multimedijskih procesorjev za novo serijo mobilnih telefonov.

IMAGEON 2250, kakor se bo imenoval, bo moč najti v Motoroli V300, V500 in V600, skrbel bo za čim lepšo grafiko, zmogel pa bo tudi kodiranje v JPEG in dekodiranje iz JPEG ter MPEG - 4 zapisov v realnem času, ob vsem tem pa bo, zahvaljujoč novim tehnologijam, vgrajenim vanj, porabil malo energije.

7 komentarjev

Prihajajo mobilni hekerji

The Register - Kot poročajo na Registru, hekerji niso več samo temna stran "klasičnega" računalništva, če temu lahko tako rečemo, ampak so začeli prodirati tudi na področje mobilnih komunikacij.

Tako sem zasledil, da se je precej uporabnikov T-Mobilovega GPRS lokalnega omrežja v ZDA pritožilo nad čudnim obnašanjem računalnikov. Kot so kasneje ugotovili, je prišlo do pošiljanja prob, gre za zametek pravih napadov. Seveda so na strežnike takoj postavili požarni zid, poročajo tukaj.

Bomo ph33r us našli tudi že preko ModregaZoba?

0 komentarjev